Header Ads

Bihar Board 12th Model Paper 2019 BSEB (All Subjects) Question Papers PDF

Edit

Bihar Board 12th Model Paper


Bihar Board 12th Model Paper 2019: Download Bihar Board 12th Model Paper PDF for all subjects here!!! Students enrolled in Intermediate under Bihar Board have to participate in the examination in Month of March / April 2019. To start preparation of Upcoming XII Board Examination, you must have BSEB Question Papers which are available here.

With the help of Bihar Board 12th Syllabus of Science / Commerce / Arts Stream or BSEB Online Model Papers 2018, you can easily start preparation of exam and acknowledge details regarding the topics from which questions will be asked. We the team members of www.privatejobshub.in have provided Subject Wise Bihar Board 12th Model Paper 2019, so please have a look.

Bihar Board 12th Model Paper

Download Bihar Board 12th Model Paper

Students can download BSEB (All Subjects) Question Papers PDF by pressing the below mentioned direct link easily and get idea of the topics as well as questions asked in the examination, so what are you waiting for? Go ahead as soon as possible.

Download
Designation
Bangla(10 sets) 2017 Annual
Economics-Arts(10 sets) 2017 Annual
Maithli – 50 Marks (5 sets) 2017 Annual
Maithli – 100 Marks (5 sets) 2017 Annual
Philosophy (10 sets) 2017 Annual
Psychology (9 sets) 2017 Annual
English (10 sets) 2017 Annual
Economics(Commerce)(10 sets) 2017 Annual
Biology-Science (10 sets) 2017 Annual
Alternative English (10 sets) 2017 Annual
NRB-Hindi (10 sets) 2017 Annual
Hindi (10 sets) 2017 Annual
History (10 sets) 2017 Annual
Accountancy (Commerce) (10 sets) 2017 Annual
Geography(Arts)(10 sets) 2017 Annual
Geography(Arts)(10 sets) 2017 Annual
Urdu (Inter 50 Marks)(10 sets) 2017 Annual
Urdu (Inter 100 Marks)(10 sets) 2017 Annual
Math (10 sets) 2017 Annual
Chemistry (10 sets) 2017 Annual
Persian (10 sets) 2017 Annual
Physics (10 sets) 2017 Annual
Arabic (10 sets) 2017 Annual
Political Science (10 sets) 2017 Annual
Agriculture (10 sets) 2017 Annual
Home Science (10 sets) 2017 Annual
Sociology (10 sets) 2017 Annual
Physics-Objective (4 sets) 2017 Annual

Way to download BSEB 12th Sample Paper

Appearing candidates in Bihar Board 12th Examination can get their previous papers or marking scheme by following these steps-
  • First of all candidates have to go through official website of Bihar School Examination Board that is www.biharboard.ac.in.
  • After that candidates have to press “Senior Secondary” at the menu bar on the home page.
  • After that candidates need to hit on “Model Papers” under this section.
  • Now a page will be opened in front of you containing various subject links.
  • Candidates have to select the appropriate link of their subject for they want to get model papers.
  • Download it or take a print out of it and do practice with the help of those papers.
Bihar Board Model Question Papers Class XII

Ques 1: Generally a demand curve of commodity is:
  1. Parallel to x-axis
  2. Parallel to y-axis
  3. Downwards sloping from left to right
  4. Upward sloping from right to left
Answer: 3

Ques2: The law of demand is not applicable when
  1. Price of other commodities changes
  2. Quality of commodities changes
  3. Change in fashion
  4. All of these
Answer: 4

Ques3: Demand for any commodity is affected from
  1. Utility
  2. Productivity
  3. Profitability
  4. None of these
Answer: 4


Ques4: When price of coffee increase the demand for tea
  • Increases
  • Decreases
  • Unchanged
  • None of these
Answer: 1

Ques5: Due to increase in patrol the demand of car will
Increase
  • Decreases
  • Keep constant
  • No effect
Answer: 2

Ques6: In which of the following fertilization needs water medium-
  1. Angiosperms
  2. Bryophytes
  3. Gymnosperms
  4. All
Answer: 2

Ques7: Select the odd one out with respect to haemophilia-
  1. X-linked dominant disorder
  2. Bleeder’s disease
  3. Criss-cross inheritance
  4. X-linked recessive disorder
Answer: 1

Ques8: Which of the following is the high-milk yielding variety of cow?
  1. Dorset
  2. Holstein
  3. Pashmina
  4. Nellore
Answer: 2


Ques9: Binary fission is found in-
  1. Amoeba
  2. Paramecium
  3. Water hyacinth
  4. Amoeba and paramecium both
Answer: 3

Ques10: Life members fees received by club in shown in
  1. Income and expenditure
  2. Balance sheet
  3. Receipts and payment A/c
  4. None of these
Answer: 2

Ques11: Most transaction in non trading concern are-
  1. Cash
  2. Credit
  3. Cash and credit both
  4. Verbal
Answer: 1

Ques12: Legacies should be treated as-
  1. A liability
  2. A revenue receipt
  3. Income
  4. None of these
Answer: 1

Ques13: outstanding subscription is
  1. Income
  2. Assets
  3. Liability
  4. Expenses
Answer: 2


Ques14: Which of the following is not- for-profit organization?
  1. College
  2. Public Company
  3. Library
  4. Hospital
Answer: 2

Ques15: The interest of partner’s capital A/c is to be credited to
  1. Profit and Loss A/c
  2. Interest A/c
  3. Partner’s capital A/c
  4. None of these
Answer: 3

Ques16: Opening stock is-
  1. Source of fund
  2. Application of fund
  3. No flow of fund
  4. None of these
Answer: 2

Ques17: Responsibility of entrepreneur’s are-
  1. Towards society
  2. Towards government
  3. Towards environment
  4. All of these
Answer: 4


Ques18: Which of following is a kind of Opportunities?
  1. First opportunities
  2. Last opportunities
  3. Existing opportunities in the environment
  4. None of these
Answer: 3

Ques19: Project is prepared-
  1. By promoters
  2. By managers
  3. By entrepreneur
  4. By all of these
Answer: 4

Ques20: Project is a summary of-
  1. Facts
  2. Information’s
  3. Analysis
  4. All of these
Answer: 4

Important Note: Candidates are advised to check this Official Link for acquiring more details of Bihar Board 12th Model Paper 2017. Candidates can follow us on Facebook and Google Plus for latest updates or bookmark our portal by pressing CTRL + D.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.