Tuesday, 25 April 2017

Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers| Solved Model Papers PDF

By

Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers

Now Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers is Available Here!!! Download Eastern Railway Trade Apprentice Solved Model Paper PDF and Prepare Accordingly: Eastern Railway is going to organize written examination for appointment to the Posts of Trade Apprentice. Consequently to make their preparation simple and easy, here on this page we are providing Eastern Railway Trade Apprentice Question Paper. Contenders can also download the Eastern Railway Previous Year Question Papers from official site of organization.

Highlights of This Page:
  • Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers PDF
  • ER Trade Apprentice Questions with Answers
  • Important Note
Firstly, candidates need to check the Eastern Railway Trade Apprentice Syllabus. In addition to exam syllabus, you will also have to refer Exam Pattern. Here on below section of this page of privatejobshub.in we are also providing the Eastern Railway Trade Apprentice Sample Papers which will help you a lot to get success in exam. So have a glance!!! By solving more number of Previous Papers, candidates can perform well in the exam.

Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers

Name of Subjects
Download PDF of Previous Year Sample Paper
General Knowledge
Reasoning
Numerical Ability
English

Eastern Railway Trade Apprentice Questions with Answers:

Question 1: During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in
1.    1000 AD
2.    1099 AD
3.    1200 AD
4.    1515 AD
Answer: 2

Question 2: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are:
1.    26 m x 14 m
2.    28 m x 15 m
3.    27 m x 16 m
4.    28 m x 16 m
Answer: 2

Question 3: Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on
1.    May 8
2.    May 18
3.    June 8
4.    June 18
Answer: 1


Question 4: Development expenditure of the Central government does not include
1.    defence expenditure
2.    expenditure on economic services
3.    expenditure on social and community services
4.    grant to states
Answer: 1

Question 5: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any). 
(Solve as per the direction given above)
1.    We discussed about the problem so thoroughly
2.    on the eve of the examination
3.    that I found it very easy to work it out.
4.    No error.
Answer: 1

Question 6: (solve as per the direction given above)
1.    An Indian ship
2.    laden with merchandise
3.    got drowned in the Pacific Ocean.
4.    No error
Answer: 3


Question 7: 1. Do 2. Today
3. You 4. Must 5. It  
1.    34152
2.    25413
3.    12543
4.    51324
5.    45213
Answer: 1

Some proverbs/idioms are given below together with their meanings. Choose the correct meaning of proverb/idiom, If there is no correct meaning given, E (i.e.) 'None of these' will be the answer.
Question 8: To make clean breast of
1.    To gain prominence
2.    To praise oneself
3.    To confess without of reserve
4.    To destroy before it blooms
5.    None of these
Answer: 3

Question 9: To catch a tartar
1.    To trap wanted criminal with great difficulty
2.    To catch a dangerous person
3.    To meet with disaster
4.    To deal with a person who is more than one's match
5.    None of these
Answer: 2

Three of the words will be in the same classification, the remaining one will not be. Your answer will be the one word that does NOT belong in the same classification as the others.
Question 10: Which word does NOT belong with the others?
1.    parsley
2.    basil
3.    dill
4.    mayonnaise
Answer: 4

Question 11: Which word does NOT belong with the others?
1.    inch
2.    ounce
3.    centimeter
4.    yard
Answer: 2


Question 12: Which word does NOT belong with the others?
1.    tyre
2.    steering wheel
3.    engine
4.    car
Answer: 4

Question 13: Which word does NOT belong with the others?
1.    dodge
2.    flee
3.    duck
4.    avoid
Answer: 2

Question 14: Which word does NOT belong with the others?
1.    branch
2.    dirt
3.    leaf
4.    root
Answer: 2

Get Here: RRB Exam Syllabus

Question 15: A cylindrical vessel of radius 4 c.m. is lowered into water until it is completely immersed. The water level in the vessel will rise by—
1.    4.5 c.m
2.    2.25 c.m
3.    2/9 c.m
4.    4/9 c.m
Answer: 2

Question 16: A train 280 meters long is moving at a speed of 60 km/hr. The time taken by the train to cross a platform 220 meters long is
1.    30 seconds
2.    25 seconds
3.    35 seconds
4.    20 seconds
Answer: 1

Question 17: Two numbers are in the ratio 2:3 and their L. C. M is 72. H. C. F. of the remainder is:
1.    2
2.    3
3.    6
4.    12
Answer: 4

Question 18: A car travels 50 meters in 5 seconds. The rate in kilometer per hour is:
1.    42
2.    36
3.    30
4.    24
Answer: 2

Question 19: If the length of a rectangular plot of land is increased by 12 ½ % and the breadth is decreased by 10% its area is—
1.    Decreased by 1 .25 %
2.    Decreased by 2.5 %
3.    Increased by 2.5 %
4.    Increased by 1.25 %
Answer: 4

In the End:

Candidates may get the Eastern Railway Trade Apprentice Previous Papers from the Official Website. If you have any problem regarding Railway Trade Apprentice Previous Papers, then drop your comment in the comment box which is provided below. You can also bookmark privatejobshub.in web portal by pressing Ctrl+D option. Visitors are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information through this page, so keep in touch with us regularly.

Have a Look On Below Links:

0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose