Header Ads

IPPB Previous Year Question Paper 2018 (Officer/Manager) Sample Papers PDF

Edit

IPPB Previous Year Question Paper

If you have applied for latest India Post Bank Jobs then you must solveIPPB Previous Year Question Paper before appearing in final examination. For the post of Asst. Manager and Territory Officer we have gathered all IPPB Bank Previous Year Papers. So, go through provided links and start solving IPPB Bank Previous Question Papers.

By solving India Post Bank Previous Papers with their Answer Key you will get to know the important sections and important question which have probability to come in this year also. The IPPB Model Papers with Answers will give an idea about the important sections and weightage from each portion.

Download the Model Question Papers with Answer of India Post Bank from this page which is prepared by the expert team members of www.privatejobshub.in.

Check Here - IPPB Recruitment

IPPB Previous Year Question Paper

Hit on provided IPPB Previous Year Question Paper 2018 links and solve IPPB Bank Sample Papers for better preparation of India Post Payments Bank Recruitment Exam.

IPPB Territory Officer Previous Papers
Download Indian Post Bank Asst Manager Solved Question Papers
IPPB Manager Sales Sample Papers
Indian Post Payment Bank Exam Model Question Papers
IPPB Exam Previous Year Question Papers
IPPB Exam Solved Papers PDF
IPPB Bank Previous Papers
IPPB Exam Solved Question Papers
Indian Post Payment Bank Previous Papers
IPPB Manager Previous Papers
IPPB Exam Solved Question Papers

Get Details About - IPPB Assistant Manager Syllabus

IPPB Bank Exam Pattern

IPPB Bank Asst. Manager and Manager Exam Pattern 2018

S. No.
Name of the Topics
Marks
1.
Awareness about Post Office Saving Bank (POSB), IPPB and Payment Banks
25
2.
Awareness about Indian Economy, Banking, and Financial Sector
20
3.
15
4.
Computer Awareness, Digital Payments/ Banking, Telecom Awareness
15
5.
Quantitative Aptitude
20
6.
Reasoning Ability
15
7.
15
Total
125

India Post Payments Bank Territory Officer Exam Pattern 2018

S. No.
Name of the Topics
Marks
1.
Awareness about Post Office Saving Bank (POSB), IPPB and Payment Banks
25
2.
Basic Banking/ Payment Banks Awareness
20
3.
15
4.
Computer Awareness, Digital Payments/ Banking, Telecom Awareness
20
5.
Numerical Aptitude
20
6.
Reasoning Ability
15
7.
10
Total
125

Want Help In Preparation? Get TipsPractice Which Helps In Preparation

Practice IPPB Previous Year Question and Answers

Question 1:What is the different between the number of students passed with 30 as cut-off marks in Chemistry and those passed with 30 as cut-off marks in aggregate?
A. 3  
B. 4
C.5   
D. 6
Answer: D

Question 2:The number of students scoring less than 40% marks in aggregate is?
A. 13 
B. 19
C. 20
D. 27
Answer: D

Question 3:If it is known that at least 23 students were eligible for a Symposium on Chemistry, then the minimum qualifying marks in Chemistry for eligibility to Symposium would lie in the range?
A. 40-45      
B. 30-40
C. 20-30      
D. Below 20
Answer: C

Question 4:If at least 60% marks in Physics are required for pursuing higher studies in Physics, how many students will be eligible to pursue higher studies in Physics?
A. 27 
B. 32
C. 34 
D. 41
Answer: B

Question 5:Look at this series: 8, 6, 9, 23, 87 , ... What number should come next?
A. 128
B. 226
C. 324
D. 429
Answer: D

Read Here: How To Make A Study Plan For Exam

Question 6:Look at this series: 2, 6, 18, 54, ... What number should come next?
A. 108
B. 148
C. 162
D. 216
Answer: C

Question 7:Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, ... What number should come next?
A. 11 
B. 12
C. 13 
D. 14
Answer: B

Question 8:Odometer is to mileage as compass is to
A. speed      
B. hiking
C. needle     
D. direction
Answer: D

Question 9: Yard is to inch as quart is to
A. gallon      
B. ounce
C. milk
D. liquid
Answer: B

Question 10:Who wrote the famous book - 'We the people'?
A. T.N.Kaul
B. J.R.D. Tata
C. Khushwant Singh
D. NaniPalkhivala
Answer: D


Important Note:

Candidates you may stay in touch with us to get latest updates about IPPB Previous Year Question Paper 2018time to time or you can check Official Link. You may subscribe our free mail service to get latest info in your mailbox. If you have any query you may ask in comment box, we will try to solve your problem as soon as possible.

More Links Related To IPPB

·         IPPB Result
·         Upcoming Bank Jobs
·         Private Bank Jobs

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.