Header Ads

IBPS RRB Previous Year Question Paper (Officer/Office Asst) Solved Papers

Edit

IBPS RRB Previous Year Question Paper

IBPS RRB Previous Year Question Paper: For better preparation of IBPS exam, previous year solved papers are very necessary. That’s why we are here to provide IBPS RRB Previous Year Question Paper for the individuals who are going to attend IBPS RRB Office Assistant exam or IBPS RRB Officer Exam.

By going through this web page you will get Last 5 Years IBPS RRB Previous Papers through which you can practice your coming IBPS RRB exam. You can also download the PDF of IBPS RRB Previous Year Paper and practice more and more of provided IBPS RRB Question Papers.

IBPS RRB Previous Year Papers:

Contenders can also build up their confidence and enhance their speed and efficiency, by practicing through IBPS RRB Previous Year Question Paper. To solve IBPS RRB Previous Year Solved Paper, is a better way to refine your preparation.

To download IBPS RRB Previous Year Question Paper, you need to read this page which is well created by the unit of www.privatejobshub.in

IBPS RRB Previous Year Question Paper

Now, you can go through provided IBPS RRB Previous Year Papers Links and start solving them. Also, download the PDFs of IBPS RRB Officer Previous Year Question Papers and start the revision of exam accordingly because practice papers are the best source for exam preparation.

IBPS RRB Previous Papers
IBPS RRB Previous Papers PDF
IBPS RRB Office Assistant Previous Year Paper
IBPS RRB Office Assistant Previous Papers
IBPS RRB Office Assistant Previous Year Question Paper
IBPS RRB Office Assistant Question Paper

IBPS RRB Previous Year Question and Answers

Question 1:   FM amplifier in a super heterodyne receiver

1.    increases selectivity
2.    suppresses noise
3.    provides improved tracking
4.    improves the rejection of the image frequency

Answer: 4

Question 2:   In a radio receiver, the local oscillator is tuned to a frequency

1.      lower than the incoming frequency
2.      higher than the incoming frequency
3.      equal to incoming frequency
4.      any of the above

Answer: 2

Question 3:  Which word does NOT belong with the others?

1.    parsley
2.    basil
3.    dill
4.    mayonnaise

Answer: 4


Question 4:  Which word does NOT belong with the others?

1.    inch
2.    ounce
3.    centimeter
4.    yard

Answer: 2

Question 5:   For a simply supported beam with a central load, the bending moment is

1.      least at the centre
2.      least at the supports
3.      maximum at the supports
4.      maximum at the centre

Answer: 4

Question 6:  To smell a rat

1.      To see signs of plague epidemic
2.      To get bad small of a bad dead rat
3.      To suspect foul dealings
4.      To be in a bad mood
5.      None of these

Answer: 3

Get Details About: IBPS RRB Selection Procedure

Question 7:  Which word does NOT belong with the others?

1.    tyre
2.    steering wheel
3.    engine
4.    car

Answer: 4

Question 8:  Which word does NOT belong with the others?

1.    tulip
2.    rose
3.    bud
4.    daisy

Answer: 3

Question 9:  Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

1.    largest railway station
2.    highest railway station
3.    longest railway station
4.    None of the above

Answer: 1


Question 10:  Which word does NOT belong with the others?

1.    rye
2.    sourdough
3.    pumpernickel
4.    loaf

Answer: 1

Question 11:   Which of the following oscillator is generally not used at VHF?

1.      Colpitts oscillator
2.      Clapp oscillator
3.      Armstrong oscillator
4.      Ultra Audio oscillator

Answer: 3

Question 12:   To hit the nail right on the head

1.      To do the right thing
2.      To destroy one's reputation
3.      To announce one's fixed views
4.      To teach someone a lesson
5.      None of these

Answer: 1


Question 13:   To set one's face against

1.      To oppose with determination
2.      To judge by appearance
3.      To get out of difficulty
4.      To look at one steadily
5.      None of these

Answer: 1

Question 14:  For a given material Young's modulus is 200 GN/m2 and modulus of rigidity is 80 GN/m2. The value of Poisson's ratio is

1.      0.15
2.      0.20
3.      0.25
4.      0.30
5.      0.40

Answer: 3

Question 15:  Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2


Question 16: Odometer is to mileage as compass is to

1.    speed
2.    hiking
3.    needle
4.    direction

Answer: 4

Question 17: Marathon is to race as hibernation is to

1.    winter
2.    bear
3.    dream
4.    sleep

Answer: 4

Question 18: Window is to pane as book is to

1.    novel
2.    glass
3.    cover
4.    page

Answer: 4

Take a Test Now

Question 19: Cup is to coffee as bowl is to

1.    dish
2.    soup
3.    spoon
4.    food

Answer: 2

Question 20: Yard is to inch as quart is to

1.    gallon
2.    ounce
3.    milk
4.    liquid

Answer: 2

IBPS RRB Office Assistant Exam Pattern:

IBPS RRB Office Assistant Common Written Exam (CWE) consists of three stages – Preliminary Examination, Mains Examination and Interview.

Preliminary Examination (objective):

Name of Test (Objective)
Medium of Exam
No. of Questions
Maximum Marks
Duration
Reasoning
Hindi/English
40
40
Composite time of 45 minutes
Numerical Ability
Hindi/English
40
40
Total
80
80

Main Examination (objective):

Name of Test (Objective)
Medium of Exam
No. of Questions
Maximum Marks
Total Time
Hindi/English
40
50
Composite Time of 2 hours
Numerical Ability
Hindi/English
40
50
General Awareness
Hindi/English
40
40
English
40
40
Hindi Language
Hindi
40
40
Hindi/English
40
20
Total
200
200

Importance of IBPS RRB Office Assistant Previous Year Papers

After completing IBPS RRB syllabus, and the little time is left in your exams then you must practice at least 5 years’ previous year papers of IBPS RRB Examination. By practicing with you will feel confident and get motivated also.

In fact, solving IBPS RRB Previous Papers help you validate your yearlong preparation for IBPS Examination. By going through IBPS RRB sample papers or previous year papers students get familiar with the pattern and flavor of the questions asked in examination.

Previous Year Papers helps you develop a strategy to attempt the exam and qualify in it. Although, you must have done a good preparation for upcoming Exam, but still you must understand how to do time management, what is the level of difficulty in exam; only by solving IBPS RRB Previous Year Question Paper you can get the answers of these questions.

Note:

If you want IBPS RRB Previous Paper PDF go through provided links. After practicing them if you need more IBPS RRB Previous Year Question Paper then do comment, we will send it to you.

You can find here IBPS RRB past papers and sample papers for IBPS RRB Office Assistant exam. These papers are also useful for other IBPS Exams. Bookmark our web page for latest updates.

Have a Look On Below Links


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.