Header Ads

Online Practice Test For Bank Clerk 2018 Free Online Mock Test, PO Practice Sets

Edit

Online Practice Test For Bank Clerk

Online Practice Test For Bank Clerk 2018: To crack Bank Clerk Exam, candidates have to optimize time by increasing their speed. So Online Practice Test For Bank Clerk will help you to Upgrade Your Speed. For that you need to prepare through the Free Online Mock Test/PO Practice Sets which is available online. Online Mock Test For Bank Clerk is a key to prepare Bank Recruitment Exam. So Go through the below provided Online Practice Test For Bank Clerk 2018 which is accessible for your comfort only.

Today, online practice is a best way for any competition exam preparation. Here, we are providing you  20 questions online practice test for bank clerk exam preparation. Take this online test quiz and increase your chance to clear bank clerk exam. Candidates need to practice in paramount and most significant way to implement change. For more details, check the below section of this page of www.privatejobshub.in

Online Practice Test For Bank Clerk

Ques1: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?
A.Rs. 4462.50
B.Rs. 8032.50
C.Rs. 8900
D.Rs. 8925
E.None of these
Answer: Option D

Ques 2: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?
A. 4
B. 8
C. 16
D. None of these
Answer: Option B

Ques 3: The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:
A. 213444
B. 214344
C. 214434
D. 231444
Answer: Option A

Check Differences Here: SBI Clerk Vs IBPS Clerk

Ques 4: A can contains a mixture of two liquids A and B is the ratio 7 : 5. When 9 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?
A. 10
B. 20
C. 21
D. 25
Answer: Option C

Ques 5: A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting ?
A. Between B and D
B. Between B and C
C. Between E and D
D. Between C and E
Answer: Option B

Ques 6: How many cubes will have green colour on two sides and rest of the four sides having no colour ?
A. 12
B. 10
C. 8
D. 4
Answer: Option C

Ques 7: Standard of living among the middle class society is constantly going up since part of few years. Indian Economy is observing remarkable growth.
A. Statement I is the cause and statement II is its effect.
B. Statement II is the cause and statement I is its effect.
C. Both the statements I and II are independent causes.
D. Both the statements I and II are effects of independent causes.
E. Both the statements I and II are effects of some common cause.
Answer: Option A
Get here study material:

Ques 8: Select the alternative which represents three out of the five alternative figures which when fitted into each other would form a complete square.
A. 124
B. 345
C. 123
D. 135
Answer: Option D

Ques 9: Which of the following universities recently conferred honorary degree of Doctor of Science on RSS Chief Mohan Bhagwat?
A. Maharashtra Animal and Fishery Sciences University
B. West Bengal University of Animal & Fishery Sciences
C. Karnataka Veterinary Animal And Fisheries Sciences University
D. None of the above
Answer: Option A

Ques 9: This country appoints the first female Black Rod in 650 years recently.
A. Britain
B. Spain
C. Ireland
D. Mexico
Answer: Option A

Ques 10: Sushil Kumar has won gold in which category at the 2017 National Wrestling championship?
A. 56kg
B. 74kg
C. 68kg
D. 54kg
Answer: Option B

Ques 11: The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones, which correspond with
A. zones of climate
B. zones of oceans
C. zones of land
D. zones of cyclonic depressions
Answer: Option A

Ques 12: I need not offer any explanation regarding this incident - my behaviour is speaking itself.
A. will speak to itself
B. speaks for itself
C. has been speaking
D. speaks about itself
E. No correction required
Answer: Option B

Common Syllabus for All Banks: Bank Syllabus

Ques 13:  EXODUS
A. Influx
B. Home-coming
C. Return
D. Restoration
Answer: Option A

Ques 14: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any). (solve as per the direction given above)
A. We discussed about the problem so thoroughly
B. on the eve of the examination
C. that I found it very easy to work it out.
D. No error.
Answer: Option A

Ques 15: To catch a tartar
A. To trap wanted criminal with great difficulty
B. To catch a dangerous person
C. To meet with disaster
D. To deal with a person who is more than one's match
E. None of these
Answer: Option B

Ques 16: Entomology is the science that studies
A. Behavior of human beings
B. Insects
C. The origin and history of technical and scientific terms
D. The formation of rocks
Answer: Option B

Ques 17: The prestigious Ramon Magsaysay Award was conferred was conferred upon Ms. Kiran Bedi for her excellent contribution to which of the following fields?
A. Literature
B. Community Welfare
C. Government Service
D. Journalism
Answer: Option C

Ques 18: Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?
A. Gaban
B. Godan
C. Guide
D. Manasorovar
Answer: Option C

Check Package Difference:

Ques 19: The prestigious Ramon Magsaysay Award was conferred was conferred upon Ms. Kiran Bedi for her excellent contribution to which of the following fields?
A. Literature
B. Community Welfare
C. Government Service
D. Journalism
Answer: Option C

Ques 20: The members of the Rajya Sabha are elected by
A. the people
B. Lok Sabha
C. elected members of the legislative assembly
D. elected members of the legislative council
Answer: Option C
Bank Preparation Material

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.