Header Ads

CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 English | Download Free PDF Online

Edit

CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 English

CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 English: The PDF of CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 English is available here to download. Sample Question Paper For Class 10 English SA2 gives an idea of question paper pattern, marking scheme, no of questions etc. Students can get Free online English Sample Paper For Class 10 SA2 PDF from here by hitting the below provided links.

English Sample Paper For Class 10 SA2 are suggested to be practiced more and more for better understanding of concepts. These English SA2 Sample Paper For Class 10 also help student to know the weak points where he / she need to work a bit harder. Get more information about CBSE English Sample Paper For Class 10 SA2 2018 from below section of this page which is prepared by team of www.privatejobshub.in

CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 English

English Sample Paper For Class 10 SA2 2018 PDF

CBSE Sample Question Paper For Class 10 SA2 English
Download PDF
Sample Paper For Class 10 SA2 English
Sample Paper For Class 10 English SA2
SA2 Sample Paper For Class 10 English
Sample Question Paper For Class 10 CBSE SA2 English 2018
Sample Paper Of English For Class 10 SA2

English Sample Paper For Class 10 SA2 2018 With Answers

Question 1: Which poem ends 'I shall but love thee better after death'?

1.    How do I love thee
2.    Ode to a Grecian urn
3.    In faith I do not love thee with mine eyes
4.    Let me not to the marriage of true minds

Answer: 1

Question 2: In coleridge's poem 'The rime of the Ancient Mariner'where were the three gallants going?

1.    A funeral
2.    A wedding
3.    Market
4.    To the races

Answer: 2

Prepare Well From: NCERT Books For Class 10

Question 3: What was strange about Emily Dickinson?

1.    She rarely left home
2.    She wrote in code
3.    She never attempted to publish her poetry
4.    She wrote her poems in invisible ink

Answer: 1

Question 4: Which American writer published 'A brave and startling truth' in 1996

1.    Robert Hass
2.    Jessica Hagdorn
3.    Maya Angelou
4.    Micheal Palmer

Answer: 3

Question 5: He did not give up fight even though he was badly bruised.

1.    The fight did not give up by him even though he was badly bruised
2.    The fight had not given up by him even though he was badly bruised
3.    The fight was not given up by him even though he was badly bruised
4.    The fight was not being given up by him even though he was badly bruised

Answer: 3

Question 6: His wife upbraided him for his irresponsible handling of family finance.

1.    He upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.
2.    He was upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.
3.    He has upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.
4.    He were upbraided by his wife for his irresponsible handling of the family finance.

Answer: 2

Download Here: CBSE 10th Time Table

English Sample Paper For Class 10 SA2 2018 With Answers

Question 7: When I am alone, I hear footsteps of my friend in my imagination.

1.    The footsteps of my friend heard by me, when I am alone.
2.    The footsteps of my friend is heard by me when I am alone.
3.    The footsteps of my friend are heard by me when I am alone.
4.    The footsteps of my friend was heard by me when I am alone.

Answer: 2

Question 8: She said, "If you work hard, you will take good marks."

1.    My teacher advised if I work hard I could take good marks.
2.    My teacher advises if you work hard you will take good marks.
3.    My teacher advises if I work hard I will take good marks.
4.    My teacher advised that I worked hard I would take good marks

Answer: 3

Download Free: CBSE Books For Class 10

Question 9: Who was the author of the famous storybook 'Alice's Adventures in Wonderland'?

1.    Rudyard Kipling
2.    John Keats
3.    Lewis Carroll
4.    H G Wells

Answer: 3

Question 10: Name the book which opens with the line 'All children, except one grew up'?

1.    The Railway Children
2.    Winnie the Poo
3.    Jungle book
4.    Peter Pan

Answer: 4

100+ Online Tests

Question 11: Which is the first Harry Potter book?

1.    HP and the Goblet of Fire
2.    HP and the Philosopher’s Stone
3.    HP and the Chamber of Secrets
4.    HP and the God of small Things

Answer: 2

Question 12: What was the nationality of Robert Louis Stevenson, writer of 'Treasure Island'?

1.    Scottish
2.    Welsh
3.    Irish
4.    French

Answer: 1


Sample Question Paper For Class 10 CBSE SA2 English With Answers

Question 13: What is the book 'Lord of the Flies' about?

1.    Around trip around the USA
2.    A swarm of killer flies
3.    Schoolboys on the desert island
4.    None of the above

Answer: 3

Get Here Newest and Latest: CBSE Exam Pattern

Question 14: After him in my life, I _____ see things differently now.

1.    be
2.    been
3.    can
4.    being

Answer: 3

Question 15: Complete shutdown _____ _____ observed today against new law.

1.    is being
2.    can be
3.    is been
4.    was been

Answer: 1

Question 16: I would have bought a new car for her but it ____________ too expensive.

1.    were
2.    are
3.    was
4.    can

Answer: 3

Take a Test

Question 17: In the book ‘the Lord of the Rings ‘, who or what is Bilbo?

1.    Dwarf
2.    Wizard
3.    Hobbit
4.    Troll

Answer: 3

Download UpdatedCBSE Class 10 Syllabus

English Sample Paper For Class 10 SA2 2018 With Answers

Question 18: 'Jane Eyre' was written by which Bronte sister?

1.    Anne
2.    Charlotte
3.    Emily
4.    None of the above

Answer: 2

Question 19: Complete the idiom: My mother said “Speak of the ______” as she saw him walking down the stairs. 

1.    man
2.    woman
3.    devil
4.    god

Answer: 3

Question 20: The following sentence is split in three parts and each one is labelled (A), (B), and (C). Read the sentence to find out whether there is an error in any part. Letter (D) signifies a ‘No error’.

I was quite irritating (A)
to see the stuff (B)
lying on the floor. (C)

1.    I was quite irritating
2.    To see the stuff
3.    Lying on the floor
4.    No error

Answer: 1


Final Words:

Applicants may get the CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 English through this page. You may join us on Facebook and Google Plus to get more details about CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 English on your timeline.

If you have any query regarding English Sample Paper For Class 10 SA2 2018 / CBSE English Sample Paper For Class 10 SA2 With Solutions 2018, then you may leave the comment in comment box which is provided below. You can also bookmark the web portal that is www.privatejobshub.in by pressing Ctrl+D option.

Go Through Related Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.