Monday, 13 February 2017

Symbiosis Entrance Test Paper 2017 SET Previous Year Question Papers PDF

Jobs In HDFC, ICICI, Bandhan Bank, Sal -3.5 Lakhs – Apply Now

By

Symbiosis Entrance Test Paper

Symbiosis Entrance Test Paper 2017: SET is a renowned examination for the admission in the management courses and here is the Symbiosis Entrance Test Paper along with Previous Year Question.
Candidates who are preparing for the Symbiosis Entrance Test will definitely find this page useful for them as here we have given all the details regarding the SET Exam. On this page we have provided Previous Year Question Papers of SET exam which will help the candidates in preparing in a much better way. Candidates can also download the papers in PDF form with the help of links below.

This Page Includes:
  • SET Exam Previous Year Question Papers
  • Symbiosis Entrance Test Previous Year Question Papers
  • Symbiosis Entrance Test Paper Pattern
  • SET Exam Question Papers
Symbiosis Entrance Test Paper
This Test is a design aptitude test exploratory color, geometry, visual observations, creative thinking abilities, General design awareness, awareness on Indian culture, craft and traditions etc. applicants who are preparing for the Symbiosis Entrance Test they need to know about complete syllabus or paper pattern.

Aspirants who are looking for the Previous Year Question Papers of Symbiosis Entrance Test Paper they can get it through this page. Here we are presenting complete details about SET Previous Year Question Papers in the PDF format also.


Rest of the details about the Symbiosis Entrance Test Paper are mentioned in the below section of this page which is well designed by the dedicated team of privatejobshub.in

Symbiosis Entrance Test Paper

Q1. India has the maximum volume of foreign trade with–
1.    USA
2.    Russia
3.    China
4.    UK
Ans. 3

Q2. Which one of the following observations is not true about the Quit India Movement of 1942?
1.    It was a non-violent movement
2.    It was led by Mahatma Gandhi
3.    It was a spontaneous movement
4.    It did not attract the labour class in general
Ans. 3

Q3. Which of the following is the main constituent of biogas?
1.    Methane and carbon dioxide
2.    Methane and carbon monoxide
3.    Hydrogen and carbon dioxide
4.    Butane and carbon dioxide
Ans. 1

Q4. The salaries and allowances of the Judges of the High Court are charged to the–
1.    Consolidated Fund of India
2.    Consolidated Fund of the State
3.    Contingency Fund of India
4.    Contingency Fund of the State
Ans. 2

Q5. General Measures to study rural-urban disparities–
1.    Sex ratio, Literacy Rate, Per Capita Income
2.    Credit Allocation, Sex Ratio, literacy Rate, Per Capita Income
3.    Per Capita Income, Physical Quality of Life Index, Sex Ratio, literacy Rate, Credit Allocation
4.    None of the above
Ans. 3

Q6. World Development Report” is an annual publication of–
1.    United Nations Development Programme
2.    International Bank of Reconstruction and Development
3.    International Monetary Fund
4.    World Trade Organization
Ans. 2

Q7. In the context of the Indian freedom struggle, 16th October 1905 is well known for which one of the following reasons?
1.    The formal proclamation of Swadeshi Movement was made in Calcutta Town hall
2.    Partition of Bengal took effect
3.    Dadabhai Naoroji declared that the goal of Indian National Congress was Swaraj
4.    LokmanyaTilak started Swadeshi Movement in Poona
Ans. 2

Q8. Who won a Bronze medal for India in Boxing at the 2012 London Olympics?
1.    Mary Kom
2.    Vijendra Singh
3.    Sushil Kumar
4.    Vijay Kumar
Ans. 1

Q9. Who recently took over the chairmanship of the Tata Group ?
1.    Azim Premji
2.    Cyrus Mistry
3.    Ratan Tata
4.    Adi Misry
Ans. 2

Q10. Who is the founder of Facebook?
1.    Mark Zuckerberg
2.    Mark Twain
3.    Steve Jobs
4.    Bill Gates
Ans. 1
Also Study from Here: Symbiosis Entrance Test Syllabus

Q11. Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, … What number should come next?
1.    52
2.    56
3.    96
4.    128
Ans. 2

Q12. (Essential Part) desert
1.    Cactus
2.    Arid
3.    Oasis
4.    Flat
Ans. 2

Q13. Statements: No women teacher can play. Some women teachers are athletes.
1.    Conclusions: I. Male athletes can play.
2.    Some athletes can play.
3.    Only conclusion I follows
4.    Only conclusion II follows
5.    Either I or II follows
6.    Neither I nor II follows
Ans. 4

Q14. SCD, TEF, UGH, ____, WKL
1.    CMN
2.    UJI
3.    VIJ
4.    IJT
Ans.  3

Q15. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA
1.    OLPA
2.    KLMA
3.    LLMA
4.    KLLA
Ans. 4

Q16. QPO, NML, KJI, _____, EDC
1.    HGF
2.    CAB
3.    JKL
4.    GHI
Ans. 1

Q17. JAK, KBL, LCM, MDN, _____
1.    OEP
2.    NEO
3.    MEN
4.    PFQ
Ans. 2

Q18. BCB, DED, FGF, HIH, ___
1.    JKJ
2.    HJH
3.    IJI
4.    JHJ
Ans. 1

Q19. Window is to pane as book is to
1.    Novel
2.    Glass
3.    Cover
4.    Page
Ans. 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Q20. Secretly is to openly as silently is to
1.    Scarcely
2.    Impolitely
3.    Noisily
4.    Quietly
Ans. 3

Q21. A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work, Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:
1.    4 days
2.    6 days
3.    8 days
4.    12 days
Ans. 2

Q22. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
1.    30%
2.    70%
3.    100%
4.    250%
Ans. 2

Q23. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?
1.    4 years
2.    8 years
3.    10 years
4.    None of these
Ans. 1

Q24. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?
1.    0
2.    1
3.    10
4.    19
Ans. 4

Q25. How many 4-letter words with or without meaning, can be formed out of the letters of the word, ‘LOGARITHMS’, if repetition of letters is not allowed?
1.    40
2.    400
3.    5040
4.    2520
Ans. 3


Q26. The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:
1.    213444
2.    214344
3.    214434
4.    231444
Ans. 1

Q27. A can contains a mixture of two liquids A and B is the ratio 7 : 5. When 9 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?
1.    10
2.    20
3.    21
4.    25
Ans. 3

Q28. What will be the day of the week 15th August, 2010?
1.    Sunday
2.    Monday
3.    Tuesday
4.    Friday
Ans. 1

Q29. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?
1.    2
2.    3
3.    18
4.    21
Ans. 1

Q30. A motorboat, whose speed in 15 km/hr in still water goes 30 km downstream and comes back in a total of 4 hours 30 minutes. The speed of the stream (in km/hr) is:
1.    4
2.    5
3.    6
4.    10
Ans. 2
Also Get Information on: SET Admit Card 

SET Exam Pattern

The question paper would consist of multiple choice questions and would have following structure:

Section
No. of
Questions
Total
Marks
Exam
Type
Time
Logical Reasoning
30
30
Objective
Type
150
Minutes
Legal Reasoning
30
30
Analytical Reasoning
30
30
Reading Comprehension
30
30
General Knowledge
30
30
Total
150

  • There will be no negative marking in the examination

Dear candidates here on this page we have provided the SET previous year papers, hope that will be beneficial to you. To get other related information about SET 2017 keep visiting our web portal regularly. If you have any query/ doubt or suggestion then you may leave a comment in comment box.

Take Help From These Preparation Stuff

Opportunity To Get Job In Bank, High Salary – Apply Now


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose