Header Ads

CMAT Mock Test 2018 Free Test Series with Solutions Online Practice

Edit

CMAT Mock Test

CMAT Mock Test 2018: Candidates who are willing to appear in Common Management Admission Test are seeking for Best CMAT Mock Test Series; they may practice CMAT Free Mock Test from here!! On this page we have provided all the significant questions with Solutions so that interested applicants may prepare well in advance. So those aspirants who will be participating in the upcoming CMAT Examination they may practice CMAT online Mock Test through this page as it will surely benefit you.


Exam name
(CMAT) Common Management Admission Test
Date of Exam
January 21, 2018
Category
Mock Test

Through CMAT mock test papers candidates can get idea about questions to be asked in exam and candidates can know better the pattern of exam. Here on this page candidates can get CMAT free online mock test which is specially furnished for the ease of the aspirants. With the help of this candidates can maintain their speed and practice well for the examination in advance. So to practice CMAT 2018 mock test candidates just need to scroll down the page and answer the questions which is asserted by the team unit of www.privatejobshub.in

CMAT Related Links

CMAT Mock Test

Candidate must note that in actual the question paper will contain total 100 questions from the topics such as (Quantitative Techniques & Data Interpretation, Logical Reasoning, Language Comprehension and General Awareness). There will be 25 questions from each topic and question paper will be of total 400 marks, the upcoming Common Management Admission Test is going to be held on January 21, 2018. Aspirants may go through CMAT online mock test series given on the below section of this page.

Ques 1: Which premium international range of luggage was recently launched in India by BlowPlast?

A.    Samsonite
B.    Strolley
C.    American Tourister
D.   Delsey

Answer: D

Ques 2: Four tables and 3 chairs cost  Rs 3,200 whereas  5 tables and 7 chairs cost  Rs5,300. What is the price of a table?

A.    Rs 600
B.    Rs 500
C.    Rs 480
D.   Rs 300

Answer: Option 2


Ques 3: This year saw the launch of Yahoo!, Amazon.com and the famous launch of the Orange mobile phone service in the UK. Which year was this?

A.    1992
B.    1994
C.    1995
D.   1993

Answer: B

Ques 4: Which company’s famously advertised vision statement is ‘The Network is the Computer’?

A.    Cisco Systems
B.    Lucent Technologies
C.    Sun Microsystems
D.   Nortel Networks

Answer: C

Ques 5: The software company I-flex Solutions was originally a division of which famous financial services company?

A.    Citicorp
B.    ICICI
C.    HSBC
D.   ABN Amro Bank

Answer: A

Ques 6: Which former advertising personality has recently been named the Undersecretary of State for ‘public diplomacy and public affairs’ of the US in an exercise to rebrand the US following the September 11 terrorist strikes?

A.    Charlotte Beers
B.    Jay Chiat
C.    Martin Sorrell
D.   George Lois

Answer: A

Get Here Complete List: CMAT Coaching Centres

Ques 7: Henry Ford revolutionised the car market with the first mass- produced car, the Ford Model T. In which year was it launched?

A.    1924
B.    1912
C.    1908
D.   1897

Answer: C

Ques 8: It was the brand that made David Ogilvy famous. Which shirt brand’s ads had the famous man with an eye patch in the 1950s, which catapulted David Ogilvy to fame?

A.    Van Heusen
B.    Arrow Shirts
C.    Hathaway
D.   Dockers

Answer: C


Ques 9: Dr. Pepper is a famous brand of—

A.    Iced tea
B.    Peppermint
C.    Soft Drinks
D.   None of these

Answer: C

Ques 10: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

A.    (1/3)
B.    (1/8)
C.    (2/8)
D.   (1/16)

Answer: 2

Ques 11:  Mr. Shiv Nadar is the Chairman of which of the following groups of companies?

A.    Wipro
B.    HCL
C.    Aptech
D.   None of these

Answer: B

Check This Also:

Ques 12: Which company owns the footwear brand – Stryde?

A.    Woodland
B.    Bata
C.    Tata International
D.   Hindustan Lever

Answer: C

Ques 13: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, … What number should come next?

A.    22
B.    24
C.    25
D.   26

Answer: 3

Ques 14: Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

A.    Taoism
B.    Judaism
C.    Zoroastrianism (Parsi Religion)
D.   Shintoism

Answer: 3

Ques 15: Squadron leader Rakesh Sharma was India’s first man to go into space. He was ____ cosmonaut to be in space in the world.

A.    12th
B.    107th
C.    139th
D.   151st

Answer: Option C

Ques 16: The joint training exercise “Mitra Shakti 2017” has started between India and which country?

A.    Japan
B.    South Korea
C.    Sri Lanka
D.   Bhutan

Answer: Option C

Ques 17: Look at this series: 544, 509, 474, 439, … What number should come next?

A.    404
B.    414
C.    420
D.   445

Answer: 1

Ques 18: Friction can be reduced by changing from

A.    sliding to rolling
B.    rolling to sliding
C.    potential energy to kinetic energy
D.   dynamic to static

Answer: 1

Preparation Material

Ques 19: Satellite launching station is located at

A.    Sriharikotta (Andhra Pradesh)
B.    Solapur (Maharashtra)
C.    Salem (Tamilnadu)
D.   Warangal (Andhra Pradesh)

Answer: Option A

Ques 20: India ranks __________ largest market for pharma according to LinkedIn Report.

A.    Fourth
B.    Third
C.    Second
D.   Fifth

Answer: Option C

Ques 21: The price of a machine increases by 20% in a year and decreases by 15% in the following year. What is net percentage increase/decrease in the price of the machine?

A.    1% increase
B.    2% increase
C.    1% decrease
D.   2% decrease

Answer: Option 2

Ques 22: When two students of a class with strength of 40 students were expelled, the average age of the class which was 18 years did not change. If one of the students was 14 years old, what was the age (in years) of the second student?

A.    22
B.    24
C.    26
D.   20

Answer: Option 1

Read Now:
Ques 23: If the natural numbers starting from 1 are written one after the other to form a 121-digit number, then what will be the last digit of the resultant number?

A.    5
B.    6
C.    7
D.   9

Answer: Option 1

Ques 24: Agriculture and Farmers Welfare Ministry will celebrate Sankalp to Siddhi – New India Manthan from __________.

A.    Aug 15th to 20th
B.    Aug 19th to 30th
C.    Aug 20th to 30th
D.   Aug 22nd to 29th

Answer: Option B

Ques 25: Ajay started a firm with a capital of Rs 28,000. After 5 months, Boman joined him and invested Rs 40,000 in the firm. Chirag was also added as a new partner with an individual investment of Rs 56,000 after 7 months of commencement. If at the end of the year, the profit of the firm is Rs 32,000, what is the share of Boman?

A.    Rs 12,000
B.    Rs 8,000
C.    Rs 14,000
D.   Rs 10,000

Answer: Option 4

We have provided here all the possible information about CMAT Mock Test 2018, hope the given information is satisfactory for the aspirants. You are suggested to visit this we portal time to time as instantly update here the latest and important questions.


Note:

Candidates wish to acquire more information about Manipal Application Form 2018 they may visit the Official website of Manipal University. For queries or doubts related to this post you are free to ask us by typing it in the below mentioned comment box, we will surely get back to it at the earliest.

You are suggested to bookmark this page by using control + d key as we will update here the latest information or follow us on Facebook, Google or Twitter to get the latest updates directly on your wall. Contenders can also subscribe to our free mail services for notification directly into their mailbox.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.