Header Ads

SSC Constable GD Previous Year Papers PDF (Last 5 Years) Old Question Paper

Edit

SSC Constable GD Previous Year Papers

SSC Constable GD Previous Year Papers: Applicants preparing for SSC Constable Written Test can take the help from SSC Constable GD Previous Year Papers so that they can prepare well for the SSC Constable GD Examination. You can download the Last 5 Years SSC Constable GD Question Paper PDF from this page.  

SSC Written Exam will be conducted in month of September / October 2018 to fill 54953 Posts of Constable (Male/ Female). SSC GD Constable Previous Year Papers contains all the questions asked in examination conducted in past years. Online Application will be started from 21-07-2018 & you can submit Application Form till end date that is 20-08-2018.

Last 5 Years SSC Constable Question GD Papers PDF!!!

SSC Constable GD Exam Question Paper PDF will help you to know which types of questions will be asked in exam so that you can prepare accordingly. So, contenders who have applied this exam are advised to practice at least 4 to 5 SSC Constable GD Previous Year Papers daily.

Applicants can practice these SSC Constable GD Sample Papers which will also help them in increasing their efficiency as well. Students must go through this page till beneath section to collect SSC Constable GD Previous Year Question Papers provided by the team member of www.privatejobshub.in.

SSC Constable GD Previous Year Papers PDF Download:

Add extra effectiveness to your preparation the Staff Selection Commission GD Exam by practicing through Staff Selection Commission Constable GD Previous Year Papers.  Candidates can get an idea about their exam pattern with the help of SSC Constable Old Exam Papers for a better score.

Subject Wise SSC GD Exam Question Paper
Directs Links
SSC Constable GD Sample Papers for English
SSC GD Previous Year Question Paper  for General Intelligence
SSC Constable GD Solved Paper in Hindi
SSC Constable Exam Question Paper for General Intelligence and Reasoning
SSC Constable Exam Solved Paper for General Intelligence and Reasoning

SSC Constable GD Last 5 Years Old Question Paper PDF:

Willing aspirants can download SSC Constable GD Solved Sample Papers from official web portal of commission as well as directly through this page. We have provided direct links for SSC Constable GD Previous Exam Questions Papers. Have a look!!

SSC Constable GD Previous Year Question Papers
Download SSC Constable GD Previous Year Papers
SSC Constable GD Previous Question Papers
SSC Constable GD Exam Question Papers
SSC Constable GD Question Papers


Benefits of SSC Constable GD Previous Year Papers PDF
  • SSC Constable GD Old Question Paper helps you to know the pattern of the exams.
  • With the help of SSC Constable GD Last 5 Years Previous Papers applicants can make much better preparation
  • SSC Constable GD Sample Paper helps in guiding you about which types of questions are asked in the exam.
  • By regular practicing with SSC Constable GD Model Paper one will be more efficient and accurate as well.
Know Here: SSC GD Constable Preparation Tips


 SSC Constable GD Previous Year Papers 

SSC Constable GD Previous Year Questions and Answers:

Question 1: For which state, Union Ministry of Environment and Forests (MoEF) has granted environmental clearance?

A.    Meghalaya
B.    Andra Pradesh
C.    Kerala
D.   Tamilnadu

Answer: D

Question 2: Which state government collaborate with RIMES for disaster management recently?

A.    Uttarakhand
B.    Maharashtra
C.    Bihar
D.   Odisha

Answer: D

Question 3: Which state has become the first Indian state to conduct a household survey exclusively to estimate the Multidimensional Poverty Index (MPI) at the state and district levels?

A.    Andhra Pradesh
B.    Kerela
C.    Odisha
D.   Karnataka

Answer: A


Question 4: This state will host the 105th edition of the Indian Science Congress (ISC-2018).

A.    Tripura
B.    Manipur
C.    Mizoram
D.   Nagaland

Answer: B

Question 5: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

A.    largest railway station
B.    highest railway station
C.    longest railway station
D.   None of the above

Answer: A

Question 6: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

A.    Asia
B.    Africa
C.    Europe
D.   Australia

Answer: B


Question 7: Garampani sanctuary is located at

A.    Junagarh, Gujarat
B.    Diphu, Assam
C.    Kohima, Nagaland
D.   Gangtok, Sikkim

Answer: B

Question 8: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A.    Physics and Chemistry
B.    Physiology or Medicine
C.    Literature, Peace and Economics
D.   All of the above

Answer: D

Question 9: Hitler party which came into power in 1933 is known as

A.    Labour Party
B.    Nazi Party
C.    Ku-Klux-Klan
D.   Democratic Party

Answer: B

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: BRIEF

A.    Limited
B.    Small
C.    Little
D.   Short

Answer: D

Question 11: CORPULENT

A.    Lean
B.    Gaunt
C.    Emaciated
D.   Obese

Answer: D

Question 12: EMBEZZLE

A.    Misappropriate
B.    Balance
C.    Remunerate
D.   Clear

Answer: A


Question 13: VENT

A.    Opening
B.    Stodge
C.    End
D.   Past tense of go

Answer: A

Question 14: CANNY

A.    Obstinate
B.    Handsome
C.    Clever
D.   Stout

Answer: C    

Question 15: AUGUST

A.    Common
B.    Ridiculous
C.    Dignified
D.   Petty

Answer: C


Question 16: The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

A.    avidly
B.    admiringly
C.    thoughtfully
D.   earnestly

Answer: A

Question 17: Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

A.    chance
B.    luck
C.    possibility
D.   occasion

Answer: A

Question 18: I saw a ...... of cows in the field.

A.    group
B.    herd
C.    swarm
D.   flock

Answer: B


Question 19: This state proposed an insurance scheme for journalists recently.

A.    Assam
B.    Arunachal Pradesh
C.    Uttarakhand
D.   Chhattisgarh

Answer: A

Question 20: With which state government, Kay Ventures tie up for Apparel Hub?

A.    Tamil Nadu
B.    Teleganna
C.    Kerala
D.   Karnataka

Answer: B

SSC Constable GD Exam Pattern 2018:
  • For better SSC Constable Exam Preparation, aspirants must have knowledge about the Exam Pattern and syllabus. Here we are providing complete details regarding Staff Selection Commission Constable GD Exam Pattern.
  • Applicants are notified that the questions will be asked from the subjects that is General Intelligence & Reasoning, General Knowledge and Awareness, Elementary Mathematics and English/ Hindi.
  • Total 100 questions will be asked in the exam and each question carries 1 mark.
  • The exam duration will be 02 hours.
Subjects
No. of questions
No. of Marks
Time Duration
25
25
 02 hours
General Knowledge and Awareness
25
25
Elementary Mathematics
25
25
English / Hindi
25
25
Total
100
100

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

SSC GD Constable Exam Preparation Tips:

Candidates who want to crack this exam in first attempt they are advised to follow the tips as framed below:
  • Try to understand the concept of topics and make them strong.
  • Solve the SSC Constable GD Previous Year Papers daily.
  • Also solve the model papers
  • Making a study plan and go for it.
  • Prepare hand written short notes.
  • Perform well in the exam time.
  • Don’t give more time to any question.
Check On: SSC Coaching Centre

Essential Note:

On this web page we provided SSC Constable GD Previous Year Papers, we hope that it will help you to understand the pattern of exam and scoring good marks. To obtain upcoming information you need to bookmark this web portal by using the ctrl+d.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.