Header Ads

NABARD Previous Year Question Papers – Assistant Manager (Grade A) Pdf

Edit

NABARD Previous Year Question Papers

NABARD Previous Year Question Papers PDF for Assistant Manager (Grade A) will definitely provide you information about the types of questions you need to qualify the exam. Candidates who are preparing for the online exam is required to download NABARD previous year sample papers by hitting the appropriate link provided on this page.

The organization conducts pre and mains exams and the aspirants who perform well in the tests will be selected for the interview round. Candidates need to start their preparation from NABARD Assistant manager previous Year question papers and sample papers to crack the pre and mains exam. The final selection will be made on the basis of your performance in-
  1. Phase I – Preliminary Exam: Online Objective Test
  2. Phase II – Main Exam: Online Objective & Online Descriptive Test
  3. Phase III – Interview
Check NABARD Solved Questions Here!!!

You will get solved NABARD questions answers through which you can commence your preparation properly. Moreover, we are also providing you some links which will take you to the NABARD Previous Year Question Papers easily and you will get much help in your preparation strategies.

After the deep research, the team of www.privatejobshub.in has provided the entire important details concerning NABARD previous year papers. Just hit on the link and directly download NABARD Previous Year Question Papers PDF on your desktop.

NABARD Previous Year Question Papers

NABARD Previous Year Question Papers PDF Links

NABARD Questions and Answers:

Some important questions and answers are available below form NABARD Grade A/B Previous year question papers. The questions are from Reasoning, Economic and Social Issues, General Awareness, Quantitative Aptitude, Agriculture and Rural Development sections. So that you will get a direct hint about what type of questions will be asked in the NABARD Examination 2018.

Question 1)   Look at this series: 80, 10, 70, 15, 60, ... What number should come next?

1.    20
2.    25
3.    30
4.    50

Ans. Option 1

Question 2) Look at this series: 201, 202, 204, 207, ... What number should come next?

1.    205
2.    208
3.    210
4.    211

Ans. Option 4

Question 3) Which word does NOT belong with the others?

1.    unimportant
2.    trivial
3.    insignificant
4.    familiar

Ans. Option 4


Question 4) Which word does NOT belong with the others?

1.    couch
2.    rug
3.    table
4.    chair

Ans. Option 2

Question 5) Oar is to rowboat as foot is to

1.    running
2.    sneaker
3.    skateboard
4.    jumping

Ans. Option 3

Question 6) If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?

1.    Brother
2.    Sister
3.    Nephew
4.    Cannot be determined

Ans. Option 4


Question 7)Pointing to Gopi, Nalni says, "I am the daughter of the only son of his grandfather." How Nalni is related to Gopi?

1.    Niece
2.    Daughter
3.    Sister
4.    Cannot be determined

Ans. Option 3

Question 8)1397 x 1397 = ?

1.    1951609
2.    1981709
3.    18362619
4.    2031719
5.    None of these

Ans. Option 1

Question 9)(35423 + 7164 + 41720) - (317 x 89) = ?

1.    28213
2.    84307
3.    50694
4.    56094
5.    None of these

Ans. Option 4

Also Check:
Question 10)A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

1.    Rs. 12
2.    Rs. 15
3.    Rs. 18
4.    Rs. 21

Ans. Option 2

Question 11)A 12% stock yielding 10% is quoted at:

1.    Rs. 83.33
2.    Rs. 110
3.    Rs. 112
4.    Rs. 120

Ans. Option 4

Question 12)A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

1.    100 kmph
2.    110 kmph
3.    120 kmph
4.    130 kmph

Ans. Option 3

Start Now: NABARD Mock Test

Question 13)A farmer travelled a distance of 61 km in 9 hours. He travelled partly on foot @ 4 km/hr and partly on bicycle @ 9 km/hr. The distance travelled on foot is:

1.    14 km
2.    15 km
3.    16 km
4.    17 km

Ans. Option 3

Question 14)Union Government makes passport mandatory for bank loans of __________ and above.

1.    Rs.25 cr
2.    Rs.50 cr
3.    Rs 30 cr
4.    Rs.40 cr

Ans. Option 2

Question 15)The GST tax rate on gold jewellery is reduced to?

1.    9%
2.    8%
3.    5%
4.    4%

Ans. Option 3


Question 16)As per the Union Budget 2017, two new All India Institutes of Medical Sciences will be started in which of the following two states?

1.    Jharkhand and Gujarat
2.    Jharkhand and Bihar
3.    Rajasthan and Gujarat
4.    Rajasthan and Bihar

Ans. Option 1

Question 17)The Commonwealth medal winner and Table Tennis Star Manika Batra and weightlifter Mirabai Chanu signed multi-year agreement with which of the following?

1.    Addidas
2.    IOS Sports
3.    ELF Sports
4.    DLF Sports

Ans. Option 2

Question 18)Which city will host the inaugural edition of the 4th Nation Intercontinental Cup football tournament?

1.    Tokyo
2.    Mumbai
3.    Yokohama
4.    Rome

Ans. Option 2


Question 19)India and __________ signed an agreement in the field of Renewable Energy at Lima.

1.    Brazil
2.    Chile
3.    Colombia
4.    Peru

Ans. Option 4

Question 20)India ranks __________ in the largest mobile phone producer of the World.

1.    First
2.    Second
3.    Third
4.    Fourth

Ans. Option 2

NABARD Assistant Manager Grade A Prelim Exam Pattern:

Part
Subject
Marks
Time
 I
40
2 Hours
40
30
Agriculture & Rural Development
25
Economic & Social Issues 
25
II
20
20


NABARD Grade A Main Exam Pattern:

Paper
Exam Type
Subjects
Marks
Duration
I
Descriptive
100
1 1/2 hours
II
Objective
Economic and Social Issues and Agri. and Rural Development, Candidates applying Agriculture Post have Test On Related Discipline
100
1 1/2 hours
Total
200


The NABARD Pre exam for Grade A/B officers and Assistant manager will be of 200 marks and includes the questions from English Language, Reasoning, General Awareness, Economic and Social issues. The time limit is only 2 hrs. And no extra time will be given to any candidate.

After the pre exam, the authority will conduct NABARD Mains Exam. It will consistof 3 papers of 100 marks each. The total time duration for this exam is 90 minutes and it will be descriptive in nature. Then the final round will begin i.e. personal interview. In this process, the authority will judge the knowledge and skill of the candidate.

Official Note:

Candidates can get the further NABARD Previous Year Question Papers PDF through the Official Link. The above NABARD solved questions are available for your use, that type of questions you will face in your examination. To get latest updates on NABARD Grade A/B previous year question papers PDF you can follow us on social media also.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.