Header Ads

AP LAWCET Model Papers 2017 AP PGLCET Previous Year Question Papers PDF

Edit

AP LAWCET Model Papers

AP LAWCET Model Papers 2017: Try to Solve AP LAWCET Previous Year Question Papers For Better Preparation and Download All AP LAWCET Model Papers from Here!!!
Andhra Pradesh Common Law Entrance Test is a state Level Law Entrance Test conducted by Sri Venkateswara University. This entrance exam is conducted along with APPGLCET for admissions various Under Graduate and Post Graduate Law Courses. Those candidates who are planning to prepare for exam for admission to UG & PG Law courses may get the latest AP LAWCET Question Paper from this page. You can also download AP LAWCET Model Papers PDF from this page.

This Page Includes:
  • AP LAWCET Model Papers Download PDF
  • AP LAWCET Previous Question Papers with Answers
For 3 Year LLB Programs around 8030 seats are available and for 5 Year Integrated LLB Programs about 3800 seats are available in different colleges of Andhra Pradesh. The exam pattern and difficulty of questions are enclosed in previous year papers and applicants must evaluate it before they appear in exam. For getting more information regarding AP LAWCET Previous Year Papers, you need to go through the below section of this page which is created by the team members of privatejobshub.in

AP LAWCET Model Papers

Section
Years
Download PDF
Section-A
2012
Section-B
2012
Section-C
2012
Section-D
2012

Question 1: The XI Five Year Plan envisaged the highest growth in the sector of 
1.    Industry      
2.    Agriculture      
3.    Services          
4.    Manufacturing
Answer: 1

Question 2: In which city was Osama Bin Laden killed in May 2011?

1.    Islamabad   
2.    Abbottabad        
3.    Faisalabad      
4.    Peshawar
Answer: 2

Question 3: Leukemia is a disease related to
1.    Kidney        
2.    Throat        
3.    Blood          
4.    Eyes
Answer: 3

Question 4: The longest irrigation canal in India is called
1.    Upper Bari Doab Canal                 
2.    Indira Gandhi Canal
3.    Sirhind Canal                               
4.    Yamuna Canal
Answer: 4

Question 5: To which country does India export the largest quantity of iron ore?
1.    USA      
2.    Japan      
3.    Egypt      
4.    Germany
Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 6: India became a member of UNO in
1.    1945      
2.    1947        
3.    1950      
4.    1952
Answer: 2

Question 7: His friends failed to see why he should ride the high horse just because he had won an election.
1.    become abnormal       
2.    appear arrogant
3.    indulge in dreams       
4.    hate others
Answer: 2

Question 8: Mrs. Hashmi has been in the blues for the last several weeks.
1.    abroad      
2.    unwell        
3.    depressed       
4.    penniless
Answer: 3

Question 9: What you say has hardly any bearing ________ the lives of tribals.
1.    about  
2.    for     
3.    on   
4.    with
Answer: 2

Question 10: If you are averse _________recommending my name, you should not hesitate to admit it.
1.    about 
2.    for     
3.    to   
4.    against
Answer: 1
Get Here Exam Pattern + Syllabus: AP LAWCET Syllabus

Question 11: Which one of the following statements is correct
1.    The constitution gives more important to the society as a whole
2.    The constitution is individual centric or individual oriented
3.    The constitution is socio economic pattern of the society but ignores the individual
4.    The constitution has not ignored individual but has endeavored to harmonise the individual.
Answer: 4

Question 12: The UPSC has toi serve only
1.    Selected state 
2.    union territory 
3.    entire nation 
4.    depends on president’s wait
Answer: 3

Question 13: In which of the following cases did the supreme court rule that the principle of the soverign immunity will not apply to a proceedings for the award of compensation for violation of fundamental rights
1.    Bhim Singh v State of Punjab
2.    Kasturi Lal v State of U.P
3.    Rudal Sah v State of Bihar
4.    Nilabeti Behara n State of Orissa
Answer: 3

Question 14: According to constitution 73 Amendament Act, 1992 in the event of dissolution of panchayati raj instituition election for the new body should be compulsorily held with:
1.    2 months  
2.    4 months 
3.    6 months 
4.    8 months
Answer: 3

Question 15: Is there resumption in favour of the constitutionality of statues
1.    Yes  
2.    No  
3.    Depends 
4.    No in all cases
Answer: 1

Get Details on: AP LAWCET Hall Ticket

Applicants may visit our web portal that is privatejobshub.in time to time to get more updates regarding AP LAWCET Model Papers 2017. Visitors may join us on Facebook and Google Plus to get more details on your timeline. If you have any query you may leave comment in comment box which is provided below.  Candidates are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information.
Check Here Related Updates:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.