Header Ads

UPSC Previous Year Question Papers (2018/2017/2016) IAS, NDA, CDS Download

Edit

UPSC Previous Year Question Papers

In order to fill various vacant positions, Union Public Service Commission conducts CAPF/IAS/IPS/CDS/IFS/ NDA Pre and Mains Exam followed by Interview. For the betterment of aspirants we have given UPSC Previous Year Question Papers such as 2018, 2017and 2016 on this page.

So, appearing contenders can download UPSC CAPF Previous Year Paper PDF Online also by going through the official website. UPSC Previous Year Papers helps you to acknowledge details regarding exam pattern as well as information about important topics.

Latest UPSC CAPF Notification Update

Earlier, a notification regarding UPSC CAPF Recruitment Notification was released by UPSC for filling up 398 positions whose last date of applying was 21-05-2018. Now, as per UPSC CPF Notification the CPF AC Examination will be held on 12-08-2018 (SUNDAY). Appearing candidates can check UPSC Previous Year Question Papers given here.

Below provided UPSC Previous Question Papers of Upcoming UPSC Exam of Central Armed Police Forces (Assistant Commandants) and Combined Medical Services by www.privatejobshub.in helps you to do acquire complete information about mandatory topics, so please have a look!!

UPSC Previous Year Question Papers

Here we have provided UPSC Previous Question Papers PDF’s for each UPSC Examinations. Contenders, appearing in upcoming examinations are required to move their cursor downwards and check the entire information as soon as possible.

UPSC Previous Year Papers For the year of 2018

UPSC Previous Year Papers
UPSC Previous Year Question Papers PDF
National Defence Academy and Naval Academy Examination (I), 2018
General Ability Test
Mathematics
UPSC CISF AC(EXE) LDCE – 2018
General Ability, Intelligence and Professional Skills
Essay, Precis Writing and Comprehension
Combined Defence Services Examination (I), 2018
English
General Knowledge
Elementary Mathematics
CAPF Previous Year Question Paper for Engineering Services (Preliminary) Examination,2018
Civil Engineering Paper
Electrical Engineering Paper
Electronics and Telecommunication Engineering Paper
General Studies and Engineering Aptitude Paper
Mechanical Engineering Paper
CAPF Previous Year Question Paper for IFS (Main) Examination
General Knowledge
General English
Agriculture Paper – I
Agriculture Paper – II
Agriculture Engineering Paper – I
Agriculture Engineering Paper – II
Animal Husbandry and Veterinary Science Paper – I

UPSC Previous Year Papers For the year of 2017

In order to download UPSC Previous Question Papers PDF Online, you are suggested to move your cursor downwards and hit on the given link. Here you can find UPSC Previous Year Question Papers Link for each examination easily.

Central Armed Police Forces (Assistant Commandants) Examination 2017:

Central Armed Police Forces (Assistant Commandants) Examination 2017
General Studies, Essay and Comprehension
General Ability and Intelligence
UPSC Previous Question Papers Question Paper for CDSE (II), 2017
Elementary Mathematics
General Knowledge
English
UPSC CAPF Previous Year Paper of Civil Services (Main) Examination, 2017
UPSC Previous Year Question Paper PDF of Agriculture Paper
Paper – I
Paper – II
CAPF Previous Year Question Paper With Answers of Animal Hus. & Vet. Sc.
Paper – I
Paper – II
CAPF Previous Year Question Paper With Solution PDF of Anthropology
Paper – I
Paper – II
UPSC CAPF Previous Year Question Paper PDF of Botany
Paper – I
Paper – II
SSC CAPF Previous Year Question Paper PDF for NDA & NAE (II), 2017
CAPF Previous Year Question Paper With  Solution for General Ability Test
UPSC Previous Year Question Paper of Mathematics


UPSC Previous Year Question Papers

Question 1: DRDL stands for

1.    Defence Research and Development Laboratary
2.    Department of Research and Development Laboratory
3.    Differential Research and Documentation Laboratary
4.    None of the above

Answer: 1

Question 2: Who was the first Indian Chief of Army Staff of the Indian Army?

1.    Gen. K.M. Cariappa
2.    Vice-Admiral R.D. Katari
3.    Gen. Maharaja Rajendra Singhji
4.    None of the above

Answer: 1

Question 3: FRS stands for

1.    Fellow Research System
2.    Federation of Regulation Society
3.    Fellow of Royal Society
4.    None of the above

Answer: 3

Get Here: UPSC Notification

Question 4: Escape velocity of a rocket fired from the earth towards the moon is a velocity to get rid of the
1.    Earth's gravitational pull
2.    Moon's gravitational pull
3.    Centripetal force due to the earth's rotation
4.    Pressure of the atmosphere

Answer: 1

Question 5: GATT (General Agreement on Tariffs and Trade) is

1.    international agreement signed in 1947 between non-communist nations with the object of encouraging international trade unobstructed by tariff barriers
2.    agreement which seeks to achieve its aim by arranging and encouraging bargaining with trade concessions between members
3.    Both option A and B
4.    None of the above

Answer: 3

Question 6: Coral reefs in India can be found in

1.    the coast of Orissa
2.    Waltair
3.    Rameshwaram
4.    Trivandrum

Answer: 3

You Can Check: UPSC Calendar 

Question 7: For safety, the fuse wire used in the mains for household supply of electricity must be made of metal having

1.    low melting point
2.    high resistance
3.    high melting point
4.    low specific heat

Answer: 1

Question 8: Golden Temple, Amritsar is India's

1.    largest Gurdwara
2.    oldest Gurudwara
3.    Both option A and B are correct
4.    None of the above

Answer: 1

Question 9: During World War I Germany was defeated in the Battle of Verdun on the western front and Romania declared war on the eastern front in the year

1.    1914 AD
2.    1915 AD
3.    1916 AD
4.    1917 AD

Answer: 3


Must Know: UPSC Exam Pattern


Question 10: Heavy Water Project (Talcher) and Fertilizer plant (Paradeep) are famous industries of

1.    Orissa
2.    Tamil nadu
3.    Andhra Pradesh
4.    Kerala

Answer: 1

Question 11: Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in

1.    2000
2.    2001
3.    2002
4.    2003

Answer: 3

Question 12: Durand Cup is associated with the game of

1.    Cricket
2.    Football
3.    Hockey
4.    Volleyball

Answer: 2

Question 13: Himalayan Mountaineering Institute is at

1.    Darjeeling
2.    Dehradun
3.    Marmago
4.    Dispur

Answer: 1

Question 14:Gabriel Daniel Fahrenheit was

1.    a German Physicist
2.    developed the mercury thermometer in 1714
3.    devised temperature scale
4.    All of the above

Answer: 4

Check What’s New In: UPSC Syllabus

Question 15: During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in

1.    1000 AD
2.    1099 AD
3.    1200 AD
4.    1515 AD

Answer: 2

Question 16: Dr. Linus Carl Pauling is the only person to have won two Nobel prizes individually for

1.    Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962
2.    Peace Prize in 1954, Chemistry in 1962
3.    Physics in 1954, Medicine in 1962
4.    Medicine in 1954, Physics in 1962

Answer: 1

Question 17: Free market is

1.    a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
2.    market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
3.    ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
4.    None of the above

Answer: 2

You Can Also Get: UPSC Exam Schedule

Question 18: East Timor, which became the 191st member of the UN, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    South America

Answer: 1

Question 19: Free surface of a liquid behaves like a sheet and tends to contract to the smallest possible area due to the

1.    force of adhesion
2.    force of friction
3.    centrifugal force
4.    force of cohesion

Answer: 4

Question 20: Gopal Krishna Gokhale

1.    started as a maths teacher and rose to the position of the principal of Ferguson College, Pune
2.    founded the servants of India Society
3.    served as President of the Indian National Congress in 1905
4.    All of the above

Answer: 4

Also Check:
Final Words:

Candidates may get the UPSC Previous Year Question Papers 2018 from the Official Link. If you have any problem, then drop your comment in the comment box which is provided below. You can also bookmark privatejobshub.in web portal by pressing Ctrl+D option

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.