Header Ads

AP EAMCET 2018 Model Papers, Download Free Previous Papers With Solutions

Edit

AP EAMCET Model Papers

AP EAMCET 2018: Do you really want to crack the AP EAMCET exam 2018 with good score??? If yes, than AP EAMCET Model Papers is the better option for the preparation of the exam. Aspirants can score better marks only when they begin their preparation through AP EAMCET Previous Papers with Solutions. AP EAMCET sample papers will give idea regarding the type of questions that are asked in the exam. To download free AP EAMCET Model Papers you can go through the downwards section of this page.

Engineering, Agriculture and Medical Common Entrance Test (AP EAMCET) is conducted by Jawaharlal Nehru Technological University (JNTU) to grant admission in various undergraduate courses in participating institutes and private colleges of Andhra Pradesh state. You must refer to the AP EAMCET Model Papers 2018 to do the better preparation and crack the competition. Aspirants can also get the question with their answers related to AP EAMCET exam on this page created by team of www.privatejobshub.in.

Download Updated: AP EAMCET Syllabus

AP EAMCET Model Papers

Question and Answers

Question1) Photosynthesis takes place faster in

1.    yellow light
2.    white light
3.    red light
4.    darkness

Answer: 2

Question2) Nucleus, the genetic material containing rounded body in each cell, was first discovered in 1831 by

1.    Robert Hooke
2.    Robert Brown
3.    Rudolf Virchow
4.    Theodore Schwann

Answer: 2

Question3) Primary phloem develops from

1.    lateral meristem
2.    protoderm
3.    extrastelar cambium
4.    provascular tissue

Answer: 4


Question4) Other than spreading malaria, anopheles mosquitoes are also vectors of

1.    dengue fever
2.    filariasis
3.    encephalitis
4.    yellow fever

Answer: 2

Question5) Plants hormone that induces cell division is

1.    auxins
2.    gibberellins
3.    kinins
4.    domins

Answer: 3

Question6) The electrical energy consumed by a coil is stored in the form of:
1.    an electrical field
2.    a force field
3.    an electrostatic field
4.    a magnetic field

Answer: 4


Question7) What is magnetic flux?

1.    the number of lines of force in webers
2.    the number of lines of force in maxwells
3.    the number of lines of force in teslas
4.    the number of lines of force in flux density

Answer: 1

Question8) As current travels within a conductor:

1.    the magnetic field aids the current
2.    a magnetic field is developed around it
3.    the wire tries to point north
4.    an electrostatic field opposes the current

Answer: 2

Question9) What type of device consists of a coil with a moveable iron core?

1.    solenoid
2.    reed switch
3.    relay
4.    armature

Answer: 1

Question10) What is hysteresis?

1.    lead between cause and effect
2.    lag between cause and effect
3.    lead between voltage and current
4.    lag between voltage and current

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question11) During successful purification scheme, this may be expected that the

1.    specific activity increases
2.    specific activity decreases
3.    number of proteins in the sample decreases
4.    both (a) and (c)

Answer: 4

Question12) In ion-exchange chromatography

1.    proteins are separated on the basis of their net charge
2.    proteins are separated on the basis of their size
3.    proteins are separated on the basis of their shape
4.    either (b) or (c)

Answer: 1

Question13) Which of the following may be added to stabilize the protein after yeast cells disruption?

1.    NaCl
2.    Protease inhibitor
3.    AMP
4.    All of these

Answer: 4

Question14) Gel-filtration chromatography separates on the basis of

1.    size and shape using porous beads packed in a column
2.    size using porous beads packed in a column
3.    shape using porous beads packed in a column
4.    none of the above

Answer: 1

Question15) Affinity chromatography deals with the

1.    specific binding of a protein constituents for another molecule
2.    protein - protein interaction
3.    protein - carbohydrate interaction
4.    none of the above

Answer: 1

Question16) The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

1.    276
2.    299
3.    322
4.    345

Answer: 3


Question17) Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905, leaving the same remainder in each case. Then sum of the digits in N is:

1.    4
2.    5
3.    6
4.    8

Answer: 1

Question18) The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

1.    4 years
2.    8 years
3.    10 years
4.    None of these

Answer: 1

Download Free: AP EAMCET Mock Test 2018

Question19) A father said to his son, "I was as old as you are at the present at the time of your birth". If the father's age is 38 years now, the son's age five years back was:

1.    14 years
2.    19 years
3.    33 years
4.    38 years

Answer: 1

Question20) A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A, B and C be 27, the how old is B?

1.    7
2.    8
3.    9
4.    10
5.    11


Answer: 4

AP EAMCET Exam Pattern:

For Engineering Stream:
  • AP EAMCET Exam consist of subjects namely Physics, Chemistry, Mathematics, Botany and Zoology.
  • Each subject will have 40 questions and they carry 1 mark each.
  • Duration of the exam is 3 hours.
  • The question paper will be of total 160 marks. 
Subjects
Time Duration
Max Ques.
Max Marks
03 Hours
40
40
40
40
80
80
Total
160
160

For Agricultural & Medical Stream:

Subjects
Time Duration
Max Ques.
Max Marks
Physics
03 Hours
40
40
Chemistry
40
40
Botany
40
40
Zoology
40
40
Total
160
160


Student, above listed question and answers are beneficial for you to prepare for Entrance exam. Stay tuned with us on our web portal for getting latest updates about AP EAMCET Model Papers 2017. You may bookmark our web portal for ggetling latest uopdates on your instant access.

Student, above listed question and answers are beneficial for you to prepare for Entrance exam. Stay tuned with us on our web portal for getting latest updates about AP EAMCET Model Papers 2018. You may bookmark our web portal for getting latest updates related to AP EAMCET Model Papers on your instant access.

Check Here Related Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.