Header Ads

SSC JE Previous Year Question Paper - Solved Sample Papers Download

Edit

SSC JE Previous Year Question Paper

As we all know that as SSC JE Exams passing near, the pressure in candidate’s mind will rises. To reduce that stresses in last days, you can start your preparation in advance with below given SSC JE Previous Year Question Paper.

By preparing from SSC JE Previous Year Paper, the chances of qualifying SSC Junior Engineer Exam in first attempt will increases. Students who are going to apply for Upcoming SSE JE Recruitment Exam can download SSC JE Solved Sample Papers from here to start their preparation in advance.

SSC JE Recruitment Notification:

Staff Selection Commission conducts SSC Recruitment Exam every year for selection to Junior Engineer Post. Candidates who are searching for SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers they may get all the JE Model Paper through this page.

Candidates may also download SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers in PDF form from official site through online process by following the below mentioned simple steps given by the dedicated team members of www.privatejobshub.in

SSC JE Previous Year Question Paper

SSC JE Exam Name
SSC JE Previous Year Paper
SSC JE Previous Year Question Paper II ME
SSC JE Previous Year Paper II CE
SSC JE Previous Year Question Paper II EE

SSC JE Previous Year Paper

Question 1:   In a communication system, noise is most likely to affect the signal

1.    at the transmitter
2.    in the channel
3.    in the information source
4.    at the destination

Answer: 2

Question 2:  Padders are used in a receiver to

1.      discard the carrier
2.      facilitate tracking
3.      filter the input signal
4.      suppress noise

Answer: 2

Question 3:   In a superheterodyne receiver, the IF is 455 kHz. If it is tuned to 1200 kHz, the image frequency will be

1.      1655 kHz
2.      2110 kHz
3.      745 kHz
4.      910 kHz

Answer: 2

SSC Online Mock Test

Question 4:   In a radio receiver, if the intermediate frequency is too high

1.      Selectivity will be poor
2.      Tracking difficulties will be least
3.      Adjacent channel rejection will improve
4.      All of the above will occur

Answer: 1

Question 5:  A transmitter serial current contains

1.      carrier frequencies
2.      audio frequencies
3.      radio frequencies
4.      none of the above

Answer: 3

Question 6:    In a broadcast superheterodynes receiver having no RF amplifier, the loaded Q of the antenna coupling circuit is 100. If the intermediate frequency is 455 kHz. The image frequency at 25 MHz will be

1.      24.09 MHz
2.      24.54 MHz
3.      25.45 MHz
4.      25.91 MHz

Answer: 4

Complete Details: SSC Junior Engineer Syllabus

Question 7:   Which of the following is considered to be the destination host after translation?

1.      Inside local
2.      Outside local
3.      Inside global
4.      Outside global

Answer: 4

Question 8:   Which command will create a dynamic pool named Todd that will provide you with 30 global addresses?

1.      ipnat pool Todd 171.16.10.65 171.16.10.94 net 255.255.255.240
2.      ipnat pool Todd 171.16.10.65 171.16.10.94 net 255.255.255.224
3.      ipnat pool todd 171.16.10.65 171.16.10.94 net 255.255.255.224
4.      ipnat pool Todd 171.16.10.1 171.16.10.254 net 255.255.255.0

Answer: 2

Question 9:   Which command will clear all the translations active on your router?

1.      show ipnat translations
2.      show ipnat statistics
3.      debug ipnat
4.      clear ipnat translations *

Answer: 4

Question 10:   In a radio receiver, if the intermediate frequency is too low

1.      Image-frequency rejection will improve
2.      Selectivity will be too sharp
3.      The frequency selectivity of the local oscillator will have to be lowered
4.      All of the above

Answer: 2

Question 11:   FM amplifier in a superheterodyne receiver

1.      increases selectivity
2.      suppresses noise
3.      provides improved tracking
4.      improves the rejection of the image frequency

Answer: 4


Question 12:   In a radio receiver, the local oscillator is tuned to a frequency

1.      lower than the incoming frequency
2.      higher than the incoming frequency
3.      equal to incoming frequency
4.      any of the above

Answer: 2



Question 13:   Which of the following oscillator is generally not used at VHF?

1.      Colpitts oscillator
2.      Clapp oscillator
3.      Armstrong oscillator
4.      Ultra Audio oscillator

Answer: 3

Question 14:   To hit the nail right on the head

1.      To do the right thing
2.      To destroy one's reputation
3.      To announce one's fixed views
4.      To teach someone a lesson
5.      None of these

Answer: 1

Question 15:   To set one's face against

1.      To oppose with determination
2.      To judge by appearance
3.      To get out of difficulty
4.      To look at one steadily
5.      None of these

Answer: 1


Question 16:   For a simply supported beam with a central load, the bending moment is

1.      least at the centre
2.      least at the supports
3.      maximum at the supports
4.      maximum at the centre

Answer: 4

Question 17:  To smell a rat

1.      To see signs of plague epidemic
2.      To get bad small of a bad dead rat
3.      To suspect foul dealings
4.      To be in a bad mood
5.      None of these

Answer: 3

Question 18:  For a given material Young's modulus is 200 GN/m2 and modulus of rigidity is 80 GN/m2. The value of Poisson's ratio is

1.      0.15
2.      0.20
3.      0.25
4.      0.30
5.      0.40

Answer: 3

Question 19:  Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

1.    largest railway station
2.    highest railway station
3.    longest railway station
4.    None of the above

Answer: 1

Question 20:  Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2


Question 21:  Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    Australia

Answer: 2

Question 22:  Garampani sanctuary is located at

1.    Junagarh, Gujarat
2.    Diphu, Assam
3.    Kohima, Nagaland
4.    Gangtok, Sikkim

Answer: 2


Question 23:  For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

1.    Physics and Chemistry
2.    Physiology or Medicine
3.    Literature, Peace and Economics
4.    All of the above

Answer: 4

Question 24:  Hitler party which came into power in 1933 is known as

1.    Labour Party
2.    Nazi Party
3.    Ku-Klux-Klan
4.    Democratic Party

Answer: 2

Question 25:  Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

1.    Tennis
2.    Volleyball
3.    Basketball
4.    Cricket

Answer: 2

More Related Links:
Final Words:

Aspirants are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information regarding SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers through this page, so keep in touch with www.privatejobshub.in regularly.

You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions regarding SSC JE Previous Year Question Paper in the comment box. You may also subscribe our Email service which is completely free.


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.