Header Ads

TANCET Previous Year Question Papers (EEE/Civil/MBA/MCA) Model Question Paper

Edit

TANCET Previous Year Question Papers

Get the Best Method to Crack the Exam: Let’s Prepare with TANCET Previous Year Question Papers!!! Candidates who are planning to prepare for Tamil Nadu Common Entrance Test may get TANCET Sample Papers from this page. Previous Question Papers contains the question from all possible sections are as defined in the syllabus of Tamil Nadu Common Entrance Test. On this page, we are providing TANCET Previous Year Model Question Paper of EEE/ Civil/ MBA/ MCA for the convenience of candidates who want to do better preparation for exam. So, all the candidates are suggested to solve TANCET Model Paper from here. As we all know that practice makes the man perfect… So, candidates need to do more and more practice and try to solve below given most important TANCET Previous Year Question Papers.

Candidates may also download free TANCET Model Question Papers in PDF form through online mode. Here on this page we are also providing you the TANCET Previous Year Question Papers With Solutions which will help you to get success in examination.

Anna University, Chennai conducts TANCET Entrance Exam for admission to Post Graduate Courses such as MBA, MCA, and ME/ M.Tech/ M.Arch/ M.Plan etc. Candidates who will qualify in the exam they may get the admission in Anna University. For more details regarding TANCET Question Papers, candidates may go through the below section of this page which is created by the team members of www.privatejobshub.in

Preparation Links

TANCET Previous Year Question Papers

Question 1:

Tanya is older than Eric.
Cliff is older than Tanya.
Eric is older than Cliff.

If the first two statements are true, the third statement is

1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 2

Question 2:

Blueberries cost more than strawberries.
Blueberries cost less than raspberries.
Raspberries cost more than strawberries and blueberries.

If the first two statements are true, the third statement is

1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 1

Question 3:

All the trees in the park are flowering trees.
Some of the trees in the park are dogwoods.
All dogwoods in the park are flowering trees.

If the first two statements are true, the third statement is

1.    true
2.    false
3.    uncertain
Answer: 1

Preparation Material

Question 4:

Mara runs faster than Gail.
Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.

If the first two statements are true, the third statement is

1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 2

Question 5:

Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons.
Apartments in the Livingston Gate cost more than apartments in the The Gaslight Commons.
Of the three apartment buildings, the Livingston Gate costs the most.

If the first two statements are true, the third statement is

1.    true
2.    false
3.    uncertain

Answer: 1     

Question 6: The centre of gravity of a triangle is at the point where three
1.    medians of the triangle meet
2.    perpendicular bisectors of the sides of the triangle meet
3.    bisectors of the angle of the triangle meet
4.    None of these.

Answer: 1


Question 7: The forces which meet at one point and have their lines of action in different planes are called

1.    coplaner non-concurrent forces
2.    non-coplaner concurrent forces
3.    non-coplaner non-current forces
4.    intersecting forces
5.    None of these.

Answer: 2     

Question 8: At a given instant ship A is travelling at 6 km/h due east and ship B is travelling at 8 km/h due north. The velocity of B relative to A is

1.    7 km/hrs
2.    2 km/hrs
3.    1 km/hrs
4.    10 km/hrs
5.    14 km/hrs.

Answer: 4


Question 9: The equation of motion of a particle starting from rest along a straight line is x = t3 - 3t2 + 5. The ratio of the accelerations after 5 sec and 3 sec will be

1.    2
2.    3
3.    4
4.    5

Answer: Option 1

Question 10: The locus of the instantaneous centre of a moving rigid body, is

1.    straight line
2.    involute
3.    centroid
4.    Spiral

Answer: 3

Question 11: Of outstanding significance

1.    Monumental
2.    Rational
3.    Ominous
4.    Evident

Answer: 1

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 12:  To keeps one’s temper (Idioms and Phrases)

1.    To become hungry
2.    To be in good mood
3.    To preserve ones energy
4.    To be aloof from
5.    None of these

Answer: 2

Question 13: To smell a rat

1.    To see signs of plague epidemic
2.    To get bad small of a bad dead rat
3.    To suspect foul dealings
4.    To be in a bad mood
5.    None of these

Answer: 3


Question 14: To set one’s face against
1.    To oppose with determination
2.    To judge by appearence
3.    To get out of difficulty
4.    To look at one steadily
5.    None of these

Answer: 1

Question 15: To end in smoke

1.    To make completely understand
2.    To ruin oneself
3.    To excite great applause
4.    To overcome someone
5.    None of these

Answer: 2

Question 16: AUGUST (Synonyms)

1.    Common
2.    Ridiculous
3.    Dignified
4.    Petty

Answer: 3


Question 17: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

1.    15
2.    16
3.    18
4.    25

Answer: 2

Question 18:  In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

1.    30%
2.    70%
3.    100%
4.    250%

Answer: 2

Take a Test  Now

Question 19: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

1.    3
2.    4
3.    5
4.    6

Answer: 3

Question 20: The ozone layer restricts

1.    Visible light
2.    Infrared radiation
3.    X-rays and gamma rays
4.    Ultraviolet radiation

Answer: 4

Question 21: Eugenics is the study of

1.    altering human beings by changing their genetic components
2.    people of European origin
3.    different races of mankind
4.    genetic of plants

Answer: 1

Question 22: Euclid was

1.    Greek mathematician
2.    Contributor to the use of deductive principles of logic as the basis of geometry
3.    Propounded the geometrical theorems
4.    All of the above

Answer: 4


Question 23: Ecology deals with

1.    Birds
2.    Cell formation
3.    Relation between organisms and their environment
4.    Tissues

Answer: 3

Question 24: Filaria is caused by

1.    Bacteria
2.    Mosquito
3.    Protozoa
4.    Virus

Answer: 2

Question 25: Goa Shipyard Limited (GSL) was established in

1.    1958
2.    1957
3.    1956
4.    1955


Answer: 2

Above listed TANCET Questions Papers are frequently asked in a exam and keeping this in mind the we have covered all the sections and then provided you a series of questions that has been asked in TANCET Previous Year Question Papers. Dear Visitors you may subscribe our free mail services to obtain most recent information in your mailbox directly. If you want to get daily updates through Facebook and Google+, so you can also follow us on Facebook and Google Plus. Visitors may also bookmark the www.privatejobshub.in by pressing Ctrl+ D option for getting the latest updates.

Take Help From These Preparation Stuff

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.