Header Ads

IIFT Previous Year Question Papers | Free Sample Paper PDF With Solutions

Edit

IIFT Previous Year Papers

IIFT Previous Year Question Papers: Download the Free IIFT Previous Year Papers in PDF from here: Solving IIFT Previous Year Question Papers & Sample Papers regularly will help the applicants to understand the distribution of questions and the difficulty level.

You can also get the IIFT Previous Year Papers With Solutions which will help the applicants to know which type of questions will be asked in IIFT 2018. IIFT Previous Year Paperwill help the applicants to have a better understanding of IIFT Structure of the question booklet.

IIFT Questions are covered from topics of English Comprehension, General Knowledge & Awareness, Logical Reasoning and Quantitative Analysis. You may check this page of www.privatejobshub.in to get complete details about IIFT Sample Question Papers.

IIFT Previous Year Papers

IIFT Previous Year Question Papers PDF

IIFT Previous Year Question Papers
Year
IIFT Previous Year Papers PDF
IIFT Exam Previous Year Paper
2017
IIFT Model Papers
2016
IIFT Sample Papers
2015
IIFT Previous Year Papers
2014
IIFT Solved Papers
2013
IIFT Previous Year Question Paper
2012
2006
2008

Check Here - IIFT Syllabus

IIFT Previous Year Papers with Answers

Multiple Question on Comprehension:

Male lions are rather reticent about expanding their energy in hunting more than three quarters of kills are made by lionesses are in front, tensely scanning ahead, the cubs lag playfully behind and the males bring up the rear, walking slowly, their massive heads nodding with each step as if they were bored with the whole matter. But slothfulness may have survival value. With lionesses busy hunting, the males function as guard for the cubs, protecting them particularly from hyenas.       

Question 1: According to the passage male lions generally do not go for huntings because
1.    theydon not like it.
2.    they want lioness to get training
3.    they wish to save their vigour for other things
4.    they are very lazy
Answer: 3

Question 2: Male lions protect their cubs
1.    from the members of their own species
2.    from hyenas only
3.    from hyenas as much as from other enemies
4.    more from hyenas than from other animals
Answer: 4

Question 3: Lioness go for hunting
1.    all alone
2.    with their male partners only
3.    with their cubs and male partners
4.    with their cubs only
Answer: 3

Question 4: When the lionesses go in search for their prey, they are very
1.    serious
2.    cautious
3.    playful
4.    sluggish
Answer: 2

Multiple Choice Questions on General Awareness

Question 5:The first underground railway in India was opened in 1984 in
1.    Mumbai
2.    Chennai
3.    Kolkata
4.    Bangalore
Answer: 3

Question 6: GNLF stands for
1.    Gorkha National Liberation Front
2.    Gross National Liberation Form
3.    Both option A and B
4.    None of the above
Answer: 1

Question 7: Excessive secretion from the pituitary gland in the children results in
1.    increased height
2.    retarded growth
3.    weakening of bones
4.    None of the above
Answer: 1

Question 8: Fa-Hien was
1.  the first Buddhist pilgrim of China to visit India during the reign of Chandragupta Vikramaditya
2.    the discoverer of Puerto Rico and Jamaica
3.    the first Buddhist pilgrim of India to visit China
4.    None of the above
Answer: 1

Multiple Choice Questions on Quantitative Aptitude

Question 9: A man standing at a point P is watching the top of a tower, which makes an angle of elevation of 30º with the man's eye. The man walks some distance towards the tower to watch its top and the angle of the elevation becomes 60º. What is the distance between the base of the tower and the point P?
1.    43 units
2.    8 units
3.    12 units
4.    Data inadequate
5.    None of these
Answer: 4

Question 10: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:
1.    45 km/hr
2.    50 km/hr
3.    54 km/hr
4.    55 km/hr
Answer: 2

Question 11: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:
1.    300 kmph
2.    360 kmph
3.    600 kmph
4.    720 kmph
Answer: 4

Question 12: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:
1.    50 km
2.    56 km
3.    70 km
4.    80 km
Answer: 1

Multiple Choice questions on Data Interpretation and Logical Reasoning

Study the following table and answer the questions based on it.

Expenditures of a Company (in Lakh Rupees) per Annum Over the given Years.

Year
Item of Expenditure
Salary
Fuel and Transport
Bonus
Interest on Loans
Taxes
1998
288
98
3.00
23.4
83
1999
342
112
2.52
32.5
108
2000
324
101
3.84
41.6
74
2001
336
133
3.68
36.4
88
2002
420
142
3.96
49.4
98

Question 13:What is the average amount of interest per year which the company had to pay during this period?
1.    Rs. 32.43 lakhs
2.    Rs. 33.72 lakhs
3.    Rs. 34.18 lakhs
4.    Rs. 36.66 lakhs
Answer: 4

Question 14: The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?
1.    0.1%
2.    0.5%
3.    1%
4.    1.25%
Answer: 3

Question 15: The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?
1.    Rs. 544.44 lakhs
2.    Rs. 501.11 lakhs
3.    Rs. 446.46 lakhs
4.    Rs. 478.87 lakhs
Answer: 3

Question 16: Yard is to inch as quart is to
1.    gallon      
2.    ounce
3.    milk
4.    liquid
Answer: 2

Question 17: The attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent and linked by a common denominator - employee work motivation. Organisational members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute their efforts to the attainment of organisational objectives as means of achieving these personal goals.

The passage best supports the statement that motivation -
1.    encourages an individual to give priority to personal goals over organisational goals.
2.    is crucial for the survival of an individual and organisation.
3.    is the product of an individual's physical and mental energy.
4.    is the external force which induces an individual to contribute his efforts.
5.    makes organisation and society inseparable.
Answer: 1

Question 18: Who wrote the famous book - 'We the people'?
1.    T.N.Kaul
2.    J.R.D. Tata
3.    Khushwant Singh
4.    Nani Palkhivala
Answer: 4

Question 19: Tripitakas are sacred books of
1.    Buddhists 
2.    Hindus
3.    Jains       
4.    None of the above
Answer: 1

Question 20: Todar Mal was associated with
1.    music
2.    literature
3.    finance
4.    law
Answer: 3

Question 21: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:
1.    45 km/hr 
2.    50 km/hr
3.    54 km/hr 
4.    55 km/hr
Answer: 2

Question 22: Two trains are running in opposite directions with the same speed. If the length of each train is 120 metres and they cross each other in 12 seconds, then the speed of each train (in km/hr) is:
1.    10 
2.    18
3.    36 
4.    72
Answer: 3

Question 23: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:
1.    15 
2.    16
3.    18 
4.    25
Answer: 2

Question 24: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?
1.    3  
2.    4
3.    5  
4.    6
Answer: 3

Question 25: A library has an average of 510 visitors on Sundays and 240 on other days. The average number of visitors per day in a month of 30 days beginning with a Sunday is:
1.    250
2.    276
3.    280
4.    285
Answer: 4

Question 26: A person borrows Rs. 5000 for 2 years at 4% p.a. simple interest. He immediately lends it to another person at 6 p.a for 2 years. Find his gain in the transaction per year.
1.    Rs. 112.50
2.    Rs. 125
3.    Rs. 150   
4.    Rs. 167.50
Answer: 1

Question 27: A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is:
1.    5%
2.    8%
3.    12%       
4.    15%
Answer: 3

Question 28: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?
1.    2  
2.    3
3.    18 
4.    21
5.    None of these
Answer: 1

Question 29: How many of the following numbers are divisible by 132 ?
264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336
1.    4  
2.    5
3.    6  
4.    7
Answer: 1

Question 30: The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:
1.    9944       
2.    9768
3.    9988       
4.    8888
5.    None of these
Answer: 1
Benefits of IIFT Previous Year Papers

Applicants are advised to solve IIFT Previous Year Papers for better preparation of exam. Some of benefits of solving these IIFT Previous Year Question Papers are -
  • These IIFT Previous Year Question Papers are based on the IIFT Exam Pattern.
  • Solving IIFT Previous Year Question Papers on a regular basis will assist applicants to understand the distribution and types of questions that will be dominating the exam.
  • To start solving IIFT Previous Year Papers, applicants are suggested to move from easy to difficult level.
  • Also, regular solving IIFT Previous Year Papers will definitely assist entrants to boost up their confidence level.
  • The duration of test is 120 minutes.
  • Hence, applicants must make sure to complete solving the papers within 2 hours. Here, aspirants are advised to keep the track of time.
  • After solving each paper, one must make sure to analyses their answers.
  • A thorough analysis will assist applicants to understand their strengths and weaknesses. 

Must Know About It:

In the year of 1963, Indian Institute of Foreign Trade (IIFT) was set up by the Government of India. Indian Institute of Foreign Trade is an autonomous organization to help professionalize the country's foreign trade management. Along with it this also exports by developing human resources, analyzing and disseminating data and conducting research.

So, those candidates who are going to prepare for IIFT Exam may get the Previous Year Papers of IIFT from here and start preparation accordingly. Download IIFT Previous Year Papers with Answer from above page.


Want Help In Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Final Words:

Candidates you may stay in touch with us to get latest updates about IIFT Previous Year Papers time to time. You may subscribe our free mail service to get latest info about Previous Year IIFT Papers in your mailbox. If you have any query about IIFT Model Papers PDF you may ask in comment box, we will try to solve your problem as soon as possible.

More Links Related To IIFT

·         IIFT Admit Card
·         IIFT Answer Key
·         IIFT Result
·         IIFT Placements

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.