Header Ads

NDA Sample Paper 2018 PDF (NDA NA-2) General Ability/Maths Model Papers

Edit

NDA Sample Paper

NDA Sample Paper 2018: Get Subject-Wise (General Ability/Maths) NDA Sample Paper from here!! The commission has planned to conduct NDA NA-2 exam on 09-09-2018. Candidates who are going to appear in NDA exam can download NDA Model Papers PDF from below!

NDA Previous Year Question Paper plays a vital role in cracking the exam effectively; as it assists you in understand the pattern and the level of the examination. Solving NDA sample question paper on the regular basis will also help you in increasing your spend and accuracy.

N.D.A. & N.A. Examination (I) Description:

Name of the Organization
Union Public Service Commission (UPSC)
Name of the Examination
National Defence Academy and
Naval Academy Examination 2018
Total Vacancies
383
Apply Mode
Online
UPSC NDA & NA Exam II Date
09-09-2018
Job Location
Across India
Official Website
www.upsc.gov.in

Benefits Of Studying From NDA Sample Paper:

Union Public Service Commission conducts NDA exam in two parts that is Code 1 and Code 2. Code 1 consists of Mathematics question whereas code 2 consists of general ability questions. With the help of NDA Sample Paper with Solution, candidates get proper knowledge of the questions that are mostly asked in exam.
So those aspirants who want to crack UPSC N.D.A. & N.A. Examination (I) can start preparing with the help of Sample paper of NDA entrance exam furnished below. To fetch more information regarding NDA Sample Paper 2018, go through this page of www.privatejobshub.in

NDA Sample Paper With Solution PDF Download

For the easiness of candidates, we have furnished direct link to get NDA sample paper with solution. Candidates are suggested to tap direct sources given below to NDA Sample Paper Download PDF.

NDA 2018 Sample Paper

Paper
NDA Sample Paper Maths
NDA Sample Paper PDF Ability Test
NDA I

NDA Entrance Exam Sample Paper PDF 2017

Paper
NDA Sample Paper Maths
NDA Sample Paper PDF Ability Test
NDA I
NDA II

NDA Exam Sample Paper PDF 2016

Paper
NDA Sample Paper Maths
NDA Sample Paper PDF Ability Test
NDA I
NDA II

NDA Question Sample Paper PDF 2015

Paper
NDA Sample Paper Maths
NDA Sample Paper PDF Ability Test
NDA I
NDA II

Sample Paper Of NDA Exam 2014

Paper
NDA Sample Paper Maths
NDA Sample Paper PDF Ability Test
NDA I
NDA II

NDA Sample Paper 2012

Paper
NDA Sample Paper Maths
NDA Sample Paper PDF Ability Test
Paper I

NDA Sample Paper 

Question 1: Question: 1 DIVA: OPERA

1.    Producer: Theatre
2.    Director: Drama
3.    Conductor: Bus
4.    Thespian: Play

Answer: 4

Question 2: GRAIN: SALT

1.    Shard: Pottery
2.    Shred: Wood
3.    Blades: Grass
4.    Chip: Glass

Answer: 4     

Question 3: THRUST: SPEAR

1.    Mangle: Iron
2.    Scabbard: Sword
3.    Bow: Arrow
4.    Fence: Epee

Answer: 4

Question 4: PAIN: SEDATIVE

1.    Comfort: Stimulant
2.    Grief: Consolation
3.    Trance: Narcotic
4.    Ache: Extraction

Answer: 2    
 
Question 5:LIGHT: BLIND

1.    Speech: Dumb
2.    Language: Deaf
3.    Tongue: Sound
4.    Voice: Vibration

Answer: 1

Check Here Marking Scheme: NDA Exam Pattern

Question 6:ENORMOUS

1.    Soft
2.    Average
3.    Tiny
4.    Weak

Answer: 3

Question 7: COMMISSIONED

1.    Started
2.    Closed
3.    Finished
4.    Terminated

Answer: 4

Question 8: ARTIFICIAL

1.    Red
2.    Natural
3.    Truthful
4.    Solid

Answer: 2

Question 9: EXODUS

1.    Influx
2.    Home-coming
3.    Return
4.    Restoration

Answer: 1     

Question 10:RELINQUISH

1.    Abdicate
2.    Renounce
3.    Possess
4.    Deny

Answer: 3

Get List of: NDA Preparation Books

NDA sample paper Maths

Question 1: Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5? 
  
1.    1/2
2.    2/5
3.    8/15
4.    9/20

Answer: 4

Question 2: A bag contains 2 red, 3 green and 2 blue balls. Two balls are drawn at random. What is the probability that none of the balls drawn is blue?

1.    10/21      
2.    11/21      
3.    2/7
4.    5/7

Answer: 1

Question 3: In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?

1.    1/3
2.    3/ 4        
3.    7/19
4.    8/21       
5.    9/21

Answer: 1

Question 4: What is the probability of getting a sum 9 from two throws of a dice?     

1.    1/6
2.    1/8
3.    1/9
4.    1/12

Answer: 3

Question 5: Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads?  

1.    3/4
2.    1/4
3.    3/8
4.    7/8

Answer: Option 4

Download Free: NDA Study Material

Question 6:Two dice are thrown simultaneously. What is the probability of getting two numbers whose product is even?       

1.    1/2
2.    3/4
3.    3/8
4.    5/16

Answer: 2

Question 7:In a class, there are 15 boys and 10 girls. Three students are selected at random. The probability that 1 girl and 2 boys are selected, is:

1.    21/ 46     
2.    25/ 117   
3.    1/ 50
4.    3/ 25

Answer: 1

Question 8: In a lottery, there are 10 prizes and 25 blanks. A lottery is drawn at random. What is the probability of getting a prize?        

1.    1/ 10
2.    2/ 5        
3.    2/ 7        
4.    5/ 7

Answer: 3

Question 9: From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings?        

1.    1/ 15
2.    25/ 57
3.    35/ 256   
4.    1/ 221

Answer: 4

Question 10: Two dice are tossed. The probability that the total score is a prime number is:  

1.    1/ 6        
2.    5/ 12
3.    1/ 2
4.    7/ 9

Answer: 2

Check Here: NDA Exam Centers

NDA Exam Sample Paper (General Ability)

Question 1: How many evets are included in the 2020 Olympics, Tokyo?

1.    20
2.    19
3.    15
4.    13

Answer: 3

Question 2:The first HR Round Table conference of Indian Railway was held in _________.

1.    Mumbai
2.    Pune
3.    Kolkata
4.    New Delhi

Answer: 4

Question 3:Who inagurated the 'Making of Developed India (MODI)' Fest?

1.    Shri Kamal Singh
2.    Shri Arun Jaitley
3.    Shri Rajnath Singh
4.    Shri Suresh Prabhu

Answer: 3

Question 4: What is the new scheme to roll out for Air travellers?

1.    Digital Fest
2.    Digital India
3.    Digi Yatra
4.    India Fest

Answer: 3

Question 5: Which of the following company launched the BaNCS app to help banks?

1.    Tata Consultancy Services
2.    Wipro
3.    Infosys
4.    Tech Mahindra


Question 6: What is the name of the planet which is discovered as the hottest known planet located 650 light years from Earth?

1.    KELT-9
2.    KELT-7
3.    KELT-8
4.    KELT-6

Answer: 1

Question 7: The SATH program launched by
1.    Setu Bharatam
2.    NITI Aayog
3.    DigiDhan Mela
4.    Bharat-NCAP

Answer: 2

Question 8: Name of Indian American who has been chosen for the 2017 NASA Astronaut Candidate Class is?

1.    Raja Chari
2.    Jasmin Moghbeli
3.    Kayla Barron
4.    Robb Kulin

Answer: 1

Question 9: Which bank reduce the interest rate on new home loan above Rs. 75 lakh recently?

1.    ICICI Bank
2.    City Union Bank
3.    State Bank of India
4.    Syndicate Bank

Answer: 3

Question 10: Who launched the 'Selfie with Daughter' mobile application?

1.    Sushma Swaraj
2.    Dr. Arvind Panagariya
3.    Arvind Kejriwal
4.    Pranab Mukherjee

Answer: 4

Also Get Here: NDA Sample Paper

Procedure To Download NDA Sample Papers 2018:

In order to download NDA Previous Year Question Papers, you are suggested to follow given guidelines in appropriate manner.
  • First of all, you have to visit the official website of the Union Public Service Commission that is www.upsc.gov.in
  • After reaching on the home page, you have to hit on “examination” tab given in the menu bar for NDA Previous Year Question Paper With Solution. 
  • A drop down list will appear on your digital screen and you have to hit on “Previous questions papers” link for NDA Entrance Exam Sample Papers.
  • After tapping the above said link of Sample Paper Of NDA Entrance Exam, a new page will appear containing various links of Previous Year Question Papers.
  • Now you have to hit on appropriate link for NDA Previous Year Question Papers.
  • NDA Previous Year Question Paper With Solution PDF will appear on your digital screen.
  • You are advised to go through it carefully and also NDA Sample Paper Download.
  • At last, you have to take print out of the NDA Sample Papers 2018 and start your preparation with NDA Sample Paper 2018 PDF.

What NDA Sample Paper Covers?

NDA Entrance Exam Sample Paper provides the essential details of topic before giving the question sets which in a way assists the aspirants revise the syllabus before attempting the questionnaires which save the time. 
  • The National Defence Academy sample paper will assist the applicants in practice the question paper from total syllabus in specific sections. 
  • That means that separately from having a matured practice set, NDA Sample Question Paper will have parts for different sections like GAT, English and Mathematics etc. 
  • With the help of NDA Sample Papers 2018, they do not require to learn the complete book which is a sluggish task, in its place, read only the essential points. 
  • NDA Sample Paper 2018 With Solution PDF assists in understanding the level of question paper as well as type of the questions asked in NDA Examination.
Check List of: NDA Coaching Institutes

Benefits of NDA Exam Sample Question Paper
  • Regular practicing with NDA Sample Paper 2018 can acquire the aspirants become more perfect with their answers of questions asked in every part in the set time duration.
  • By using this NDA Sample Papers, aspirants also acquire more familiar with all sections, types of questions, number of questions and marking scheme, topic covered in exam for NDA I and NDA I.
  • Finally, NDA Sample Papers 2018 PDF improves their level of self-confidence before they enter the exam hall on the day of exam.
Get Complete Procedure: How to Join NDA after 12th 

Final Words!!

Hope you are satisfied with this page of NDA Sample Paper 2018 and to get more details in this regard or NDA Sample Paper PDF Download, you are suggested to be in touch with our portal while you can subscribe our free email service or follow us on Facebook and Google Plus also.

Have a look on below links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.