Header Ads

Syntel Placement Papers with Solution | Previous Interview/Placement Questions

Edit
Syntel Placement Papers

Syntel Placement Papers

Syntel Placement Papers: Syntel was come into existence in Troy, Michigan in 1980 by Bharat Desai, and his wife, Neerja Sethi. Interested aspirants who had applied for Syntel Recruitment test can avail Syntel Placement Papers with Solution through this page. Syntel provides many career opportunities time to time to all job seekers. We are providing some Syntel Previous Placement Questions along with Syntel Interview Questions which will helpful for candidates who want to appear in recruitment exams. Candidates who are looking for Syntel placement papers 2011 with answers pdf and others can download it in PDF format. Authority of this well reputed organization is all set to conduct written examination, group discussion, technical interview and HR interview to hire eligible Indians for various positions.

Syntel Company is totally based on U.S. MNC provider of technology and Solutions. Contenders who wish to uplift their career and have a dream to get recruited in Syntel then, they can grab all the vital information regarding Syntel placement papers 2017 with answers pdf, its paper pattern, sample question paper with answers etc. by scrolling down this page of www.privatejobshub.in which is well equipped by our team members. By the help of Syntel Placement Papers given on this page you can start your preparations and increase your confidence level. You can also get Imp Interview Question along with Syntel placement papers with solution/ Syntel placement papers 2017 from here.

Syntel Placement Papers

Syntel Selection Process:
Syntel Written Exam Pattern:

Section
No. of questions
Duration
30
20 minutes
Verbal
30
20 minutes
30
20 minutes
Total
90
1 hour

Syntel Written Exam Syllabus:
English Language:
  • Short reading comprehension passages
  • Basic grammar fill in the blanks
  • Synonyms
  • Antonyms
  • Paragraph completion
  • Sentence completion
  • Vocabulary, etc
Take a Test

Logical Reasoning:
  • Data interpretation and logical reasoning questions
  • Easy solving puzzles
  • Graphs, charts
  • Tables
  • Line arrangements
  • Statement-assumption etc

Quantitative Ability:
Take a Test  Now

Syntel Placement Papers with Solution

Ques: 1. In objective test a correct Answer score 4 marks and on a wrong Answer 2 marks are —. a student score 480 marks from150 question. How many Answer were correct?

1)    120
2)    130
3)    110
4)    150

 Answer: 130

Ques: 2. Unless you stop to make noise at once,/ I will have no option but to  / bring the matter to the attention of the police / No error

1)    A
2)    B
3)    C
4)    D

Answer: 1

Ques: 3.The Minister along with his / party colleagues have / been invited to the party / No error

1)    A
2)    B
3)    C
4)    D

Answer: 2

Ques: 4   A fathers is 30 years older than his son however he will be only thrice as old as the son after 5 year. What is father’s present age?

1)    40 yrs
2)    30 yrs
3)    50 yrs
4)    none of these

Answer. 1


Ques: 5. 5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.

1)    10
2)    7
3)    6
4)    12

Answer: 2

Ques: 6 what is the smallest number by which 2880 must be divided in order to make it into a perfect square?

1)    3
2)    4
3)    5
4)    6

Answer: 3

Ques: 7 An artical sold at amount of 50% the net sale price is rs 425 .what is the list price of the artical?

1)    500
2)    488
3)    480
4)    510

Answer: 1

Ques: 8. It is not easy to beat……………..a swarm of wasps if they attack you

1)    out
2)    up
3)    down
4)    off

Answer: 4

Ques: 9. What a sensation it would cause if it……………………now discovered that such a man had left behind a diary.

1)    is
2)    be
3)    was
4)    were

Answer: 4

Ques: 10. A simple interest amount of Rs. 5000 for six month is Rs. 200. What is the annual rate of interest?

1)    10%
2)    6%
3)    8%
4)    9%

Answer: 3

Ques: 11. It is rude / for the young / making fun of their elders/ No error

1)    A
2)    B
3)    C
4)    D

Answer: 3

Ques: 12. Meerabai was sent away from her home/ because she spend most of the time/ in the company of holy men/ No error

1)    A
2)    B
3)    C
4)    D

Answer: 2

Ques: 13 A man leaves office daily at 7pm A driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home. One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home. In the way he meets the car and returns home on car He reaches home 20 minutes earlier than usual. In how much time does the man reach home usually??

Answer. 1hr 20min

Ques: 14. In large cities people are cut………………from nature.

1)    down
2)    out
3)    off
4)    away

Answer: 3


Ques: 15   A works thrice as much as B. If A takes 60 days less than B to do a work then find the number of days it would take to complete the work if both work together?

Answer: 22½days

Ques: 16. A group of friends / want to visit/ the new plant as early as possible / No error

1)    A
2)    B
3)    C
4)    D

Answer: 2

Ques: 17 If x/y=4 and y is not ‘0’ what % of x is 2x-y

1)    150%
2)    175%
3)    200%
4)    250%

Answer: 2

Ques: 18. Your friend died……………over work

1)    of
2)    from
3)    due to
4)    with

Answer:1

Ques: 19 If an item costs Rs.3 in ’99 and Rs.203 in ’00.What is the % increase in price?

1)    200/3 %
2)    200/6 %
3)    100%
4)    none of these

Answer: 1

Ques: 20. Madan……………the first prize in this competition

1)    bore up
2)    bore with
3)    bore out
4)    bore away

Answer: 1

Ques 21. FFC stands for

1)    Foreign Finance Corporation
2)    Film Finance Corporation
3)    Federation of Football Council
4)    None of the above

Answer: 2

Ques 22. Galileo was an Italian astronomer who

1)    developed the telescope
2)    discovered four satellites of Jupiter
3)    discovered that the movement of pendulum produces a regular time measurement
4)    All of the above

Answer: 4

Ques 23. Fastest shorthand writer was

1)    Dr. G. D. Bist
2)    J.R.D. Tata
3)    J.M. Tagore
4)    Khudada Khan

Answer: 1

Ques 24. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in

1)    1967
2)    1968
3)    1958
4)    1922

Answer: 1

Ques 25. Epsom (England) is the place associated with

1)    Horse racing
2)    Polo
3)    Shooting
4)    Snooker

Answer: 1


Latest Syntel Placement Papers of Reasoning:

Ques 1: How many such pairs of letters are there in the word RECRUIT, each of which has as many letters between them in the word as in the English Alphabet?

1)    None
2)    One
3)    Two
4)    Three

Answer: 2

Ques 2 @ 4 # 3 = p

p $ 5 * 55 = ?

1)    45
2)    75
3)    340
4)    400

Answer: 4

Ques 3: Who lives on the floor immediately above P?

1)    R
2)    W
3)    S
4)    U

Answer: 3

Ques 4: Which of the following is true with respect to the given information?

1)    Only one person lives between W and U
2)    U lives on floor No. 1
3)    V lives on the top most floor
4)    Only two people live between T and S

Answer: 2


Ques 5: Which of the statements numbered (A), (B), (C), (D),(E) and (F) mentioned above represents a serious doubt for adopting privatization?

1)    Only A
2)    Only F
3)    Both B and C
4)    Both D and E

Answer: 2

Placement papers of Syntel (Technical Questions asked in Syntel)

Ques 1: Under which of the following Big O notation it is suggested to review design of algorithm?

1)    O(nlogn)
2)    O(n2)
3)    O(n)
4)    O(2n)

Answer:4

Ques 2: Merge sort algorithm uses _________ technique

1)    Brute force
2)    Divide and conquer
3)    Greedy
4)    Dynamic programming

Answer: 2

Ques 3: Create index customerID_index on customer(ID);

Here which one denotes the relation for which index is created ?

1)    customerID_index
2)    ID
3)    customerID
4)    customer

Answer: 4

Ques 4: Which of the following is true about tables in second normal form (2NF)?

1)    It has a composite key
2)    It removes the possibility of a insertion anomalies
3)    It removes all hidden dependencies
4)    It has all non key fields depend on the whole primary key

Answer: 3

Ques 5: The arguments that determine the state of the cout object are called

1)    classes
2)    manipulators
3)    format flags
4)    state controllers

Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Syntel Sample Verbal Questions:

Ques 1: Mangal Pandey was well known (1)/ because he was involved (2)/ in the initial stages (3)/ Of the Indian rebellion(4) / No error(5)

1)    1
2)    2
3)    3
4)    4

Answer: 1

Ques 2: Most of the Indian populations still lives (1)/ in its villages and thus the contribution of (2)/ agriculture to Indian economy (3)/ becomes very important (4)/ No Error   (5)

1)    1
2)    2
3)    3
4)    4

Answer: 1

Ques 3: DIRECTIONS for the question 3-5: Each question below has a blank, each blank indicating that something has been omitted. Choose the word that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Rohit _____________ a huge library and has a large collection of books in it.
1)    wants
2)    has
3)    wanted
4)    had

Answer: 02

Ques 4: Rachna liked her room to be exactly the way she left it and she would ______allow anyone to touch her things.

1)    always
2)    sometimes
3)    willingly
4)    never

Answer: 4

Ques 5: Elephants are the largest living land animals ______________earth today.

1)    at
2)    in
3)    on
4)    the

Answer: 3


Syntel HR Interview Questions
  • Say something about yourself?
  • Why should I hire you?
  • What are your strengths and weaknesses?
  • Why do you want to work at our company?
  • What is the difference between hard work and smart work?
  • Why did you resign from your previous job?
  • Tell me about a situation when your work was criticized?
  • What was the toughest challenge you have ever faced?
  • What would you say to your boss if he is crazy about an idea, but you think it stinks?
  • Why are not you earning more money at this stage of your career?

Syntel Group Discussion Topics
  • Economic growth is more important than Ecological protection
  • Extracurricular activities should be made compulsory in school
  • How is Technology impacting the Banking sector
  • Is the youth of India confident or confused?
  • How demonetization is affecting common people more than black money holders?
  • Is it fair to spare political parties from income tax investigation?
  • Are digital payments secure enough for the Indian economy to go cashless?
  • Chinese Goods vs Indian Goods
  • Are Ethics just Business Pretence?
  • Cleanliness is a Fundamental Responsibility of an Indian Citizen

Syntel Placement Papers PDF Download

Here on this single web page we have given the direct Official links of Syntel placement papers with Answer PDF/ Syntel previous placement papers with answers for the convenience of applying candidates. So, those candidates who are in search of Syntel Placement Papers to start preparation they can get from here. Have a look!!!!


Important Note:

To visit Official website directly: Press Here

I hope that the above details regarding Syntel Placement Papers with Solution/ Syntel campus placement papers will help you to understand the hiring process and will help you for preparation. If you have any query or problem regarding Syntel placement papers/ Syntel company placement papers, Syntel placement papers with answers pdf you may ask in comment box. We will try our best to solve your problem.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.