Header Ads

OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers | Last 3 Years Solved Sample Papers PDF

Edit
 OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers

OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers

Aspirants who are preparing for OSSSC Junior Clerk examination can download OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers. Odisha Sub Ordinate Staff Selection Commission conducts junior clerk exam every year to recruit eligible candidates. So those aspirants who are going to appear in examination can prepare with the help of OSSSC Junior Clerk Last 3 Years Solved Sample Papers furnished below. Other than OSSSC previous year paper, aspirants can get Junior Clerk Previous Year Solved Sample Papers in PDF form. Aspirants can download OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers PDF by tapping the below furnished link.

Odisha Sub Ordinate Staff Selection Commission conducts junior clerk exam in two stages that is written test and practice skill test. Written test will be conducted on the basis of Language Test (English & Odia), Basic Computer Skills (Objective), Objective Mathematics and General Knowledge. Those aspirants who will qualify the written examination will be called for further process that is practice skill test that includes Essay and letter writing in Odia and Basic Computer Skills test. 

Aspirants who want to crack the examination can start preparing with the help of OSSSC Junior Clerk Previous Year Solved Sample Papers furnished below. Aspirants who want to grab more information about OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers are advised to go through below framed page which is tailored by the team of www.privatejobshub.in.

OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers


OSSSC Junior Clerk Previous Year question Papers PDFs:


OSSSC Junior Clerk Previous Year Model Question Papers
OSSSC Junior Clerk English Sample Papers
Odisha Sub Ordinate SSC Solved Question Papers
OSSSC Jr Clerk General Knowledge Test Papers
Odisha Sub-Ordinate Staff Selection Commission Mathematics  Previous Papers
OSSSC Model Papers for Junior Clerk Computer Skills Exam
Previous Year Model Question Papers PDF
Set 1
Set 2
Set 3
Set 4
Set 5
Set 6
Set 7
Set 8
Set 9
Subject wise PDF
General Knowledge Model Papers
OSSSC Junior Clerk English Old Papers PDF
Computer Knowledge Previous Papers PDF
Mathematics Sample Papers PDF
 OSSSC Odia Solved Papers PDF

OSSSC Junior Clerk Previous Year question with solution

Question: 1 which of the following countries has decided to purchase 126 Rafale fighter aircrafts from France?

1)    Iraq
2)    China
3)    Bangladesh
4)    Afghanistan
5)    India

Answer: 5

Question: 2 which of the following diseases is considered as completely eradicated from
India, as no case of the same has been reported in last one year?

1)    Polio
2)    Tuberculosis
3)    Cancer
4)    Swine flu
5)    Asthma

Answer: 1

Question: 3 which of the following countries in India's neighbourhood is facing charges of Violation of human rights of Tamilians living there?

1)    Sri Lanka
2)    Myanmar
3)    Afghanistan
4)    Pakistan
5)    Nepal

Answer: 1


Question: 4 which of the following is NOT an important function of Reserve Bank of India?

1)    Management of Foreign Exchange Reserves
2)    Foreign Exchange related current and capital account management
3)    Devising Foreign Trade policy of India
4)    Debt and Cash Management for State Govts
5)    Regulation of Govt. Securities

Answer: 3

Question 5. Ms. Kamla Persad Bissessar who was on a visit to India recently is the

1)    President of Trinidad & Tobago
2)    Prime Minister of Trinidad & Tobago
3)    President of Fiji
4)    Prime Minister of Fiji
5)    None of these

Answer: 2

Question: 6 3.3 + 13.33 + 31.13 + 13.31 + 1.3 = ?

1)    64.31
2)    62.37
3)    64.47
4)    62.17
5)    None of these

Answer: 2

Question: 7 (16)2 + (21)2 - (13)2 + ? = (25)2

1)    67
2)    32
3)    81
4)    97
5)    None of these

Answer: 4

Question: 8 47 + 345 ÷ 15 × 2 = ?

1)    68
2)    93
3)    59
4)    71
5)    None of these    

Answer: 2


Question: 9 73% of 5800 - 69% of 240 = ?

1)    4608.3
2)    4210.8
3)    4008.4
4)    4680.4
5)    None of these

Answer: 5

Question: 10. 3.2 × 2.1 × 1.6 = ?

1)    12.732
2)    10.752
3)    17.520
4)    15.270
5)    None of these

Answer: 2

Question: 11. 65 × 15 ÷ ? = 195

1)    5
2)    2
3)    1
4)    6
5)    None of these

Answer: 1

Question: 12. 204% of ? = 1848.24

1)    517
2)    784
3)    321
4)    906
5)    None of these

Answer: 4

Question: 13. A 'Call' in marketing jargon means

1)    a phone call
2)    browsing the net
3)    to call on a prospect
4)    a call centre
5)    a place of worship

Answer: 3

Question: 14. The task of marketing involves

1)    Opening new branches
2)    Buying a company
3)    Selling a company
4)    Selling products and services of a company
5)    Mergers

Answer: 4

Question: 15. Service Marketing is the same as

1)    Relationship marketing
2)    Transaction marketing
3)    Passive marketing
4)    Internal marketing
5)    Instant marketing

Answer: 1

Question: 16. 'Conversion' means

1)    To convert losses in to profits
2)    To convert profits into losses
3)    To change a product suitably to suit each customer
4)    To convert a prospect into a buyer
5)    Selling products and services of a company

Answer: 4

Question: 17. The type of marketing involved in banks is

1)    Transactions marketing
2)    Service marketing
3)    Commodity marketing
4)    Ruthless marketing
5)    Indifferent marketing

Answer: 2

Question: 18. Market space means

1)    Place where goods are sold
2)    Trade fairs and meals
3)    Road shows
4)    Scope avilable for selling
5)    Competition

Answer: 4

Question: 19. A 'lead' means

1)    A leash
2)    A leader
3)    An interested buyer
4)    ADSA
5)    A cold call

Answer: 3

Question: 20. ADSA's (Direct Selling Agent's) main job is

1)    To design products
2)    To sell to the target group
3)    To do market survey
4)    To distribute profits
5)    To earn incentives

Answer: 2

Question: 21. Transaction marketing involves selling of

1)    Mere goods
2)    Mere services
3)    Ideas and thoughts
4)    Repair work
5)    After - sales service

Answer: 1

Take Help From These Preparation Stuff

Odisha SSSC Junior Clerk Exam Pattern
Written Test

Papers
Subjects
Maximum Marks
Time
Paper I
Part-I: Language Test (English & Odia)
85 Marks
2.5 Hours
100 Marks
Paper II
100 Marks
3 Hours
Part-II: Basic Computer Skills (Objective)
100 Marks
Total
385 Marks
5.5 Hours

Practical Skill Test

Subjects
Maximum Marks
Time
Essay and letter writing in Odia
15 Marks
30 Minutes
Basic Computer Skills
50 Marks
1 Hour

Check Now: OSSSC Syllabus

Benefits of OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers:
  • With the help of OSSSC Model Paper will get an idea of exam pattern of the examination
  • Also previous year paper helps you get an idea of topics to be covered first.
  • OSSSC Junior Clerk Previous Year Paper will help you conceptual understanding required to answer many similar questions.
  • By Solving Previous Year Paper contenders will understand the exact nature of exam.
  • Solving all the sample Paper will assist you path the time spent in solving the exam and your level of efficiency.
  • Answering the Exam Paper on normal basis makes candidates more precise with their answers and they get better grasp on time management.
Tricks to prepare for Odisha SSSC exam:
  • Use flow charts and diagrams to learn important topics
  • Knowledge of updated syllabus and exam pattern and also get Best books for better preparation
  • Practice previous year exam  paper and sample paper
  • Must read mock test papers and get prepare from sample paper and take test yourself for analysis of your knowledge.
  • Use short tricks to solve questions as it help you to maintain your speed.
  • Prepare your own handwritten notes and go through it every day.

About OSSSC Junior Clerk examination:

Every year organization conducts examination to hire eligible and proficient aspirants. This year also Odisha Sub Ordinate Staff Selection Commission conducts examination will conducts examination to fill the vacant positions of junior clerk. Every year huge number of aspirants applied for the examination but not all are able to clear the exam.  To crack OSSSC examination in first attempt, aspirants need to work hard and practice more. Aspirants can prepare for the examination with the help of previous year question paper. With the help of previous year sample paper aspirants will get an idea of the exam pattern, type of question asked and so on. Aspirants can download OSSSC Junior Clerk Last 3 Years Solved Sample Papers in PDF form through above stated direct link.


Note:

To get more update about OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers, aspirants are advised to stay in touch with our web portal that is www.privatejobshub.in. You can also join us on Face book or Google Plus to acquire updated messages directly on your wall. You can also subscribe to our mail services to get messages directly in your mail box.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.