Header Ads

CAT Sample Papers 2018 Download Model Question Paper With Solutions PDF

Edit

CAT Sample Papers

CAT Sample Papers 2018: Those candidates who are preparing for the CAT Entrance Exam, it is must for them to download CAT Sample Papers. You are suggested to tap on the below provided direct link and acquire CAT Model Question Paper with Solutions in the form of PDF.

Appearing seekers can download cat exam sample paper through online mode with the assistance of this page. After completing the entire syllabus, candidates must practice the previous year papers and sample paper of CAT exam.

How is sample paper of cat beneficial?

Preparing through CAT 2018 sample paper/ CAT sample paper with solution will help you in understanding the level of questions and tough topics etc. With the help of CAT Sample Papers you will come to know the level of questions asked in the exam.

On this web portal of www.privatejobshub.in we have provided some question of CAT exam and the links of CAT sample papers 2018 with solutions PDF that will help you in the better preparation of CAT Entrance exam. So applicants, go through all the details thoroughly!!

CAT Sample Papers

Candidates who are planning to appear in CAT entrance exam must start practicing from CAT 2018 sample paper. IIM cat sample paper will give you idea about the type and level of questions which are usually asked in the exam. Here are some direct links to get the cat sample paper with solution PDF. You can tap on these links and acquire the CAT sample paper 2018.

CAT sample paper PDF for 2017
CAT exam sample paper PDF for 2011
CAT sample question paper PDF For 2009
Sample question paper for 2008
Model Question Paper for 2007
CAT Model Question Paper 2006
CAT Model Question papers for 2005
Question paper for 2004
CAT sample paper for 2003 re- test
CAT sample paper for 2002
For 2001

Question and Answers:

Question1) The total cost of 2 pencils, 5 erasers, and 7 sharpeners is Rs.30, while 3 pencils and 5 sharpeners cost Rs. 15 more than 6 erasers. By what amount (in Rs.) does the cost of 39 erasers and 1 sharpener exceed the cost of 6 pencils?

1.    20
2.    30
3.    It does not exceed
4.    Cannot be determined

Answer: 1

Question2) If the roots of the equation (x + 1) (x + 9) + 8 = 0 are a and b, then the roots of the equation (x + a) (x + b) -8 = 0 are

1.    1 and 9
2.    -4 and -6
3.    4 and 6
4.    Cannot be determined

Answer: 1

Question3) What is the remainder when is divided by 100?

1.    1
2.    61
3.    41
4.    21

Answer: (1)

Get Updated Links:

Question4) A sequence of 4 digits, when considered as a number in base 10 is four times the number it represents in base 6. What is the sum of the digits of the sequence?

1.    7
2.    6
3.    9
4.    8

Answer: (4)

Question5)  Some friends planned to contribute equally to jointly buy a CD player. However, two of them decided to withdraw at the last minute. As a result, each of the others had to shell out one rupee more than what they had planned for. If the price (in Rs.) of the CD player is an integer between 1000 and 1100, find the number of friends who actually contributed?


1.    21
2.    23
3.    44
4.    46

Answer: (3)

Question6) I assigned a value for n and started the program. If the robot finally came back to O and stopped, what is the total distance that it has covered

1.    180 m
2.    360 m
3.    720 m
4.    Cannot be determined

Answer: (3)

Avail Complete List: Top 10 CAT Coaching In Delhi

Question7) For how many value of n in the intervals [1, 60] does the robot cover less than 1000 m, before it stops?

1.    19
2.    60
3.    355
4.    Infinite

Answer: (3)

Question8) If N = 888…up to 100 digits, what is the remainder when N is divided by 625?

1.    128
2.    138
3.    338
4.    388

Answer: (2)

Question9) A regular polygon has an even number of sides. If the product of the length of its side and the distance between two opposite sides is ¼ th of its area, find number of sides it has

1.    6
2.    8
3.    20
4.    16

Answer: (4)

Go Through Preparation Links:

Question10)  A natural number n is such that 120 n≤240. If HCF of n and 240 is 1, how many values of n are possible?
  1. 24 
  2. 32 
  3. 36 
  4. 40
Answer: (2)

Question11) The first n natural numbers, 1 to n, have to be arranged in a row from left to right. The n numbers are arranged such that there are an odd number of numbers between any two even numbers as well as between any two odd numbers. If the number of ways in which this can be done is 72, then find the value of n.

1.    6
2.    7
3.    8
4.    More than 8

Answer: (1)

Question12) The person from Japan is definitely not coaching

1.    China
2.    Wales
3.    Australia
4.    More than one of the above

Answer: (2)


Question13) Find the number of cars of brand C sold this year, given that a total of 24 cars of brand A were sold in the previous year.

1.    324
2.    648
3.    162
4.    243

Answer: (1)

Question14) In the next year, Mr. Suzuki wants to increase the total sales by 80%, compared to the total sales this year, by keeping the sales of each of A, B and C at the same level as that in this year and introducing a new brand D. By what percent will the number of cars of brand D (to be sold next year) be more than the total number of cars sold last year?

1.    400%
2.    600%
3.    900%
4.    700%

Answer: (4)

Question15) If total of 380 cars were sold this year, and the sales of C this year were nil, instead of 81% of total sales, then how many cars of brand A were sold in the previous year?

1.    140
2.    120
3.    100
4.    160

Answer: (2)

Get Complete Details About:
Question 16) For how many of the companies, is the profit more than 40% of the sales (Profit = Sales - Expenses)?

1.    4
2.    5
3.    6
4.    7

Answer: (3)

Question17) For how many software companies are the sales more than Rs.2500 crore but the expenses less than Rs. 2100 crore?

1.    2
2.    3
3.    4
4.    6

Answer: (2)

Question18) What could be the size of the team that includes G?

1.    4
2.    5
3.    6
4.    More than one of the above

Answer: (4)


Question19) Who cannot be included in a team of size 6?

1.    A
2.    H
3.    J
4.    E

Answer: (2)

Question20) If the sum to infinity of the series 2 +(2-d) 2/3+ (2 + d) 4/9 + (2 + 3d) 8/27 + …… is 5/2, what is the value of d?

1.    7/12
2.    -7/12
3.    -5/12
4.    5/12

Answer: (2)

Final Words:

Applicants are advised to keep in touch with us for getting CAT Sample Papers 2018 updates. You should bookmark this web portal that is www.privatejobshub.in getting instant access (by pressing Ctrl + D). Thankyou!!

For any query related to sample paper of cat exam and CAT Sample Papers, you can ask us in the comment box that is given below, the experts of our team will soon reply you.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.