Header Ads

JSSC Previous Year Question Paper - JE/PGT/TGT/LDC & Other Download Pdf

Edit

JSSC Previous Year Question Paper

JSSC Previous Year Question Paper: Contenders who are going to prepare for JSSC Exam against various Posts of JE, PGT, TGT, LDC can prepare well with the help of JSSC Previous Year Question Paper.

Scroll down this page of www.privatejobshub.in to get complete details about Previous Year Question Paper of JSSC. JSSC Model Question Paper is the most authentic source of information for Preliminary, Main and Single Examination.

How JSSC Model Paper is Helpful?

Download the JSSC Solved Sample Paper in PDF form this page according to post and start preparation accordingly. Jharkhand SSC Previous Question Papers will help to know which type of questions will be asked in upcoming JSSC Exam 2018. 

In beginning, it’s better to practice Jharkhand SSC Sample Paper topic-wise. Once you finish a topic, it’s suggested to revise the topic and then take questions for practice from the JSSC Previous Year Papers for that particular topic.

JSSC Previous Year Question Paper

JSSC Previous Year Question Paper PDF.
  • JSSC PGT Previous Year Question Paper
  • JSSC Panchayat Secretary Previous Year Question Paper
  • JSSC TGT Previous Year Question Paper
JSSC PGT Previous Year Question Paper:

JSSC Previous Year Question Paper PGT
JSSC Previous Year Question Paper In PDF
JSSC Solved Paper Current Affairs
JSSC PGT Model Paper for PGT Psychology
JSSC PGT Question Papers for PGT HISTORY
JSSC PGT Sample Paper for PGT Sanskrit
JSSC PGT Model Paper for PGT Reasoning

JSSC Panchayat Secretary Previous Year Question Paper:

JSSC LDC Previous Year Question Paper
JSSC Previous Year Question Paper Download
JSSC LDC Previous Year Paper
Previous Year Paper of LDC
JSSC LDC Previous Year Question Paper for LDC

JSSC TGT Previous Year Question Paper:

JSSC TGT Previous Year Paper
JSSC TGT Previous Year Question Paper PDF
JSSC Previous Year Paper for TGT Exam
Jharkhand Solved Paper for TGT Chemistry
Sample Paper for History
Jharkhand SSC Solved Paper for TGT Economics
Jharkhand SSC TGT Solved Paper

JSSC Previous Year Question Paper:

JSSC Previous Year Question Paper for Diploma
Motor Vehicle Inspector Examination
JSSC Previous Year Question Paper for Graduation Exam
Stenographer Examination - 2015 MAINS
Lower Division Clerck Examination - 2015 PT
Lady Supervisor Examination - Paper I
Assistant Jailor - 2015 PT
Assistant Competitive Examination - 2012 PT
JSSC Previous Year Question Paper for Metric Level
Keetpalak Mains 2015
Kakshpal Mains Paper - 1
Kakshpal PT Paper - 1

JSSC Previous Year Paper with Answer

Question 1: Which word does NOT belong with the others?

1.    tulip
2.    rose
3.    bud
4.    daisy

Answer: 3

Question 2: Which word does NOT belong with the others?

1.    rye
2.    sourdough
3.    pumpernickel
4.    loaf

Answer: 1

Question 3: 120, 99, 80, 63, 48, ?

1.    35
2.    38
3.    39
4.    40

Answer: 1

Get Here: JSSC Syllabus

Question 4: 589654237, 89654237, 8965423, 965423, ?

1.    58965
2.    65423
3.    89654
4.    96542

Answer: 4

Question 5: Garampani sanctuary is located at

1.    Junagarh, Gujarat
2.    Diphu, Assam
3.    Kohima, Nagaland
4.    Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 6: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

1.    largest railway station
2.    highest railway station
3.    longest railway station
4.    None of the above

Answer: 1


Question 7: During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.

1.    SODAR (SOnic Detection And Ranging)
2.    Second Permanent Station 'Maitree'
3.    First permanent station 'Dakshin Gangotri'
4.    None of the above

Answer: 1

Question 8: Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2

Question 9: Film and TV institute of India is located at

1.    Pune (Maharashtra)
2.    Rajkot (Gujarat)
3.    Pimpri (Maharashtra)
4.    Perambur (Tamilnadu)

Answer: 1


Question 10: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

1.    Physics and Chemistry
2.    Physiology or Medicine
3.    Literature, Peace and Economics
4.    All of the above

Answer: 4

Question 11: Guwahati High Court is the judicature of

1.    Nagaland
2.    Arunachal Pradesh
3.    Assam
4.    All of the above

Answer: 4

Question 12: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    Australia

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13: Friction can be reduced by changing from

1.    sliding to rolling
2.    rolling to sliding
3.    potential energy to kinetic energy
4.    dynamic to static

Answer: 1

Question 14: 3, 10, 101,?

1.    10101
2.    10201
3.    10202
4.    11012

Answer: 3

Question 15- How many types of writ are there in the Indian Constitution?

1.    5
2.    4
3.    3
4.    2

Answer: 1


Question 16:  Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

1.    Tennis
2.    Volleyball
3.    Basketball
4.    Cricket

Answer: 2

Question 17:  For a given material Young's modulus is 200 GN/m2 and modulus of rigidity is 80 GN/m2. The value of Poisson's ratio is

1.      0.15
2.      0.20
3.      0.25
4.      0.30
5.      0.40

Answer: 3

Question 18:  Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

1.    largest railway station
2.    highest railway station
3.    longest railway station
4.    None of the above

Answer: 1


Question 19:  Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2

Question 20:  Hitler party which came into power in 1933 is known as

1.    Labour Party
2.    Nazi Party
3.    Ku-Klux-Klan
4.    Democratic Party

Answer: 2

Final Words:

You may visit this Official Link to get complete details regarding JSSC Previous Year Question Paper. Regarding any query or suggestion about Jharkhand Staff Selection Commission Previous Year Question Paper you can write us in below comment section our team will help you at their best level.

You can follow us on Google Plus and facebook too. You can also subscribe our free email service to get latest updates about JSSC Previous Year Question Paper. Bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for getting latest updates about JSSC Previous Year Question Paper.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.