Header Ads

NEET Sample Paper 2018 With Solutions PDF Practice/ Model Papers Online

Edit

NEET Sample Paper

NEET Sample Paper 2018: Aspirants who’re going to appear in National Eligibility and Entrance Test and seeking for NEET Sample Paper, they can download NEET Sample Papers Online With their Solutions from this page  in PDF Format. These Practice Papers will help you to be familiar with the questions asking in National Eligibility and Entrance Test.

We advise you to practice all the three sections of Science such as Physics, Chemistry and Biology regularly, this will help you to understand the pattern of exam. So check out the below questions and get an idea about level of questions asked in National Eligibility and Entrance Test.

We the team of Privatejobshub.in has provided NEET Sample Paper 2018 With Solutions So scroll down the page and start practice for you NEET exam, we suggest you to check entire information before starts your test.

NEET Sample Paper 2018

NEET Previous Question Papers

S.No
NEET Previous Year Papers
Question Papers
1.
NEET 2017
2.
AIPMT /NEET 2016 Phase 1

AIPMT /NEET 2016 Phase 2
3.
NEET 2015 (Re-test)
 4.
NEET 2015
5.
AIPMT 2014
6.
NEET 2013
7.
AIPMT 2012 (Mains)

AIPMT 2012 (Prelims)
8.
AIPMT 2011
9.
AIPMT 2010 (Mains)

AIPMT 2010 (Prelims)
10.
AIPMT 2009
11.
AIPMT 2008

NEET Practice Questions: chemistry

Question 1: The nucleus of an atom consists of

1.    Electrons and neutrons
2.    Electrons and protons
3.    Protons and neutrons
4.    All of the above

Answer: 3

Question 2: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

1.    Molality
2.    Molarity
3.    Normality
4.    Formality

Answer: 1

Question 3: The number of g-molecule of oxygen in 6.02 x 1024CO molecules is

1.    1 gram of molecule
2.    0.5 gram of molecule
3.    5 gram of molecule
4.    10 gram of molecule

Answer: 3

Check Here:
Question 4: The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

1.    Orissa coast
2.    Travancore coast
3.    West Bengal coast
4.    Gujarat coast

Answer: 2

Question 5: The most extensive, commercially useful source of thorium as monazite sand occurs in India at

1.    Orissa coast
2.    Travancore coast
3.    West Bengal coast
4.    Gujarat coast

Answer: 2

Question 6: The main active constituent of tea and coffee is

1.    Nicotine
2.    Chlorophyll
3.    Caffeine
4.    Aspirin

Answer: 3


Question 7: The inert gases are ____ in water

1.    Sparingly soluble
2.    Insoluble
3.    Soluble
4.    None of these

Answer: 1

Question 8: The molecular formula of phosphorous is

1.    P1
2.    P2
3.    P3
4.    P4

Answer: 4

Question 9: The nucleus of a hydrogen atom consists of

1.    1 proton only
2.    1 proton + 2 neutron
3.    1 neutron only
4.    1 electron only

Answer: 1

Take a Test Now

Question 10: The heat required to raise the temperature of body by 1 K is called

1.    Specific heat
2.    Thermal capacity
3.    Water equivalent
4.    None of the above

Answer: 2

NEET Model questions Papers - Physics

Question 11: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because

1.    Work done in rolling is more than in lifting
2.    Work done in lifting the stone is equal to rolling it
3.    Work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
4.    Work done in rolling a stone is less than in lifting it

Answer: 4

Question 12: The absorption of ink by blotting paper involves

1.    Viscosity of ink
2.    Capillary action phenomenon
3.    Diffusion of ink through the blotting
4.    Siphon action

Answer: 2

Start Your Test

Question 13: Point A is at a lower electrical potential than point B. An electron between them on the line joining them will

1.    Move towards A
2.    Move towards B
3.    Move at right angles to the line joining A and B
4.    Remain at rest

Answer: 2

Question 14: Materials for rain-proof coats and tents owe their water-proof properties to

1.    Surface tension
2.    Viscosity
3.    Specific gravity
4.    Elasticity

Answer: 1

Question 15: On a stationary sail boat, air is blown from a fan attached to the boat. The boat

1.    Moves in opposite direction in which the air is blown
2.    Does not move
3.    Moves in the same direction in which air blows
4.    Spins around

Answer: 2


Question 16: Rainbow is due to

1.    Absorption of sunlight in minute water droplets
2.    Diffusion of sunlight through water droplets
3.    Ionization of water deposits
4.    Refraction and reflection of sunlight by water droplets

Answer: 4

Question 17: Mica is used in electrical appliances such as electric iron because mica is

1.    A good conductor of heat but a bad conductor of electricity
2.    A bad conductor of heat but a good conductor of electricity
3.    A good conductor of heat as well as electricity
4.    A bad conductor of heat as well as electricity

Answer: 1

Question 18: It is easier to roll a barrel full of coal tar than to pull it because

1.    The full weight of the barrel comes into play when it is pulled
2.    The rolling friction is much less than the sliding friction
3.    More surface area of the barrel is in contact with the road when it is pulled
4.    Coal tar is a liquid and it flows in the barrel when it is rolled

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 19: Rainbow is due to

1.    Absorption of sunlight in minute water droplets
2.    Diffusion of sunlight through water droplets
3.    Ionisation of water deposits
4.    Refraction and reflection of sunlight by water droplets

Answer: 4     

Question 20: Stars which appear single to the naked eye but are double when seen through a telescope are

1.    Novas and supernovas
2.    Binaries
3.    Asteroids
4.    Quasars

Answer: 2

NEET Sample Paper questions -Biology

Question 21: Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

1.    Angiosperms
2.    Gymnosperms
3.    Monocotyledons
4.    Dicotyledons

Answer: 2

Start Your Test

Question 22: Pollination is best defined as

1.    transfer of pollen from anther to stigma
2.    germination of pollen grains
3.    growth of pollen tube in ovule
4.    visiting flowers by insects

Answer: 1

Question 23: Neurospora is used as genetic material because

1.    It has short life cycle of 10 days
2.    The product of single meiosis can be easily analysed
3.    Meiotic products are linearly arranged in the form of ordered tetrads
4.    Is a diploid fungus

Answer: 1

Question 24: Phloem is a tissue found in

1.    Reproductive organs of animals
2.    Plants
3.    Insects
4.    Mammals

Answer: 2

Question 25: Our major foods, fibres, spices, fruits and beverage crops are

1.    Flowering plants
2.    Gymnosperms plants
3.    Pteridophytes
4.    Bryophytes

Answer: 1


Question 26: Movements due to light are shown by

1.    Flowering plants
2.    Lower plants
3.    All land plants
4.    All the plants

Answer: 1

Question 27: Oxygen in our blood is transported by a protein named

1.    Haemoglobin
2.    Keratin
3.    Collagen
4.    Myoglobin

Answer: 1

Question 28: Nymph is the name of young one of

1.    Butterfly
2.    Beetle
3.    Housefly
4.    Cockroach

Answer: 4


Question 29: Nitrogen is fixed in ecosystems in ways stated below. Which one of the statements below is false?

1.    By cyanobacteria
2.    By electrical discharges in the atmosphere
3.    By industrially synthesised fertilizer
4.    By denitrification

Answer: 4

Question 30: Ptyalin is an enzyme produced in the

1.    Salivary glands
2.    Pituitary glands
3.    Thyroid glands
4.    Pancreas

Answer: 1

NEET Sample Paper in PDF format for national Eligibility and Entrance Test:



Hope the above information will helpful for your exam preparation, we advise you to solve one online test daily to prepare for your exam effectively and efficiently. Our expert team is preparing some new tests for national Eligibility and Entrance Test preparation. So stay with us and subscribe our free mail services to get all the latest updates.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.