Sunday, 5 March 2017

UP Board 10th Model Paper 2017 All Subjects Class 10th Sample Papers

2, 00,000+ Top Jobs Waiting For You – Submit Your Resume!!!

By

 UP Board 10th Model Paper

UP Board 10th Model Paper 2017: Secure Excellent marks by preparing with UP Board 10th Model Paper!!!
Candidates who are preparing for UP board examinations of Class 10th they can get the PDF file of All Subjects Sample Papers through this page. Students can obtain their stream wise sample papers through this page and then prepare accordingly in order to secure good marks in exams. By preparing with UP Board Class 10th Sample Papers candidates can take an idea of marking scheme and questions that can be asked in the examinations.

This page Includes:
  • UP Board 10th Question paper
  • UP Board 10th Class Sample paper 
  • UP Board Sample paper of Class 10
  • UP Board Model paper of Class 10  
Board of High School Uttar Pradesh provides the sample papers of all subjects for Class 10th, so that students can make better preparation for their examination. Students who wish to download the sample papers through online mode they can go through the direct links given on this page or they can also follow some simple steps of downloading which is provided below. To get UP Board 10th Model Paper students must scroll down this page of privatejobshub.in

UP Board 10th Question Papers

Students these UP Board Class X Previous Year Question Papers are helpful for you to prepare well in exam so do their preparation through this Practice Papers. You may bookmark our portal to fetch updated details about Sample Question Paper on your instant access.

UP Board 10th Model Paper


Q 1. Radiocarbon is produced in the atmosphere as a result of
A.    collision between fast neutrons and nitrogen nuclei present in the atmosphere
B.    action of ultraviolet light from the sun on atmospheric oxygen
C.  action of solar radiations particularly cosmic rays on carbon dioxide present in the atmosphere
D.   lightning discharge in atmosphere
Answer: Option A

Q 2.  It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because
A.    work done in rolling is more than in lifting
B.    work done in lifting the stone is equal to rolling it
C.    work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
D.   work done in rolling a stone is less than in lifting it
Answer: Option D

Q 3. The absorption of ink by blotting paper involves
A.    viscosity of ink
B.    capillary action phenomenon
C.    diffusion of ink through the blotting
D.   siphon action
Answer: Option B

Q 4. Siphon will fail to work if
A.    the densities of the liquid in the two vessels are equal
B.    the level of the liquid in the two vessels are at the same height
C.    both its limbs are of unequal length
D.   the temperature of the liquids in the two vessels are the same
Answer: Option B

Q 5. Large transformers, when used for some time, become very hot and are cooled by circulating oil. The heating of the transformer is due to
A.    the heating effect of current alone
B.    hysteresis loss alone
C.    both the heating effect of current and hysteresis loss
D.   intense sunlight at noon
Answer: Option C

Q 6. Nuclear sizes are expressed in a unit named
A.    Fermi
B.    angstrom
C.    newton
D.   tesla
Answer: Option A

Get Here Preparation Links: How to Prepare For Board Exams

Q 7. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?
A.    71 years
B.    72 years
C.    74 years
D.   77 years
Answer: Option A

Q 8. Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A?
A.    Rs. 4, Rs. 23
B.    Rs. 13, Rs. 17
C.    Rs. 15, Rs. 14
D.   Rs. 17, Rs. 13
Answer: Option B

Q 9. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?
A.    2/13
B.    13/40
C.    Data inadequate
D.   None of these
Answer: Option C

Q 10. A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was
A.    8
B.    12
C.    16
D.   24
Answer: Option A

Q11. The nucleus of an atom consists of
A.    electrons and neutrons
a.    electrons and protons
b.    protons and neutrons
c.    All of the above
Answer: Option C

Q12. The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its
A.    molality
B.    molarity
C.    normality
D.   formality
Answer: Option A

Q13. The most electronegative element among the following is
A.    sodium
B.    bromine
C.    fluorine
D.   oxygen
Answer: Option C

Q14. The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is
A.    Na
B.    Ag
C.    Hg
D.   Fe
Answer: Option D

Q15. The number of d-electrons in Fe2+ (Z = 26) is not equal to that of
A.    p-electrons in Ne(Z = 10)
B.    s-electrons in Mg(Z = 12)
C.    d-electrons in Fe(Z = 26)
D.   p-electrons in CI(Z = 17)
Answer: Option D
Get Here CompleteUP Board Syllabus

Steps to Get UP Board 10th Model Paper:
  • First of all visit official website of board that is www.upmsp.nic.in.
  • Now, go for “Examination” link available at the menu bar and then suitable class link for which you are seeking sample papers, on home page.
  • This will take you to the page having the list of subject wise links of Sample Question Paper & Marking Scheme for Exam 2017.
  • Choose suitable subject link for which you wish to get sample paper and go through details carefully as given on the opened page.
  • Lastly, save it and download the same for future use.
Also Check Out Here:

Important Note:

All of you can get UP Board 10th Model Paper 2017 in PDF and other exam preparation material for all of such subjects for Class 10th by going through this Official Link. All of you are suggested to bookmark our portal for getting updated info about Board of High School Uttar Pradesh. In case of having any queries feel free to write us in below commenting section and our team will help you at their best.

Top Companies Are Hiring On Monster.Com, Register Now To Apply!!!


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose