Header Ads

CBSE Sample Papers For Class 10 SA2 Maths With Answers | Download Online


CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 Maths

CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 Maths: With the assistance of the CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 Maths, students can easily get prepared for the CBSE 10th math’s Exam.  By practicing through Maths Sample Paper for Class 10 Sa2 with Answers, you can easily get to know about the structure of the exam.

Those students who’re going to appear in CBSE 10th math’s Exam, can easily download CBSE Maths Sample Paper For Class 10 Sa2 With Answers Online PDF by going through the underneath segment. CBSE Maths Sample Paper is very helpful to crack Maths Exam more efficiently. So go through the below segment and download Maths Sample Paper for Class 10 Sa2 with Answers as per your ease.

Benefits Of Preparing With Class 10 Sa2 Maths Sample Paper

With the help of Maths Sample Paper for Class 10 Sa2 with Answers, you can easily understand the level of exam and marking scheme and this will help you to increases the level of your confidence, accuracy and speed.

So candidates are advised to go through the below segment of this webpage of www.privatejobshub.in and get all the relevant information about the CBSE Maths Sample Paper For Class 10 Sa2 With Answers and then tap the provided direct links.

Download CBSE Sample Papers For Class 10

All India Scheme
Delhi Scheme
Foreign Scheme
NSQF Scheme


CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 Maths

Ques1: A right triangle with sides 3 cm, 4 cm and 5 cm is rotated the side of 3 cm to form a cone. The volume of the cone so formed is:

A.    12 cm3
B.    15 cm3
C.    16 cm3
D.   20 cm3

Answer: Option A

Ques2: 66 cubic centimetres of silver is drawn into a wire 1 mm in diameter. The length of the wire in metres will be:

A.    84
B.    90
C.    168
D.   336

Answer: Option A

Ques3: A hollow iron pipe is 21 cm long and its external diameter is 8 cm. If the thickness of the pipe is 1 cm and iron weighs 8 g/cm3, then the weight of the pipe is:

A.    3.6 kg
B.    3.696 kg
C.    36 kg
D.   36.9 kg

Answer: Option B

Ques4: In a class of 60 students, the number of boys and girls participating in the annual sports is in the ratio 3 : 2 respectively. The number of girls not participating in the sports is 5 more than the number of boys not participating in the sports. If the number of boys participating in the sports is 15, then how many girls are there in the class ?

A.    20
B.    25
C.    30
D.   Data inadequate
E.    None of these

Answer: Option C

Ques5: There are deer and peacocks in a zoo. By counting heads they are 80. The number of their legs is 200. How many peacocks are there?

A.    20
B.    30
C.    50
D.   60

Answer: Option D

Ques6: A motorist knows four different routes from Bristol to Birmingham. From Birmingham to Sheffield he knows three different routes and from Sheffield to Carlisle he knows two different routes. How many routes does he know from Bristol to Carlisle ?

A.    4
B.    8
C.    12
D.   24

Answer: Option D

Ques7: A pupil's marks were wrongly entered as 83 instead of 63. Due to that the average marks for the class got increased by half (1/2). The number of pupils in the class is:

A.    10
B.    20
C.    40
D.   73

Answer: Option C

Ques8: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A.    15
B.    16
C.    18
D.   25

Answer: Option B

Ques9: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

A.    30%
B.    70%
C.    100%
D.   250%

Answer: Option B

Ques10: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

A.    3
B.    4
C.    5
D.   6

Answer: Option C

Ques11: A pineapple costs Rs. 7 each. A watermelon costs Rs. 5 each. X spends Rs. 38 on these fruits. The number of pineapples purchased is

A.    2
B.    3
C.    4
D.   Data inadequate

Answer: Option C

Ques12: A girl counted in the following way on the fingers of her left hand : She started by calling the thumb 1, the index finger 2, middle finger 3, ring finger 4, little finger 5 and then reversed direction calling the ring finger 6, middle finger 7 and so on. She counted upto 1994. She ended counting on which finger ?

A.    Thumb
B.    Index finger
C.    Middle finger
D.   Ring finger

Answer: Option B

Ques13: What is the product of all the numbers in the dial of a telephone ?

A.    1,58,480
B.    1,59,450
C.    1,59,480
D.   None of these

Answer: Option D

Ques14: A cistern of capacity 8000 litres measures externally 3.3 m by 2.6 m by 1.1 m and its walls are 5 cm thick. The thickness of the bottom is:

A.    90 cm
B.    1 dm
C.    1 m
D.   1.1 cm

Answer: Option B

Ques15: What is the total surface area of a right circular cone of height 14 cm and base radius 7 cm?

A.    344.35 cm2
B.    462 cm2
C.    498.35 cm2
D.   None of these

Answer: Option C

Ques16: A large cube is formed from the material obtained by melting three smaller cubes of 3, 4 and 5 cm side. What is the ratio of the total surface areas of the smaller cubes and the large cube?

A.    2 : 1
B.    3 : 2
C.    25 : 18
D.   27 : 20

Answer: Option C

Ques17: How many bricks, each measuring 25 cm x 11.25 cm x 6 cm, will be needed to build a wall of 8 m x 6 m x 22.5 cm?

A.    5600
B.    6000
C.    6400
D.   7200

Answer: Option C

Ques18: If 3(x - y) = 27 and 3(x + y) = 243, then x is equal to:

A.    0
B.    2
C.    4
D.   6

Answer: Option C

Ques19: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has ?

A.    45
B.    60
C.    75
D.   90

Answer: Option D

Ques20: In how many different ways can the letters of the word 'CORPORATION' be arranged so that the vowels always come together?

A.    810
B.    1440
C.    2880
D.   50400
E.    5760

Answer: Option D

Final Note:

Applicants are advised to keep in touch with us for getting Maths Sample Paper For Class 10 Sa2/ CBSE Sample Papers for Class 10 SA2 Maths. You should bookmark this web portal that is www.privatejobshub.in getting instant access (by pressing Ctrl + D). Thankyou!!

More Links Related To CBSE

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.