Header Ads

GRE Sample Papers | Download (Section-Wise) Practice Test With Solutions

Edit

GRE Sample Papers

GRE Sample Papers: Download Free GRE Sample Papers Section-Wise From This Page. The GRE Exam Sample Paper is provided by Educational Testing Services which conducts the Graduate Record Examination (GRE).

You can get the GRE Practice Test Papers With Solutions from here and prepare accordingly with the help of it. In addition to GRE Revised General Test, there are subject wise GRE 2018 for seven subjects that check applicant’s knowledge in their respective discipline.

With help of GRE Sample Question Paper, candidates can prepare well for examination. Further details about GRE Previous Year Question Papers are given below by team of www.privatejobshub.in

GRE Sample Papers

Sample GRE Paper
GRE Exam Sample Paper PDF
GRE Solved Papers
Sample GRE Question Paper
Sample Paper Of GRE
Sample Paper For GRE
GRE Previous Year Papers
GRE Sample Papers
GRE Sample Papers

GRE Previous Year Question Papers With Answers

Question 1: Three partners shared the profit in a business in the ratio 5 : 7 : 8. They had partnered for 14 months, 8 months and 7 months respectively. What was the ratio of their investments?

1.    5 : 7 : 8
2.    20 : 49 : 64
3.    38 : 28 : 21
4.    None of these

Answer: 2

Question 2: If x2 + 6x = –9, how many values of x are possible?

1.    none
2.    one
3.    two
4.    three
5.    infinitely many

Answer: 2


Question 3: If p Ο q = p(q – p), which of the following specific operations yields 2p – 4 ?

1.    2p Ο 2
2.    p Ο 2
3.    2p Ο p
4.    2 Ο 2p
5.    2 Ο p

Answer: 5

Question 4: In a certain parallelogram, the size of one interior angle exceeds that of another interior angle by D degrees. Which of the following expressions represents the degree measure of the smaller angle?

1.    90 – D
2.    180 – Description: equation system
3.    120 – D
4.    90 – Description: equation system
5.    180 – D

Answer:  4


Question 5: Ajit has a certain average for 9 innings. In the tenth innings, he scores 100 runs thereby increasing his average by 8 runs. His new average is:

1.    20
2.    21
3.    28
4.    32

Answer:  3

Question 6: The average of the first five multiples of 9 is:

1.    20
2.    27
3.    28
4.    30

Answer:  2

Take a Test  Now

Question 7: In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Key 2. Door 3. Lock
4. Room 5. Switch on    
     
1.    5, 1, 2, 4, 3
2.    4, 2, 1, 5, 3
3.    1, 3, 2, 4, 5
4.    1, 2, 3, 5, 4

Answer:  3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 8: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, "He is the son of the only son of my mother." How is Suresh related to that boy?

1.    Brother
2.    Uncle
3.    Cousin
4.    Father

Answer:  4

Question 9: If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

1.    Q - N + M x P
2.    P + S x N - Q
3.    P - M + N x Q
4.    Q - S % P

Answer:  3


Question 10: Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

120, 99, 80, 63, 48, ?
1.    35
2.    38
3.    39
4.    40

Answer:  1


GRE Practice Test With Answers

Question 11: 589654237, 89654237, 8965423, 965423, ?

1.    58965
2.    65423
3.    89654
4.    96542

Answer:  4

Question 12: The following questions are based on the information given below:

  • A cuboid shaped wooden block has 6 cm length, 4 cm breadth and 1 cm height.
  • Two faces measuring 4 cm x 1 cm are coloured in black.
  • Two faces measuring 6 cm x 1 cm are coloured in red.
  • Two faces measuring 6 cm x 4 cm are coloured in green.
  • The block is divided into 6 equal cubes of side 1 cm (from 6 cm side), 4 equal cubes of side 1 cm(from 4 cm side).
How many cubes having red, green and black colours on at least one side of the cube will be formed?

1.    16
2.    12
3.    10
4.    4

Answer:  4

Question 13: How many small cubes will be formed ?

1.    6
2.    12
3.    16
4.    24

Answer:  4


Question 14: Fred was put in jail for his _______________ plot to overthrow the government.   
    
1.    mendicant
2.    palpable
3.    quietus
4.    nefarious
5.    nimble

Answer:  4

Question 15: A tower casts a shadow of 6 meters at a certain time of the day. If at exactly the same time, a man stands at the top of the tower, the length of the shadow increases by 2 meters. What is the height of the man if the tower is 5 meters high?

1.    1 meter
2.    1.5 meters
3.    1.66 meters
4.    2 meters
5.    meters

Answer:  3

Question 16: Lying to the police is ________________ to perjury; both are crimes with equally severe punishments. 

1.    tantamount
2.    reflectible
3.    quixotic
4.    preferable
5.    opulent
6.    comparable

Answer:  1 and 6


Question 17: Lacey’s reputation for being __________________ was well deserved; she yelled at all of the neighborhood children and refused to speak to any person that came to her door.

1.    misanthropic
2.    irascible
3.    coniferous
4.    temporal
5.    surly
6.    sordid

Answer:  1 and 5

Question 18: A train always has

1.    Rails
2.    Driver
3.    Guard
4.    Engine

Answer:  4

Take a Test

Question 19: Which one of the following is always found in 'Bravery'?

1.    Experience
2.    Power
3.    Courage
4.    Knowledge

Answer:  3

Question 20: Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

1.    Brother
2.    Nephew
3.    Uncle
4.    Son-in-law

Answer:  1

Download Updated: GRE Syllabus

Final Words:

Visitors are requested to subscribe our free email service of our web portal for getting latest information regarding Model Papers through this page, so keep in touch with us regularly.

Entarnts can also follow us on Facebook and Google plus to get updates about GRE Sample Papers on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box about GRE Test Sample Paper. You can also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for GRE Sample Paper Online.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.