Header Ads

MSBTE Sample Question Paper - Download (Sem 1-6) E/G/I Scheme PDF Online

Edit

MSBTE Sample Question Paper

Why You Searching Any Where Else? Get Latest MSBTE Sample Question Paper Through This Page which are Freely Available To Download…Students, who have applied for MSBTE Diploma Exam, may get MSBTE Question Paper from this page to prepare well.

You can also download the MSBTE Sample Paper in pdf format for Sem 1-6 and E/G/I Scheme through below segment of this page using online mode only. For scoring good marks in exam, you need to start your preparation by solving MSBTE E/G/I Scheme Sample Question Paper.

How is Sample Question Paper of MSBTE beneficial?

Preparing through MSBTE 2018 Sample Question Paper with solution will help you in understanding the level of questions and tough topics etc. With the help of MSBTE Sample Paper you will come to know the level of questions asked in the exam.

On this web portal of www.privatejobshub.in we have furnished some question of MSBTE Exam and the links of MSBTE Sample Question Paper 2018 with solutions PDF that will help you in the better preparation of exam. So applicants go through all the details thoroughly and download MSBTE Question Paper!!

MSBTE Sample Question Paper

Direct Link to Download MSBTE Model Answer Paper 2018 PDF

MSBTE sample question paper 1st sem     
MSBTE sample question paper 2nd sem    
MSBTE sample question paper 3rd sem     
MSBTE sample question paper 4th sem     
MSBTE sample question paper 5th sem     
MSBTE sample question paper 6th sem     

MSBTE I Scheme PDF

Basic Math’s
English       
Science      

About MSBTE:

Maharashtra State Board of Technical Education is a separate body established in the year 1963 almost all the Polytechnic Institute/colleges/ schools of Maharashtra State are affiliated to MSBTE.

The organization provided quality education, student development activities, industry-institution interaction, Academic monitoring and various online evaluation activities. The board Conducts examinations from time to time and provides awards and certificate to the qualified and deserving candidates
MSBTE Question Paper With Answers

Ques1: Ram was / senior to / Sam in college.

1.    Ram was
2.    senior to
3.    Sam in college
4.    No Error

Ans: 4

Ques2: Supposing if / it rains / what shall / we do?

1.    Supposing if
2.    it rains
3.    what shall
4.    we do

Ans: 1

Ques3: The captain along with his team / are practicing very hard / for the / forth coming matches.

1.    The captain along with his team
2.    are practicing very hard
3.    for the
4.    forth coming matches

Ans: 2


Ques4: The capital of Yemen / is situating / 2190 meters above / the sea level.

1.    The capital of Yemen
2.    is situating
3.    2190 meters above
4.    the sea level

Ans: 2

Ques5: It was him / who came / running / into the classroom.

1.    It was him
2.    who came
3.    running
4.    into the classroom

Ans: 1

Ques6: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

1.    Oxygen
2.    Hydrogen sulphide
3.    Carbon dioxide
4.    Nitrogen

Ans: 2


Ques7: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

1.    Phosphorous
2.    Bromine
3.    Chlorine
4.    Helium

Ans: 2

Ques8: Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

1.    copper
2.    magnesium
3.    iron
4.    calcium

Ans: 2

Ques9: Which of the following is used in pencils?

1.    Graphite
2.    Silicon
3.    Charcoal
4.    Phosphorous

Ans: 1

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Ques10: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

1.    Tin
2.    Mercury
3.    Lead
4.    Zinc

Ans: 2

Ques11: The gas usually filled in the electric bulb is

1.    nitrogen
2.    hydrogen
3.    carbon dioxide
4.    oxygen

Ans: 1

Ques12: Washing soda is the common name for

1.    Sodium carbonate
2.    Calcium bicarbonate
3.    Sodium bicarbonate
4.    Calcium carbonate

Ans: 1


Ques13: A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

1.    120 metres
2.    180 metres
3.    324 metres
4.    150 metres

Ans: 4

Ques14: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

1.    173 m
2.    200 m
3.    273 m
4.    300 m

Ans: 3

Ques15: A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

1.    Rs. 4462.50
2.    Rs. 8032.50
3.    Rs. 8900
4.    Rs. 8925

Ans: 4


Ques16: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

1.    3.6
2.    7.2
3.    8.4
4.    10

Ans: 2

Ques17: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

1.    12 days
2.    15 days
3.    16 days
4.    18 days

Ans: 2

Ques18: What was the day of the week on 17th June, 1998?

1.    Monday
2.    Tuesday
3.    Wednesday
4.    Thursday

Ans: 3


Ques19: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

1.    Rs. 4991
2.    Rs. 5991
3.    Rs. 6001
4.    Rs. 6991

Ans: 1

Ques20: In a shower, 5 cm of rain falls. The volume of water that falls on 1.5 hectares of ground is:

1.    75 cu. m
2.    750 cu. m
3.    7500 cu. m
4.    75000 cu. m

Ans: 2

Procedure to download MSBTE Sample Question Paper 2018:

Candidates need to follow below-provided steps to download MSBTE Sample Question Paper:
  • Log on to the official website of the Maharashtra State Board of Technical Education that is www.msbte.org.in
  • After reaching the home page, take your cursor to the “Examination” tab available at the menu bar of the home page and hit on ‘summer’ or ‘winter’ MSBTE Question Paper from the drop-down list.
  • This will take you to the new page contains MSBTE sample question paper with answers g scheme.
  • Now, select the appropriate link, within a second MSBTE Question Paper in PDF file will appear on your screen.
  • You can save it or take a print out of the Summer/Winter Semester Wise G/I Scheme for further use.

About MSBTE Exam:

Maharashtra State Board of Technical Education also provided Scholarships to the needy and praiseworthy students; for this purpose, the organization conducts Scholarship exam the candidate’s successfully qualify the exam will become eligible for Scholarship.

At present, there are 19 Polytechnic Institute which is affiliated with the Maharashtra State Board of Technical Education. So candidates who are going too appeared in MSBTE examination can check MSBTE sample question paper 2018 from the above-provided link

Note:

Candidates can get more detailed information by going to the official website of the organization. You can follow the above steps to get the MSBTE sample question paper easily. Hope the above MSBTE question paper will beneficial for you.

If you like the above page of MSBTE Sample Question Paper then shares it socially. If you have any suggestion for us then share us in the below-provided comment box, this will help us to improve pour services. We always try to provide the best stuff to you so stay with us and subscribe our free mail services to get all the latest updates!

Take Help From These Preparation Stuff

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.