Header Ads

Current Affairs November 2017 Monthly GK Update - करंट अफेयर्स, Ques/Ans

Edit

Current Affairs November

Get yourself updated with the current affairs, as we have provided all details from Current Affairs November on this single page. There so many people, who want to being updated with the current affairs, so for all those, we have created this page. This monthly updates will not only keep you up to date but also it is the best way to know that what is happening all around in the world. Through this page, you will attain entire information about Current Affairs November 2017 (करंट अफेयर्स) such as Latest News & Updates, GK Trivia and Questions etc. you can also download it in PDF form in English or Hindi.
Current Affairs November 2017 covers various sections like banking & finance Current Events 2017, business & economy, Indian and International affairs 2017, defense, environment current affairs, persons and many for competitive exams preparing aspirants. Those want to raise your IQ Level then you can also read Monthly GK Updates or can also solve GK Quiz. So, stay tuned with this page of www.privatejobshub.in and keep yourself up to date.

Current Affairs November

Online GK Questions /Answers:

Ques1: The theme of 2017 World Post Day is __________.

1.    Write a letter describing how music can touch lives
2.    Tell us about the world you want to grow up in
3.    Innovation, Integration and Inclusion
4.    None of the above

Answer:  4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Ques2: What is the rank of India in the Valuable Nation Brand List?

1.    15
2.    6
3.    7
4.    8

Answer:  4

Ques3: With which company IIT Kharagpur signed MoU for Digital Academy?

1.    Vodafone
2.    Samsung
3.    Apple
4.    Nokia

Answer:  2

Check out Month wise: Read Pratiyogita Darpan

Also Read Here: Samanya Gyan Darpan

Ques4 Supreme Court bans firecrackers for Diwali in __________.

1.    Pune
2.    Mumbai
3.    Delhi
4.    Chennai

Answer:  3

Ques5: Indian President Ram Nath Kovind made his first foreign trip for Which of the following African country?

1.    Nigeria
2.    Ethiopia
3.    Zimbabwe
4.    Somalia

Answer:  2

Have a Look On Below Links


Ques6: Which country becomes smallest nation ever to enter FIFA World Cup?

1.    Maldives
2.    Iceland
3.    Monaco
4.    Ethiopia

Answer:  2

Ques7: This state launched a 3 year long Continuous Tourist Survey (CTS).

1.    Kerala
2.    Karnataka
3.    Tamilnadu
4.    Andhra Pradesh

Answer:  1

Get Related Links:

Ques8: How many applicants are received by Union Government for visiting researcher Programme through VAJRA Scheme?

1.    240
2.    250
3.    260
4.    220

Answer:  3

Ques9: Who has won the Nobel Prize in Economic Sciences 2017?

1.    George F. Loewenstein
2.    Colin F Camerer
3.    Stewart C. Myers
4.    Richard H. Thaler

Answer:  4


Ques10: How many states signed MoU under ‘Ek Bharat, Shrestha Bhara’ programme to boost cultural ties?

1.    3
2.    5
3.    4
4.    9

Answer:  1

Ques11: ___________ inaugurated by President Ram Nath Govind in New Delhi.

1.    World BreastFeeding Week
2.    International Fashion week
3.    National Youth Week
4.    India Water Week

Answer:  4

Check This Also: Latest Online Quiz

Ques12: Bollywood star Katrina Kaif was appointed as the Brand ambassador for which company?

1.    Oakley
2.    Burberry
3.    Ray-Ban
4.    Lenskart

Answer:  4

Ques13: Which company inks Agreement with IREDA for Rs 300 cr Loan?

1.    Reliance Commercial Finance
2.    HDFC Finance
3.    Peerless Group
4.    Hero fincorp

Answer:  1


Ques14: Who has won the 2017 China Open Tennis tournament?

1.    Roger Federer
2.    Nick Kyrgios
3.    Rafael Nadal
4.    Novak Djokovic

Answer:  3

Ques15: Who wins China Open 2017 Title?

1.    Rafael Nadal
2.    Novak Djokovic
3.    Roger Federer
4.    Andy Murray

Answer: 1

Ques16: Who has been chosen for Vayalar Ramavarma Literacy award 2017?

1.    Kailash satyarthi
2.    UK Kumaran
3.    TD Ramakrishna
4.    Malala Yousafzai

Answer: 3

Also Read Out: National Current Affairs

Current Highlights: Political Current Affairs

Ques17: Which city to host India International Science Fest 2017?

1.    Delhi
2.    Chennai
3.    Mumbai
4.    Bangaluru

Answer: 2

Ques18: Vice-President on 3rd October lays foundation stone for national waterway on which River?

1.    Chambal River
2.    Tapi River
3.    Krishna River
4.    Narmada River

Answer: 3

Get Other Related Links Here:

Ques19: Physics Nobel Prize 2017 has been awarded for —?

1.    Theory of Relativity
2.    Theory of God particles
3.    Detection of Gravitational waves
4.    Detection of Moon Gravitational

Answer: 3

Ques20: Which city will host Global Entrepreneurship Summit 2017?

1.    Delhi
2.    Hyderabad
3.    Jaipur
4.    Chennai

Answer: 2


Current GK Updates for November 2017
  • Rafael Nadal Wins China Open Title
  • GoM Set Up to Review Composition Scheme
  • Tyrrell Hatton retains Dunhill Links Championship title
  • Nobel Prize 2017 in Economic Sciences Announced
  • NMCG approves Eight Projects under Namami Gange Programme
  • Central Government imposes anti-dumping duty on imports of steel wire rods from China
  • Union Minister Ramdas Athawale launches Jan Aushadhi Pariyojana in Mumbai
  • Rajesh Nath Gets Germany’s Highest Civilian Honour
  • Union Government receives 260 applicants for visiting researcher Programme through VAJRA Scheme
  • PNB MetLife appoints Ashish Kumar Srivastava as MD, CEO
  • Uttarakhand Government Launched ‘Solar Briefcase’ to Provide Electricity in Remote Areas
  • Prime Minister Narendra Modi launches ‘Intensified Mission Indradhanush
  • Anupama Clinches World Open Under-16 Snooker Championship Title
  • Reserve Bank of India to soon Launch Financial Literacy Drive in 9 States
  • Pradhan Mantri Vaya Vandana Yojana | Scheme for Senior Citizens, Benefits
  • Prime Minister Narendra Modi lays Foundation Stone for Bhadbhut Barrage over Narmada River
  • President launches Mata Amritanandamayi Math Project Jeevamritham in Kerala
  • Former RBI Governor Raghuram Rajan name figures in the list of possible winners of Nobel Prize in Economics
  • Pradhan Mantri Matritva Vandana Yojana 
  • World Space Week is observed from October 4th to October 10th
  • PM Narendra Modi inaugurate highway projects worth Rs.5,925 crore in Gujarat
  • Bengaluru Metro gets Rs. 3,800 crore from European Investment Bank
  • S. approves sale of Rs. 98,000 crore THAAD missiles to Saudi Arabia
  • Union Government Names Rajnish Kumar as SBI’s Next Chairman
  • Private and PSU’s Employees will Receive Rs. 20 Lakh Gratuity
  • Indias first Marine Police Training Institute to be set up at Dev Bhoomi Dwarka
  • Axis Bank acquires Freecharge, appoints Sangram Singh as CEO
  • India to help strengthen Myanmar’s women police force, pact approved
  • Bharati Airtel Gets Approval for Tigo Merger
  • Fedbank Hormis Memorial Foundation Scholarships
  • Chhattisgarh Chief Minister Raman Singh flags-off Cancer detection ambulance to cure patients free-of-cost
  • FIFA launched Hindi Twitter account for U-17 World Cup
  • Kazuo Ishiguro selected for 2017 Nobel Prize in Literature
  • Railway Will Refund 100% for Train Delay
  • Reserve Bank of India opens branch in Dehradun
  • Donald Trump is Most Followed World Leader on Twitter, PM Modi Third
  • Gauri Lankesh is the First Indian Journalist to win Anna Politkovskaya Award
  • Yogi Adityanath Decides to end Interview in UP Govt Jobs
  • Maximum Age of Joining NPS Increased from 60 to 65 years: Finance Ministry
  • Prime Minister Narendra Modi to visit Gandhinagar to attend silver jubilee function of Akshardham temple
  • SBI Minimum Balance Charges for Saving Account
  • Ajay Bisaria Named India’s Next High Commissioner to Pakistan
  • Central Government allocated Rs 109 crores to promote tourism projects in Puducherry
  • Delhi to host 9th global green film festival
  • Justice Dipak Misra: New (45th) Chief Justice of India
  • President of India inaugurates Global Clubfoot Conference in New Delhi
  • India and US Ocean Dialogue held in Goa
  • Haryana Government Announces Lifetime Pensions for 'Hindi Satyagrahis'
  • Venkaiah Naidu to inaugurate Chhattisgarh foundation day celebrations
Note:

We the team of www.privatejobshub.in hopes this page helps you and beneficial for you and wishes you best of luck for your exams. And those candidates who are engaged in preparing for clearing any entrance exam / quiz competitions, they must have the knowledge of current affairs. Applicants may also download Current Affairs November 2017 in PDF form through the online process.

In this page you can get latest information about all major events happening in our country. Applicants can follow us on Facebook and Google plus to attain latest updates about this concern directly to your timeline.
State Wise Current Affairs

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.