Header Ads

NDA Previous Year Question Paper | UPSC NDA-NA Solved Papers PDF Online

Edit

NDA Previous Year Question Paper

NDA Question Paper: Appearing Individuals in National Defence Academy Examination I on 22/04/2018 and NDA Paper II on 09/09/2018 can download NDA Previous Year Question Paper PDF Online from here. NDA Question Paper will help the appearing contenders to do better preparation of the examination.

Apart from the NDA Question Paper 2018 PDF, contenders can check UPSC NDA-NA Solved Question Papers of last five years also by going through this page. In order to help candidates, we have provided NDA 2018 Question Paper for Exam I and II separately, so please have a look.

NDA Question Paper 2018 PDF Download

In order to download NDA Question Paper 2018 PDF With Answer Key, you may directly visit to official website of Union Public Service Commission or connect with our page also which is well designed by the team members of www.privatejobshub.in

NDA Question Paper

NDA Previous Year Question Paper With Solution PDF Download

For NDA previous year question paper with solution PDF download, you have to tap on the links provided in the table. On tapping on these links you will be able to acquire the NDA Question Paper as follows, So what are you waiting for? Go ahead and check the details regarding UPSC Previous Year Question Papers With Answers soon.

Year
NDA 2018 Question Paper
PDF Download
NDA Previous Year Question Paper With Solution PDF 2016
National Defence Academy and Naval Academy Examination (I)
UPSC NDA previous years papers
for Mathematics
NDA Question Paper PDF for GAT
National Defence Academy and Naval Academy Examination (II)
NDA Previous Years Question Paper With Solutions
PDF for Mathematics
NDA Exam Question Paper for GAT
NDA Previous Year Question Paper PDF 2017
National Defence Academy and Naval Academy Examination (I)
NDA Last Year Question Paper for General Ability Test
NDA Model Question Paper PDF for Mathematics
National Defence Academy and Naval Academy Examination (II)
NDA Question Paper PDF for General Ability Test
NDA Question Paper PDF for Mathematics

NDA Question Paper (Exam-I)

Year
Mathematics
General Ability Test
2013
2014

NDA Question Paper (Exam-II)

Year
Mathematics
General Ability Test
2013
2014
2015

NDA Question Paper 2018 With Solution

The question and answers that are given here are as per the NDA Question Paper. Contenders can NDA Question Paper With Solution Free Download by going through the above mentioned links while get complete information regarding NDA Sample Question Paper with the given question and answers. 

Question1) The centre of gravity of a triangle is at the point where three

A.       medians of the triangle meet
B.       perpendicular bisectors of the sides of the triangle meet
C.       bisectors of the angle of the triangle meet
D.       none of these

Answer: Option A

Question2) The forces which meet at one point and have their lines of action in different planes are called

A.       coplaner non-concurrent forces
B.       non-coplaner concurrent forces
C.       non-coplaner non-current forces
D.       intersecting forces
E.       none of these

Answer: Option B

Question3) The equation of motion of a particle starting from rest along a straight line is x = t3 - 3t2 + 5. The ratio of the accelerations after 5 sec and 3 sec will be

A.       2
B.       3
C.       4
D.       5

Answer: Option A

Get Here:

Question4) The locus of the instantaneous centre of a moving rigid body, is

A.       straight line
B.       involute
C.       centroid
D.       spiral

Answer: Option C

Question5) A 240 H inductor is equivalent to a

A.       0.240 mH inductor
B.       0.000240 mH inductor
C.       240 mH inductor
D.       240 H inductor

Answer: Option A

Question6) When the pointer of an analog ohmmeter reads close to zero, the resistor being measured is

A.       overheated
B.       shorted
C.       open
D.       reversed

Answer: Option B


Question7) A power supply produces a 0.6 W output with an input of 0.7 W. Its percentage of efficiency is

A.       8.57%
B.       42.85%
C.       4.28%
D.       85.7%

Answer: Option D   

Question8) The sleeve or muff coupling is designed as a

A.       dun cylinder
B.       thick cylinder
C.       solid shaft
D.       hollow shaft

Answer: Option D

Question9) Screws used for power transmission should have

A.       Low efficiency
B.       high efficiency
C.       very fine threads
D.       strong teeth

Answer: Option B


Question10) When bevel gears connect two shafts whose axes intersect at an angle greater than a right angle and one of the bevel gears has a pitch angle of 90°, then they are known as

A.       angular bevel gears
B.       crown bevel gears
C.       internal bevel gears
D.       mitre gears

Answer: Option B

Question11) The Homolographic projection has the correct representation of

A.       shape
B.       area
C.       baring
D.       distance

Answer: Option B

Question12) The latitudinal differences in pressure delineate a number of major pressure zones, which correspond with

A.       zones of climate
B.       zones of oceans
C.       zones of land
D.       zones of cyclonic depressions

Answer: Option A


Question13) The higher the wind speed and the longer the fetch or distance of open water across which the wind blows and waves travel, the ____ waves and the ____ energy they process.

A.       larger, more
B.       larger, less
C.       smaller, more
D.       smaller, less

Answer: Option A

Question14) The hazards of radiation belts include

A.       deterioration of electronic circuits
B.       damage of solar cells of spacecraft
C.       adverse effect on living organisms
D.       All of the above

Answer: Option D

Question15) The great Victoria Desert is located in

A.       Canada
B.       West Africa
C.       Australia
D.       North America

Answer: Option C

Get List of: NDA Preparation Books

Question16) The Himalayan mountain system belongs to which of the following?

A.    Volcanic mountains
B.    Residual mountains
C.     Block mountains
D.      Fold mountains

Answer: Option D

Question17) Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

A.       chance
B.       luck
C.       possibility
D.       occasion

Answer: Option A

Question18) The grapes are now ...... enough to be picked.

A.       ready
B.       mature
C.       ripe
D.       advanced

Answer: Option C

Check Here: NDA Exam Centers

Question19) Man does not live by ...... alone.

A.       food
B.       bread
C.       meals
D.       diet

Answer: Option B

Question20) Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets ...... with him.

A.       about
B.       through
C.       along
D.       up

Answer: Option C


Also Get Here: NDA Sample Paper

Note:

Candidates, you must do the preparation for the exam according to the questions asked in NDA previous year paper/ UPSC previous year question papers/ NDA model paper/ previous year NDA question paper.

For any query related to UPSC previous year paper/ UPSC previous year papers you may ask us in the below given comment box.

Have a look on below links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.