Header Ads

AP EAMCET Mock Test 2018 Free Online Practice Test Series Subject Wise

Edit

AP EAMCET Mock Test 2018

AP EAMCET Mock Test 2018: History says that practicing through Sample Paper; Previous Year Papers, mock test etc always give a positive result in students’ career. To keep this in mind, Jawaharlal Nehru Technological University (JNTU) has provided AP EAMCET Mock Test for better preparation of contenders for AP EAMCET (Engineering/Medical) test.

AP EAMCET 2018 Mock test are of free cost so you can practice in free with AP EAMCET online mock test. Practicing with AP EAMCET mock test online, individuals will able to experience the level of actual test and also they can make their strategies for time management and how to attempt AP EAMCET exam 2018 in best and easy way.

Candidates may also gather more information about AP EAMCET Mock Test 2018 by scrolling down the page; you just need to carefully go through the details of AP EAMCET Mock Test Papers that is well presented by team unit of www.privatejobshub.in.

AP EAMCET Mock Test

JNTU is the first university to take this step. By solving AP EAMCET Online Practice Test Series Subject Wise students will get an idea of their preparation before final AP EAMCET 2018 exam. Also, individual can work on their week sections by practicing through AP EAMCET Free Online Practice Test Series.

AP EAMCET Notification:

For admission into various Professional Courses, JNTU Kakinada has released AP EAMCET Notification 2018 and it will conducts AP EAMCET on 22-04-2018, 23-04-2018, 24-04-2018 & 25-04-2018. Contenders who had applied towards AP EAMCET 2018 can start the preparation with AP EAMCET Mock Test 2018 for Engineering/Medical stream.

AP EAMCET Important Dates

Activity
Notification of AP EAMCET – 2018
26.02.2018
Commencement of Submission of Online application forms
28.02.2018
Last date for submission of online applications without late fee
29.03.2018
Last date for submission of online applications with late fee of Rs. 500/-
06.04.2018
Correction of online application data already submitted by the candidate
08.04.2018 to 12.04.2018
Last date for submission of online applications with late fee of Rs. 1000/-
11.04.2018
Last date for receipt of online applications with late fee of Rs. 5000/-
16.04.2018
Downloading of AP EAMCET Hall-tickets from the website
18.04.2018 (onwards)
Last date for receipt of applications with late fee of Rs. 10000/-
21.04.2018
AP EAMCET Exam Date  (Engineering)
22.04.2018, 23.04.2018, 24.04.2018 & 25.04.2018
Time of Engineering Examination
10.00 AM to 1.00 PM
&
02.30 PM to 05.30 PM
Date of AP EAMCET Exam Date 2018 for (Agriculture)
25.04.2018 & 26.04.2018
Time of Agriculture Examination
10.00 AM to 1.00 PM
&
02.30 PM to 05.30 PM
E & A (Both Stream)
24.04.2018 & 25.04.2018
Time of Examination (Both Streams)
10.00 AM to 1.00 PM
&
02.30 PM to 05.30 PM
Declaration of Preliminary Key (Engineering)
25.04.2018
Declaration of AP EAMCET 2018 Answer Key (Agriculture)
26.04.2018
Last Date for receiving of objections on Preliminary Key for AP EAMCET
28.04.2018 (5.00 PM)
Declaration of AP EAMCET Results 2018
05.05.2018

AP EAMCET Exam Pattern

Only 180 minutes will be allotted to the applicants to attempt 160 questions in Mock Test. No Negative Marking will be done. AP EAMCET question paper will be available in two languages i.e English and Telugu. The questions will be displayed on the screen one at a time in both the languages. Each question will have 4 options, out of which one will be the correct answer and the candidate has to select one option.

Also follow AP EAMCET Syllabus for better preparation as per your programme.

Number
Section Name
No. of Questions
Marks
Marks Per Question
1
Botany
40
40
1
2
Zoology
40
40
1
3
40
40
1
4
40
40
1
Total
160
160

AP EAMCET 2018 Mock Test Papers

Free Practice of AP EAMCET 2018 Tests Online!!! By pressing below mentioned links as per your stream you can start the preparation of AP EAMCET Mock Test 2018.

Mock test
Engineering(MPC Stream)
Mock test
Agriculture and Pharmacy(BIPC Stream)

AP EAMCET 2018 Question and Answers

Question 1: The maximum value of effective stress in the past divided by the present value is defined as over consolidation ratio (OCR). The O.C.R. of an over consolidated clay is

A.    less than 1
B.    1
C.    more than 1
D.   None of these.

Answer: C

Question 2: Under-reamed piles are generally

A.    driven piles
B.    bored piles
C.    precast piles
D.   all the above.

Answer: B

Question 3: According to Coulomb’s wedge theory, the active earth pressure slides the wedge

A.    down and outwards on a slip surface
B.    up and inwards on a slip surface
C.    horizontal upward and parallel to base
D.   Horizontal inward and parallel to base.

Answer: 1


Question 4: The effective size of particles of soil is denoted by

A.    D10
B.    D20
C.    D30
D.   D60

Answer: 1

Question 5: Chloroquine is a:

A.    4-Amino Quinoline
B.    Acridine
C.    Biguanide
D.   Pyrimidine

Answer: A

Question 6: In the pediatric dose calculation, children in the first twenty days of birth come under the class of:

A.    Infant
B.    Child
C.    Neonatal
D.   Just born

Answer: C


Question 7: This schedule to which ‘List of drugs to be sold on prescription only’ belong to:

A.    Schedule L
B.    Schedule W
C.    Schedule X
D.   Schedule M

Answer: A

Question 8: The Minimum Support Price for Foodgrains was introduced in the year –

A.    1954
B.    1944
C.    1964
D.   1974

Answer: C

Question 9: HD 2967 is the new high yielding variety of –

A.    Rice
B.    Maize
C.    Mustered
D.   Wheat

Answer: D

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: Photovoltaic cell is related to –

A.    Geo Thermal Energy
B.    Wind Energy
C.    Nuclear Energy
D.   Solar Energy

Answer: D

Question 11: How many units of electricity will be consumed if you use a 60 watt electric bulb for 5 hours every day for 30 days ?

A.    12
B.    9
C.    6
D.   3

Answer: B

Question 12: The radioactive isotope used to control leukemia is –

A.    Phosphorus 32
B.    Cobalt 60
C.    Iodine 131
D.   Sodium 24

Answer: A


Question 13: The unit of electrical resistance of a conductor is –

A.    Farad
B.    Volt
C.    Ampere
D.   Ohm

Answer: D

Question 14: To which theory of conservation is related the ‘first’ law of thermodynamics?

A.    Charge
B.    Momentum
C.    Energy
D.   Matter

Answer: C

Question 15: A satellite in vacuum –

A.    Is kept in orbit by remote control
B.    Is kept in orbit by retro-rocket
C.    Derives energy from gravitational field
D.   Does not require any energy for orbiting

Answer: D


Instructions for AP EAMCET Online Mock Test 2018
  • First step for AP EAMCET mock test 2018 is to open official website that is sche.ap.gov.in
  • Further hit on “AP EAMCET Engineering, Agriculture, Medical Common Entrance Test” button.
  • Now you will navigate to next page here you need to select “Mock Test” tab that is available in menu.
  • Further from drop down list choose “Mock Test Engineering” or “Mock Test Agriculture and Pharmacy” option.
  • After that, new page will be opened which looks like:
AP EAMCET Mock Test

  • Now candidates are required to hit at “Sign In” button.
  • After this a new page will be opened with General Instructions, aspirants are needed to go through all details attentively and then press on “Next” button.
  • Now option to choose your language from ‘English & Telgu’ will appear
  • Further press on “I Am Ready to Begin” button
  • Then multiple choice questions will be displayed, with four options and your time to solve AP EAMCET Mock Test 2018 also starts. Candidates are required to select one option and hit at “Save & Next” Option.
  • If you have and doubt on any answer then you can press on “Marks for Review & Next” button or you can select “Clear Response” option.
  • Once you will solve all questions you need to hit at “Submit” button and your test will be submitted.
Go Through: AP EAMCET 2018

Also Download: AP EAMCET Answer Key

Check This Also: AP EAMCET Counselling

Note:

Candidates who wish to attain more information about AP EAMCET Mock Test 2018 you are required visit our web page. For queries or doubt related to AP EAMCET Mock Test you are free to ask us by typing it in the below provided comment box, our team will surely respond to your query at the earliest.

Follow us on FacebookWhatsappEmail or Twitter to get the regular updates of AP EAMCET. You can also subscribe to our free mail services for notifications directly into your mailbox.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.