Header Ads

TISSNET Sample Paper 2018 Prepare from Last 5 Years TISSNET Question Papers

Edit
TISSNET Sample Paper

TISSNET Sample Paper

TISSNET Sample Paper 2018: Candidates who are preparing for TISSNET Examination may download TISSNET Sample Paper from this page!! Every year large number of aspirants appears in this national level entrance exam to get admission in MA programmes offered by TISS. So to crack this exam in first attempt candidates prepare themselves in advance by practicing through Last 5 Years TISSNET Question Papers. In this concern we have provided below here pdf links since TISSNET sample paper 2015, for more details in this concern you need to go through the entire post.

TISSNET sample question paper is the best way for better preparation of exams as candidates can get idea about the exam pattern and learn to manage the time. So candidates who wish to attain TISSNET sample paper pdf are suggested to scroll down the page and gather all the significant details concerning TISSNET Sample Paper 2018. Our expertise and hardworking team unit of www.privatejobshub.in has well presented the required information as well as provided TISSNET questions answers to practice well for the exam.

TISSNET Sample Paper

Aspirants must check below the provided TISSNET Sample Paper links since 2015, we have provided here all the important TISSNET previous year question papers, candidates must check these links and download the pdf to practice for the examination in best way.

TISSNET Question Paper
TISSNET Previous Year Sample Paper
TISSNET Sample Paper
TISSNET Sample Question Paper

Below we have presented some important question answers for the ease of aspirants; by practicing through these questions answers candidates can get idea about the questions of exam paper. So candidates who are keen to qualify this exam and willing for better preparation, they must go through the complete post and have a careful glance on the questions…

Ques1: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:
A.    173 m
B.    200 m
C.    273 m
D.   300 m
Ans: C

Ques2: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:
A.    Rs. 650
B.    Rs. 690
C.    Rs. 698
D.   Rs. 700
Ans: C

Ques3: Which one of the following is not a prime number?
A.    31
B.    61
C.    71
D.   91
Ans: D

Ques4: A man purchased a cow for Rs. 3000 and sold it the same day for Rs. 3600, allowing the buyer a credit of 2 years. If the rate of interest be 10% per annum, then the man has a gain of:
A.    0%
B.    5%
C.    7.5%
D.   10%
Ans: A

Ques5: Which of the following is India's first home built Sub-marine that has been handed over to the Indian Navy?
A.    Kalavari
B.    Sindhughosh
C.    Shrishumar
D.   Arihant
Ans: A


Ques6: This country ranks top in Retail Destination in 2017 by replacing China.
A.    Bangladesh
B.    Thailand
C.    India
D.   Sri Lanka
Ans: C

Ques7: To whom the union government planned to launch a mobile application recently?
A.    Senior Retired Employees
B.    Young Students
C.    Female Employees
D.   Visually Challenged
Ans: A

Ques8: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?
A.    71 years
B.    72 years
C.    74 years
D.   77 years
Ans: A

Ques9: Choose the word which is different from the rest
A.    Chicken
B.    Snake
C.    Swan
D.   Crocodile
Ans:  A

Ques10: Choose the word which is different from the rest.
A.    Cap
B.    Turban
C.    Helmet
Ans: D

Ques11: Choose the word which is different from the rest
A.    Kiwi
B.    Eagle
C.    Emu
D.   Ostrich
Ans: B

Ques12: Choose the word which is different from the rest.
A.    Curd
B.    Butter
C.    Oil
D.   Cheese
Ans: C


Ques13: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, "He is the son of the only son of my mother." How is Suresh related to that boy?
A.    Brother
B.    Uncle
C.    Cousin
D.   Father
Ans: D

Ques14: If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?
A.    Q - N + M x P
B.    P + S x N - Q
C.    P - M + N x Q
D.   Q - S % P
Ans: C

Ques15: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?
A.    Brother
B.    Sister
C.    Nephew
D.   Cannot be determined
Ans: D

Ques16: If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?
A.    M - N x C + F
B.    F - C + N x M
C.    N + M - F x C
D.   M x N - C + F
Ans: D

Ques17: Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?
A.    Brother
B.    Nephew
C.    Uncle
D.   Son-in-law
Ans: A

Ques18: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago?
A.    71 years
B.    72 years
C.    74 years
D.   77 years

Ans: A

Also Get Entrance Exam Pattern & Syllabus: TISS Syllabus

Get here Easy Steps to Get: TISSNET Admit Card

Note:

Candidates, who wish to attain more information regarding TISSNET Sample Paper 2018, are required to visit to the official website of organization. And if you have any queries ir doubt related to this post, then you are free to ask us by typing it in the below given comment box, we will surely get back to your query at the earliest.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.