Header Ads

Sports Quiz 2018 GK Question on Games and Sports | All Sports Competitive Exams Ques

Edit

Sports Quiz 2018   

Sports Quiz 2018: PJH team is welcomed to all the readers of this most searching and popular website. As we all know that to be aware about Sports Quiz is a good habit. In today’s era in all competitive or entrance exam etc, GK Question on Games and Sports are asked in examination. So, candidates, if you are going to appear in any competitive exam, then you all are advised to go through below stated All Sports Competitive Exams Questions and Answers and try to solve more and more questions. By solving Sports GK Quiz you will get an idea of questions asked in all upcoming competitive as well as entrance exam. So, for the lovers of sports it is important for to be updated about all the Sports Related Questions and Answers, General Knowledge Questions on Games and Sports.

Sports General Knowledge Quiz not only helps to get updates but all the questions based on sports are also help in cracking various competitive as well as entrance examinations. For the ease of visitors we are trying to update all the information regarding Sports GK Quiz, recruitment exam, entrance exam, admissions and all others. So, you are advised to stay tuned with us through this page of www.privatejobshub.in and also suggested to bookmark this page to get up to date information time to time.

Sports Quiz 2018

Question 1: Who has won the 2017 men's singles National Badminton Championships?

1.    Pranaav Jerry Chopra
2.    Kashyap Parupalli
3.    H S Prannoy
4.    Kidambi Srikanth

Answer: 3

Question 2: Mary Kom has won gold medal in which category at 2017 Asian women's Boxing 
Championships?

1.    50kg category
2.    55kg category
3.    48kg category
4.    42kg category

Answer: 3

Check out Month wise: Read Pratiyogita Darpan

Question 3: Which country's team has won the 2017 Women's Hockey Asia Cup Tournament?

1.    China
2.    England
3.    India
4.    Japan
Answer: 3

Also Read Here: Samanya Gyan Darpan

Question 4: Which Indian golfer has won the 2017 Panasonic Open (India) Golf tournament?

1.            Ajeetesh Sandhu
2.            Shiv Kapur
3.            Karandeep Kochhar
4.            Sudhir Sharma

Answer: 2

Question 5: Which country will host the 2018 Asian Cricket Council (ACC)?

1.            Srilanka
2.            China
3.            Switzerland
4.            Pakistan

Answer: 4

Question 6: Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?

1.    M.L.Valsamma
2.    P.T.Usha
3.    Kamaljit Sandhu
4.    K.Malleshwari

Answer: 3     

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 7: Which two counties did Kapil Dev play?

1.    Northamptonshire & Worcestershire
2.    Northamptonshire & Warwickshire
3.    Nottinghamshire & Worcestershire
4.    Nottinghamshire & Warwickshire

Answer: 1     

Question 8: When was Amateur Athletics Federation of India established?
1.    1936
2.    1946
3.    1956
4.    1966
Answer: 2

Also Read Out:

Question 9: Who did Stone Cold Steve Austin wrestle at the 1998 edition of "Over the Edge"?

1.    Cactus Jack
2.    Mankind
3.    Dude Love
4.    Mick Foley
Answer: Option C

Question 10: Ricky Ponting is also known as what?

1.    The Rickster
2.    Ponts
3.    Ponter
4.    Punter

Answer: 4


Question 11: How long are professional Golf Tour players allotted per shot?

1.    45 seconds
2.    25 seconds
3.    1 minute
4.    2 minutes

Answer: 1     

Question 12: Which NBA player scored 8 points in the final 7 seconds of a game to lead his team to victory?

1.    Baron Davis
2.    Kevin Garnett
3.    Stephon Maurbury
4.    Reggie Miller

Answer: 4


Question 13: Which country will host the 8th Edition of FIFA Women's World Cup in 2019?

1.    China
2.    Russia
3.    Germany
4.    France

Answer: 4

Question 14: India won __________ medals in Asian Indoor and Martial Arts Games.

1.            5
2.            8
3.            4
4.            12

Answer: 3


Question 15: Which country will host the huge war games exercise "Aurora" with NATO?

1.    China
2.    Brazil
3.    Sweden
4.    Australia

Answer: 3

Question 16: Which of the following city will host 36th National games?

1.    Pune
2.    Goa
3.    Kochi
4.    Lucknow

Answer: 2


Question 17: Which city will host BWF Senior Badminton World Championships?

1.    Chennai
2.    Bengaluru
3.    Kolkata
4.    Kochi

Answer: 4

Question 18: Which of the following won the 2nd South Asian Basketball SABA Under - 16 Championship?

1.    India
2.    Nepal
3.    Bangladesh
4.    Pakistan

Answer: 1

Question 19: Which country to host 2018 Junior Asian Wrestling Championship (JAWC)?

1.    South Africa
2.    China
3.    Russia
4.    India

Answer: 4

Check More Links


Question 20: Which team has won the 2017 UEFA Super Cup football tournament?

1.    Real Madrid
2.    Barcelona
3.    Manchester United
4.    Chelsea

Answer: 1     

Question 21: Which country's snooker has won the 2017 Asian Team Snooker Championship?

1.    Japan
2.    China
3.    India
4.    Malaysia

Answer: 3     

Question 22: 2017 FIFA Confederations Cup title is won by ___________

1.    Barcelona
2.    England
3.    Chile
4.    Germany

Answer: 4


Question 23: Election Commission Of India joint hands with this social media for Voter Registration Reminder.

1.    Facebook
2.    Twitter
3.    Instagram
4.    LiveChat

Answer: 4

Question 24: How many members are slected for the committee to identify the 'few critical points' for the general body of the cricket board?

1.    5
2.    7
3.    4
4.    9

Answer: 2

Question 25: How many medals are bagged by the Indian shooting squad in Junior Shooting World Championship?

1.    3
2.    5
3.    6
4.    8

Answer: 4

Read Here:

Important Note:

Candidates can avail entire details about Sports Quiz 2018 from this single web page. Interested and willing candidates can also bookmark this page by using CTRL+D tab and can save it for further usage regarding GK Question on Games and Sports. After solving out the above given All Sports Competitive Exams Questions if you have any type of query then writes comment in below given comment box. We will try to solve out as soon as we can.

Candidates can also take advantage of free mail services by subscribing our free mail services to get direct mail in their mail box. You can also join us on Facebook/ Google plus to get updated information time to time directly on their timeline.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.