Header Ads

NCHMCT JEE Sample Paper 2018 Download Previous Year Question Papers PDF

Edit

NCHMCT JEE Sample Paper

NCHMCT JEE Sample Paper 2018:  To get admission in B.Sc Hospitality & Hotel Management Courses, NCHMCT will conduct the NCHMCT JEE 2018 on 28-04-2018. NCHMCT JEE Sample Paper is available here to download.  NCHMCT JEE Previous Year Question Papers helps the applicants to have a fair idea about the paper, no of questions asked in the Previous Year NCHM JEE Exam etc.

Contenders can prepare well with the help of NCHMCT JEE Question Paper. We are providing the below NCHMCT JEE Sample Paper PDF with an intention to help the applicants for better preparation of upcoming exam. Check the below section of this page of www.privatejobshub.in to get complete details regarding NCHM JEE Sample Paper. So candidates solve these questions provided below and check you preparation level.

NCHMCT JEE Sample Paper

NCHMCT JEE Sample Paper with Answers

Q. 1. A boat can travel with a speed of 13 km/hr in still water. If the speed of the stream is 4 km/hr, find the time taken by the boat to go 68 km downstream.

A.    2 hours
B.    3 hours
C.    4 hours
D.   5 hours

Ans. 3

Q. 2. A man's speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man's speed against the current is:

A.    8.5 km/hr
B.    9 km/hr
C.    10 km/hr
D.   12.5 km/hr


Ans. 3


Q. 3. In each question below are given two statements followed by two conclusions numbered I and II. You have to take the given two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. Read the conclusion and then decide which of the given conclusions logically follows from the two given statements, disregarding commonly known facts.

1.    If only conclusion I follows
2.    If only conclusion II follows
3.    If either I or II follows
4.    If neither I nor II follows and
5.    If both I and II follow.

Statements: No women teacher can play. Some women teachers are athletes.

Conclusions:
Male athletes can play.
Some athletes can play.

A.    Only conclusion I follows
B.    Only conclusion II follows
C.    Either I or II follows
D.   Neither I nor II follows
E.    Both I and II follow

Ans. D

Q. 4. Which state plans to generate 25,000 MW electricity through solar power under the Mission Clean Energy?

A.    Rajasthan
B.    Punjab
C.    Maharashtra
D.   Odisha

Ans. C

Take a Test  Now

Q. 5. Which state passes bill to death penalty for hooch traders?

A.    Andhra Pradesh
B.    Uttar Pradesh
C.    Tamil Nadu
D.   Kerala

Ans. B

Q. 6. Don't make so much noise. Noriko ..... to study for her ESL test!

A.    try
B.    tries
C.    tried
D.   is trying

Ans. D

Q. 7. Since when the service tax is being imposed in India?

A.    1991
B.    1999
C.    1994
D.   2001


Ans. C


Q. 8. How many services (till 2012) are included in the service tax currently in India?

A.    119
B.    110
C.    98
D.   85

Ans. A

Q. 9. What is the current rate of service tax in India currently?

A.    12.5%
B.    13.5%
C.    14%
D.   14.5%

Ans. C

Q. 10. Which of the following industry is known as sun rising industry?

A.    Dairy industry
B.    Information Technology
C.    Health and clinic
D.   None of these


Ans. B

Q. 11. Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

A.      Brother  
B.      Nephew
C.      Uncle
D.      Son-in-law
Ans. A


Q. 12. Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

A.      Rs. 6400 
B.      Rs. 6500
C.      Rs. 7200 
D.      Rs. 7500
E.       None of these

Ans. A

Download free: NCHM JEE Syllabus

Q. 13. A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

A.      Rs. 4462.50      
B.      Rs. 8032.50
C.      Rs. 8900 
D.      Rs. 8925
E.       None of these

Ans. D

Q. 14. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

A.      39, 30    
B.      41, 32
C.      42, 33
D.      43, 34

Ans. C

Related Updates

Q. 15. What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit's digit?

A.     
B.      14
C.      20
D.      21

Ans. C

Q. 16. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A.      15
B.      16
C.      18
D.      25

Ans. B

Q. 17. A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

A.     
B.      4
C.     
D.      6

Ans. C


Q. 18. Friction can be reduced by changing from

A.      sliding to rolling
B.      rolling to sliding
C.      potential energy to kinetic energy
D.      dynamic to static

Ans. A

Q. 19. Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

A.      Taoism
B.      Judaism
C.      Zoroastrianism (Parsi Religion)
D.      Shintoism

Ans. C

Get Current News information here: Latest Current News & Affairs

Q. 20. Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended

A.      January 19, 1918
B.      May 30, 1918
C.      November 11, 1918
D.      February 15, 1918

Ans. C

Importance of NCHMCT JEE Model Papers
  • The Sample Paper of NCHMCT JEE is the gate way to high marks in the exam.
  • Through NCHMCT JEE Solved Papers, applicants are able to handle the difficulty of the questions.
  • The more you practice through NCHMCT JEE Sample Paper, the more knowledge and idea you achieve about the type of the question.
  • It will be simple to examine the difficulty of questions as per them you can practice dynamically.
  • Studying with the help of NCHMCT JEE Sample Paper, the half of the preparation is done and as a result of it you are familiar with most of the questions during the NCHMCT JEE 2018.
Final Words:

Dear candidates, we will keep update this page with newest question and answers time to time. So keep visit this page to check NCHMCT JEE Sample Paper 2018. To give your suggestion and queries you can write us in the below given comment box. Applicants can also subscribe the free Email service to get the latest updates regarding NCHMCT JEE Sample Paper. Follow us on Facebook and Google+.

Take Help From These Preparation Stuff

2 comments:

  1. question helps to know more thing about world which we somehow doesnt know . thankyou for helping and plz load more latest ques.

    ReplyDelete
  2. Thanks its very helpful who are preparing for the exam

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.