Header Ads

Kerala SET Previous Year Question Papers | Download pdf Last 7 Years


Kerala SET Previous Year Question Papers

Download Kerala SET Previous Year Question Papers PDF and start solving them for preparation of coming exam. Here Last 7 Years Kerala SET Previous Papers are listed you can get them as per your subject and start practicing with it.

We have provided direct link of Kerala State Eligibility Test previous question paper so participants can get it directly from below stated page.

Candidate who wants to get Kerala State Eligibility Test Previous Year Paper with Solutions must go through this page which is well prepared by the team of www.privatejobshub.in.

Kerala SET Previous Year Question Papers

Practice with last year Previous Year Question Papers and attend coming Kerala State Eligibility Test. Practicing with Previous Year Question Papers will help you in scoring good marks as it is the key to success.

Home Science
Political Science
Social Work

Kerala SET Previous Year Question and Answers

Question 1: If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

A.       35
B.       36
C.       45
D.       54

Answer: D

Question 2: Three times the first of three consecutive odd integers is 3 more than twice the third. The third integer is:

A.       9
B.       11
C.       13
D.       15

Answer: D

Question 3: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?

A.       3
B.       4
C.       9
D.       Cannot be determined
E.       None of these

Answer: B    

Question 4: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

A.       4
B.       8
C.       16
D.       None of these

Answer: B

Question 5: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

A.       18
B.       24
C.       42
D.       81

Answer: B

Question 6: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

A.       A
B.       X
C.       S
D.       Z

Answer: B

Question 7: There are 8 houses in a line and in each house only one boy lives with the conditions as given below:

Jack is not the neighbour Siman.
Harry is just next to the left of Larry.
There is at least one to the left of Larry.
Paul lives in one of the two houses in the middle.
Mike lives in between Paul and Larry.
If at least one lives to the right of Robert and Harry is not between Taud and Larry, then which one of the following statement is not correct ?

A.       Robert is not at the left end.
B.       Robert is in between Simon and Taud.
C.       Taud is in between Paul and Jack.
D.       There are three persons to the right of Paul.

Answer: C    

Question 8: A, B, C, D and E are sitting on a bench A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

A.       Between B and D
B.       Between B and C
C.       Between E and D
D.       Between C and E

Answer: B

Question 9: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

A.       6.25
B.       6.5
C.       6.75
D.       7

Answer: A

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

A.       Rs. 4991
B.       Rs. 5991
C.       Rs. 6001
D.       Rs. 6991

Answer: A

Question 11: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

A.       0
B.       1
C.       10
D.       19

Answer: D

Question 12: The average weight of 8 person's increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?

A.       76 kg
B.       76.5 kg
C.       85 kg
D.       Data inadequate
E.       None of these

Answer: C

Question 13: Entomology is the science that studies

A.       Behavior of human beings
B.       Insects
C.       The origin and history of technical and scientific terms
D.       The formation of rocks

Answer: B

Question 14: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

A.       Asia
B.       Africa
C.       Europe
D.       Australia

Answer: B

Question 15: Garampani sanctuary is located at

A.       Junagarh, Gujarat
B.       Diphu, Assam
C.       Kohima, Nagaland
D.       Gangtok, Sikkim

Answer: B

Question 16: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

A.       Physics and Chemistry
B.       Physiology or Medicine
C.       Literature, Peace and Economics
D.       All of the above

Answer: D

Question 17: The ozone layer restricts

A.       Visible light
B.       Infrared radiation
C.       X-rays and gamma rays
D.       Ultraviolet radiation

Answer: D

Question 18: Eugenics is the study of

A.       altering human beings by changing their genetic components
B.       people of European origin
C.       different races of mankind
D.       genetic of plants

Answer: A

Question 19: Euclid was

A.       Greek mathematician
B.       Contributor to the use of deductive principles of logic as the basis of geometry
C.       Propounded the geometrical theorems
D.       All of the above

Answer: D    

Question 20: Ecology deals with

A.       Birds
B.       Cell formation
C.       Relation between organisms and their environment
D.       Tissues

Answer: C

Important Note:

To get latest updates of Kerala SET Previous Year Question Papers press on provided link and get year wise previous year papers for your practice.

To fetch all details you can gather all details from this web page. Join us on Facebook or Google + to get latest and instant updates.  

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.