Header Ads

JKCET Question Papers 2018 Last 5 Years Previous/Sample Paper PDF Download

Edit

JKCET Question Papers

JKCET Question Papers 2018: Candidates having desire to crack Jammu Kashmir CET must begin their preparation through JKCET Question Papers. For better practice, applicants need to check the weightage of questions given in JKCET Last 5 Years Previous/Sample Paper. JKCET Sample Paper PDF is available online, So you can easily download it by going through the below segment. Candidates need to check the underneath presented links to download JKCET Question Papers 2018 conveniently.

Jammu & Kashmir Board of Professional Entrance Examinations Authority conducts JKCET exams for the motive to provide admission in Engineering and Architecture (B.Tech & B.Arch) programs in various government and private institutions situated in J&K state. Appearing candidates must practice through the JKCET 2018 Question Papers which are given below. Through JKCET Solved Question Papers, you will understand the level of questions and the tough topics presented in the JKCET syllabus. So if you are belong to Jammu Kashmir or any other state and preparing for the JKCET Exam, then through the assistance of this page of www.privatejobshub.in, you will easily download the JKCET Question Papers 2018. Go through it…

JKCET Question Papers 2018

Jammu & Kashmir CET Question paper 2018 PDF

CET-2011 PHYSICS
CET-2011 CHEMISTRY
CET-2011 MATHEMATICS
CET-2011 BIOLOGY
CET-2012 PHYSICS
CET-2012 CHEMISTRY
CET-2012 MATHEMATICS
CET-2012 BIOLOGY
CET-2013 PHYSICS
CET-2013 CHEMISTRY
CET-2013 MATHEMATICS
CET-2013 BIOLOGY
CET-2014 PHYSICS
CET-2014 CHEMISTRY
CET-2014 MATHEMATICS
CET-2014 BIOLOGY
CET-2015 PHYSICS & CHEMISTRY
CET-2015 BIOLOGY
CET-2015 MATHEMATICS


Steps To Download Jammu Kashmir Entrance Exam Question Paper:
  • Candidates need to log on the official website of Jammu & Kashmir Board of Professional Entrance Examinations that is  www.jakbopee.org.
  • Follow suitable link related to Previous paper the mentioned in the homepage.
  • Now hit to the “Question Papers for 2018” link.
  • Choose the discipline and go to the relevant Link.
  • The JKCET question paper PDF will be opened on the screen.
  • Save the JKCET Previous Paper PDF File and take the print out of it to solve the paper.


About Jammu & Kashmir Common Entrance Test:

Jammu & Kashmir Common Entrance Test (JKCET-2018)  is a state level entrance exam which is been conducted by the (JKBOPEE) Jammu & Kashmir Board of Professional Entrance Examinations  for those candidates who want to get admission in Engineering and Architecture (B.Tech & B.Arch) programs. Candidates seeking the admission in various professional courses such as MBBS, BDS, BAMS, BUMS, Physiotherapy, Diploma Dental Hygiene and B.E. also need to participate in the JKCET Entrance Exam 2018.


JKCET Mathematics Questions

Ques 01: Two numbers are respectively 20% and 50% more than a third number. The ratio of the two numbers is:

A. 2 : 5
B. 3 : 5
C. 4 : 5
D. 6 : 7

Answer: Option C

Ques 02: If A = x% of y and B = y% of x, then which of the following is true?

A. A is smaller than B.
B. A is greater than B
C. Relationship between A and B cannot be determined.
D. If x is smaller than y, then A is greater than B.
E. None of these

Answer: Option E

Ques 03: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

A. 6.25
B. 6.5
C. 6.75
D. 7

Answer: Option A

Ques 04: The average weight of 8 person's increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?

A. 76 kg
B. 76.5 kg
C. 85 kg
D. Data inadequate
E. None of these

Answer: Option C

Ques 05: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

A. Rs. 4991
B. Rs. 5991
C. Rs. 6001
D. Rs. 6991

Answer: Option A


JKCET Physics Questions

Ques 06: What is the most significant development in electronics since World War II?

A. the development of color TV
B. the development of the diode
C. the development of the transistor
D. the development of the TRIAC

Answer: Option C

Ques 07: Most practical alternators generate electricity from?

A. a coil rotating within a magnetic field
B. a magnetic field rotating around fixed windings
C. a permanent magnet rotating within a varying electromagnetic field
D. none of the above

Answer: Option B

Ques 08: Permeability is the inverse equivalent of which electrical term?

A. Voltage
B. Current
C. Resistance
D. Conductance

Answer: Option C

Ques 09: Which electromagnetic device uses brushes and a commutator?
A. A speaker
B. A dc generator
C. A relay
D. A solenoid

Answer: Option B

Ques 10: What are the effects of moving a closed wire loop through a magnetic field?

A. A voltage is induced in the wire.
B. A current is induced in the wire.
C. The polarity across the wire depends on the direction of motion.
D. All of the above

Answer: Option D

Check Also - Physics Online Quiz

JKCET Chemistry Questions

Ques 11: Pick out the wrong statement:

A. Soft water is more corrosive than that carrying calcium salts.
B. The corrosion of brass condenser tubes handling brine solution is also termed as 'dezincification'.
C. Non-annealed brass is highly susceptible to season cracking (i.e., inter-crystal corrosion due to internal stresses).
D. Pure copper is highly susceptible to stress corrosion.

Answer: Option D

Ques 12: Ceramic tips for the cutting tool are prepared from __________ powder.

A. carbon
B. silicon carbide
C. aluminium oxide
D. tungsten

Answer: Option C

Ques 13: The thermal efficiency of a heat engine giving an output of 4 KW with an input of 10000 Joules/sec is __________ percent.

A. 40
B. 80
C. 10
D. 25

Answer: Option A

Ques 14: Internal energy of a gas obeying Vanderwall's equation of state depends upon its

A. pressure & temperature.
B. pressure & specific volume.
C. temperature & specific volume.
D. temperature only.

Answer: Option A

Ques 15: __________ property of a material is determined by the Herbert Pendulum device.

A. Hardness
B. Tensile
C. Toughness
D. Compressive

Answer: Option A

Also Check - Chemistry Online Test

JKCET Biology Questions

Ques 16: In DNA double helix, the two DNA chains are held together by

A. covalent bonds between the pair of bases
B. hydrogen bonds between the pair of bases
C. ionic bonds between the pair of bases
D. none of the above

Answer: Option B

Ques 17: Messelsen and Stahl model of replication was called
A. conservative replication
B. semi-conservative replication
C. dispersive replication
D. Cri du Chat

Answer: Option B

Ques 18: The most common liquid volumes in molecular biology are measured in

A. ml
B. μl
C. nl
D. 1

Answer: Option B

Ques 19: Who's X-ray work aided Watson and Crick in their discovery of the double helix?

A. W.H. Bragg
B. R. Franklin
C. L. Pauling
D. Leaderberg

Answer: Option B

Ques 20: Which polymerase is active in DNA repairing

A. Polymerase I
B. Polymerase II
C. Polymerase III
D. none of these

Answer: Option B

Read About - Biology Online Test

Final Note:

Candidates can obtain JKCET Question Papers 2018 by hitting the Official Link. Aspirants may also subscribe our web portal www.privatejobshub.in for free mail services to obtain most recent information in your mailbox directly.

Have A Look On Below Links


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.