Header Ads

APTET Previous Year Question Paper | Model Papers With Answers PDF Online

Edit

APTET Previous Papers

APTET Previous Year Question Paper: Aspirants who wish to appear in Andhra Pradesh Teacher Eligibility Test are suggested to download APTET previous papers for the better preparation of the exam.

Candidates who have completed their entire APTET syllabus, they must obtain the APTET previous papers PDF or APTET model papers with answers through online mode. For your ease we have also provided APTET previous papers with answers in the below given table.

How can you prepare with APTET Previous Year Model Papers?

You can use this table and acquire the APTET previous year question papers with answers in the PDF format. Candidates can prepare well taking help of the APTET previous papers and APTET Previous Year Question Paper given here.

To attain more knowledge in concern of APTET Previous Year Question Paper and APTET previous question papers, you can move to the downwards section of this page which is well ordered and maintained by the team of www.privatejobshub.in.

APTET previous papers

APTET Previous Year Papers
Download PDF
APTET solved question papers
APTET last year question paper
APTET previous solved papers
APTET model question papers with answers
APTET previous papers with answers
APTET paper 1 previous papers
APTET Previous Year Question Papers With Answers
APTET Previous Year model paper
APTET Past Years Solved

Get Complete Details About: APTET Notification

APTET Previous Year Question Paper

Question and Answers

Question1) Entomology is the science that studies?

A. Behavior of human beings
B. Insects
C. The origin and history of technical and scientific terms
D. The formation of rocks

Ans. Option B

Question 2) Complete the following sentence with the correct option: The sky suddenly became …………

A. darkly
B. dark
C. darkness
D. darken

Ans. Option B

Question 3) Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

A. Phosphorous
B. Chlorine
C. Bromine
D. Helium

Ans. Option B

APTET Eligibility Criteria: Get Details

Question 4) Which of the following is used in pencils?

A. Graphite
B. Silicon
C. Charcoal
D. Phosphorous       

Ans. Option A

Question 5) Pick out the verb from the following:

A. Create
B. Creation
C. Creator
D. Creativity

Ans. Option D

 Question 6) A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

A. 120 metres
B. 324 metres
C. 180 metres
D. 150 metres

Ans. Option D


Question 7) The temporary change in behavior due to continuous exposure to stimuli is called?

A. Habituation
B. Learning
C. Temporary learning
D. Motivation

Ans. Option A


Question 8) Chemical formula for water is

A. NaAlO2
B. Al2O3
C. H2O
D. CaSiO3

Ans. Option B

Question 9) Washing soda is the common name for

           A. Sodium carbonate

           B. Calcium bicarbonate
           C. Sodium bicarbonate
           D. Calcium carbonate
Ans. Option A

Question 10) 3 pumps, working 8 hours a day, can empty a tank in 2 days. How many hours a day must 4 pumps work to empty the tank in 1 day?

A.9
B.10
C.11
D.12

Ans. Option D

Question 11) A provision for education for the children with disabilities can be done through

A. Inclusive education
B. Mainstreaming
C. Integration
D. None of these

Ans. Option A


Question 12) For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A. Physics and Chemistry
B. Physiology or Medicine
C. Literature, Peace and Economics
D. All of the above

Ans. Option D

Question 13) To keeps one's temper

A. To become hungry
B. To be in good mood
C. To preserve ones energy
D. To be aloof from

Ans. Option B

Question 14) Which of the following behaviors is not a manifestation of emotional disturbance?

A. Delinquency
B. Bullying nature
C. Truancy
D. Autism

Ans. Option D


Question 15) During 6 to 10 years children start taking interest in?

A. Religion
B. Human body
C. School
D. None of These

Ans. Option C

Question 16) The percentage of irrigated land in India is about

A. 45
B.65
C.35
D.25

Ans. Option C

Question 17) Adjustment means accommodating oneself to various circumstances in order to satisfy

A. others
B. motives
C. goals
D. needs

Ans. Option D

Question 18) Find the odd man out:  3, 5, 11, 14, 17, 21

A.21
B.17
C.14
D.3

Ans. Option C


Question 19) Which one of the following is not a prime number?

A.31
B.61
C.71
D.91

Ans. Option D

Question 20) What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

A.2
B.3
C.18
D.21

Ans. Option A

Question 21) To keeps one's temper

A.       To become hungry
B.       To be in good mood
C.       To preserve ones energy
D.       To be aloof from
E.       None of these

Answer: Option B

Question 22) To catch a tartar

A.       To trap wanted criminal with great difficulty
B.       To catch a dangerous person
C.       To meet with disaster
D.       To deal with a person who is more than one's match
E.       None of these

Answer: Option B

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 23) To drive home

A.       To find one's roots
B.       To return to place of rest
C.       Back to original position
D.       To emphasise
E.       None of these

Answer: Option D

Question 24) To have an axe to grind

A.       A private end to serve
B.       To fail to arouse interest
C.       To have no result
D.       To work for both sides
E.       None of these

Answer: Option A

Question 25) To play second fiddle

A.       To be happy, cheerful and healthy
B.       To reduce importance of one's senior
C.       To support the role and view of another person
D.       To do back seat driving
E.       None of these

Answer: Option C

Question 26) To beg the question

A.       To refer to
B.       To take for granted
C.       To raise objections
D.       To be discussed
E.       None of these

Answer: Option B

Question 27) A black sheep

A.       An unlucky person
B.       A lucky person
C.       An ugly person
D.       A partner who takes no share of the profits
E.       None of these

Answer: Option E   

Question 28) A man of straw

A.       A man of no substance
B.       A very active person
C.       A worthy fellow
D.       An unreasonable person
E.       None of these

Answer: Option A   

Question 29) Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

A.       Phosphorous
B.       Bromine
C.       Chlorine
D.       Helium

Answer: Option B

Question 30) Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

A.       copper
B.       magnesium
C.       iron
D.       calcium

Answer: Option B

Question 31) Which of the following is used in pencils?

A.       Graphite
B.       Silicon
C.       Charcoal
D.       Phosphorous

Answer: Option A   

Question 32) Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

A.       Tin
B.       Mercury
C.       Lead
D.       Zinc

Answer: Option B

Question 33) The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones, which correspond with

A.       zones of climate
B.       zones of oceans
C.       zones of land
D.       zones of cyclonic depressions

Answer: Option A


Question 34) The great Victoria Desert is located in

A.       Canada
B.       West Africa
C.       Australia
D.       North America

Answer: Option C

Question 35) The intersecting lines drawn on maps and globes are

A.       latitudes
B.       longitudes
C.       geographic grids
D.       None of the above

Answer: Option C

Note:

Candidates, if you want to get more details about APTET Examinations and APTET Previous Year Question Paper and APTET previous papers then you can subscribe to our free email services and get information directly on your timeline.

Aspirants can also follow us on Facebook and Google Plus to obtain more info regarding APTET previous year question paper in Hindi and APTET previous papers directly on your timeline.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.