Header Ads

IBPS PO Previous Year Papers (Prelims-Mains) Old Question Paper PDF Online

Edit

IBPS PO Previous Papers

IBPS PO Previous Year Papers: Download the IBPS PO Question Paper for Prelims and Mains Exam from here: The IBPS PO Old Question Papers will help the applicants to know about which type of questions will be asked in upcoming IBPS PO Exam.

IBPS Probationary Officer Question Paper assists the applicants to have a fair idea about paper, no of IBPS PO questions asked in Previous Year Exam etc. With the help of IBPS PO Exam Question Papers candidates can prepare well and easily qualify the IBPS PO Online Exam.

IBPS PO 2018 Exam Details!!!

Institute of Banking Personnel Selection will conduct IBPS PO Preliminary Exam 2018 on 13th, 14th, 20th and 21-10-2018 and IBPS PO Mains Exam will be conducted on 18-11-2018. So, those candidates who want to appear in exam may apply first against IBPS PO Recruitment 2018 on or before the last date.

Contenders can also download the IBPS PO Question Paper PDF from below section of this page. To get more details regarding IBPS PO Model Papers, you need to go through the below section of this page which is well prepared by team of www.privatejobshub.in

IBPS PO Previous Papers

IBPS Probationary Officer Model Question Papers PDF:

IBPS PO Question Paper of 2017 and 2016:

Year of  IBPS PO Question Paper
Question Paper of IBPS PO
IBPS Probationary Officer PDF
2017
IBPS PO Pre Question Papers and IBPS PO Mains Question Paper
IBPS PO Preliminary Question Paper in Hindi
2016
IBPS PO Mains Exam Question Paper

IBPS PO Question Paper of 2014 and 2015:

In the below provided table, candidates can acquire the direct links to get the IBPS PO Previous Year Question Papers with answers or IBPS PO previous year papers with solution in PDF format or IBPS PO Prelims Question Paper and Mains Exam Model Paper.

Years
IBPS PO Old Question Papers PDF
IBPS PO Exam Question Paper for 2014
IBPS PO Prelim Question Paper for 2015
Exam as on 03.10.15
Exam as on 04.10.15 (shift II)
IBPS PO Question Paper Exam as on 11.10.15

Question and Answers

Here we are going to discuss the question and answers that were asked in the previous year examination. You may have a glance on these questions and answers and prepare for IBPS PO exam as these types of questions are generally asked in the examination.

The questions given below are according to the IBPS PO Previous Papers. You may have a glance!!!

Question1) Despite his best efforts to conceal his anger......

A.       we could detect that he was very happy
B.       he failed to give us an impression of his agony
C.       he succeeded in camouflaging his emotions
D.       he could succeed in doing it easily
E.       people came to know that he was annoyed

Answer: Option E

Question2) Even if it rains I shall come means ......

A.       if I come it will not rain
B.       if it rains I shall not come
C.       I will certainly come whether it rains or not
D.       whenever there is rain I shall come
E.       I am less likely to come if it rains

Answer: Option C

Question3) She never visits any zoo because she is strong opponent of the idea of ......

A.       setting the animals free into forest
B.       feeding the animals while others are watching
C.       watching the animals in their natural abode
D.       going out of the house on a holiday
E.       holding the animals in captivity for our joy

Answer: Option E


Question4) Erin is twelve years old. For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

A.       Erin's parents like birds better than they like dogs.
B.       Erin does not like birds.
C.       Erin and her parents live in an apartment.
D.       Erin and her parents would like to move.

Answer: Option C

Question5) Flow : River :: Stagnant : ?

A.       Rain
B.       Stream
C.       Pool
D.       Canal

Answer: Option C

Question6) Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?

A.       Islands
B.       Mediators
C.       Archealogy
D.       Aquatic

Answer: Option C

Get In Detail:
Question7) Peacock : India :: Bear : ?

A.       Australia
B.       America
C.       Russia
D.       England

Answer: Option C

Question8) Which Indian organization has developed sub-sonic cruise missile 'Nirbhay', which is successfully test fired recently?

A.       BARC
B.       Bharat Earth Movers
C.       DRDO
D.       ISRO

Answer: Option C   

Question9) Which company planning to launch its own cryptocurrency?

A.       Tech Mahindra
B.       Mahindra
C.       Larsen & Toubro
D.       Reliance

Answer: Option D


Question10) Larsen & Toubro has commissioned the 360 MW Bheramara power plant in __________.

A.       Bangladesh
B.       Pakistan
C.       India
D.       Myanmar

Answer: Option A

Question11) How many percentage World Bank Projects Indias Growth Rate?

A.       7.3%
B.       9.8%
C.       8.5%
D.       6.5%

Answer: Option A   

Question12) Which bank Securities Gets NCDEX Membership recently?

A.       Canara Bank
B.       South Asia Bank
C.       Axis Bank
D.       Dena Bank

Answer: Option C


Question13) For which bank, the government engaged to enable cashless payments on e-NAM?

A.       ICICI
B.       HDFC
C.       Canara
D.       Axis

Answer: Option A   

Question14) Which bank reduces debit card transactions at merchant outlets to promote cashless transactions?

A.       State Bank of India
B.       Reserve bank of India
C.       Canara Bank
D.       Bank of Baroda

Answer: Option B

Question15) NGT announced Rs. 1 lakh fine on violators for dumping e-waste around __________.

A.       Ramganga
B.       Buriganga
C.       Alaknanda
D.       Brahmaputra

Answer: Option A

Download here: IBPS Preparation Books

Question16) Astronomers have discovered a possible twin of which planet in our solar system?

A.       Earth
B.       Venus
C.       Mars
D.       Jupiter

Answer: Option B

Question17) The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

A.       larger, more
B.       larger, less
C.       smaller, more
D.       smaller, less

Answer: Option A

Question18) Hitler party which came into power in 1933 is known as

A.       Labour Party
B.       Nazi Party
C.       Ku-Klux-Klan
D.       Democratic Party

Answer: Option B

Read This Bank Preparation Tips:

Question19) Economic goods are

A.       all commodities that are limited in quantity as compared to their demand
B.       Commodities that is available according to their demand
C.       Commodities that is available more as compared to demand
D.       None of the above

Answer: Option A   

Question20) Hockey was introduced in the Asian Games in

A.    1958 in Tokyo
B.    1962 in Jakarta
C.    1966 in Bangkok
D.   1970 in Bangkok

Answer: Option A

Last Words:

We hope that the IBPS PO Previous Year Papers or IBPS PO previous year solved papers that we have provided above will help you to do the best preparation of the exam. You may also go to the Official Link to obtain more IBPS PO question paper.

To get queries related to IBPS PO previous year paper or IBPS PO Previous Papers you are free to write us in the below given comment box, the experts of our team will solve all the queries.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.