Header Ads

SSC CGL Mock Test 2018 (Tier 1-2) Test Series, Online Preparation Quiz

Edit

SSC CGL Mock Test

SSC CGL Mock Test 2018: Students who are preparing for SSC CGL (Tier 1-2) exam can check their performance through SSC CGL mock test. You can get the idea of preparation by solving SSC CGL online Test Series.

On the downwards section of this page you will find out the SSC CGL mock test papers with answers.  This can be helpful for the candidates to analyze their performance of how much they are prepared to appear in the exam.

Free benefit online mock test for SSC CGL:

After completing the syllabus, you should give free mock test for SSC CGL 2018 through online mode and get knowledge about the weaker and stronger parts. You can concentrate on weaker parts after giving SSC CGL online free mock test.

To know about the SSC CGL mock test papers (questions & answers), SSC CGL Mock Test 2018, you must visit the downwards section of this page which is well organized and deliberated by the team of www.privatejobshub.in.

SSC CGL Mock Test

SSC CGL free mock test:

Before appearing in the exam, candidates are suggested to give the SSC CGL mock test free through online mode. Below specified are some of the question and answers which can help the candidates to analyze their performance.

The questions given below are according to the subjects in the SSC CGL Exam Pattern. So you may go through them properly and get the idea about the type of questions that are asked in the exam.


Preparation Quiz

Question1)  How many spokes are there in our National Emblem ‘Ashoka Chakra’?

1.    12
2.    20
3.    15
4.    24

Answer: 4

Question2) Which of the following is a famous Assamese festival?

1.    Baisakhi
2.    Yugadi
3.    Rongali Bihu
4.    Onam

Answer: 3

Question3) Rajasthani and Pahari Schools were famous for

1.    Music
2.    Dancing
3.    Sculpture
4.    Painting

Answer: 4


Question4) The headquarters of the Sahitya Akademi is at

1.    Bombay
2.    Madras
3.    New Delhi
4.    Calcutta

Answer: 3

Question5) Sangeet Natak Akademi was set up by the Government of India in

1.    1952
2.    1953
3.    1955
4.    1957

Answer: 2     

Question6) The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

1.    Rs. 3500
2.    Rs. 3750
3.    Rs. 3840
4.    Rs. 3900

Answer: 4


Question7) A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has ?

1.    45
2.    60
3.    75
4.    90

Answer: 4     

Question8) Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

1.    (1/3)
2.    (1/8)
3.    (2/8)
4.    (1/16)

Answer: 2     

Question9) Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?

1.    7
2.    10
3.    12
4.    13

Answer: 2

Also Check:
Question10) Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

1.    Brother
2.    Nephew
3.    Uncle
4.    Son-in-law

Answer: 1

Question11) Choose the word which is different from the rest.

1.    Cap
2.    Turban
3.    Helmet
4.    Veil
5.    Hat

Answer: 4

Question12) Choose the word which is different from the rest.

1.    Curd
2.    Butter
3.    Oil
4.    Cheese
5.    Cream

Answer: 3


Question13) Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.

1.    with
2.    over
3.    on
4.    round

Answer: 3

Question14) The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

1.    avidly
2.    admiringly
3.    thoughtfully
4.    earnestly

Answer: 1

Question15) Catching the earlier train will give us the ...... to do some shopping.

1.    chance
2.    luck
3.    possibility
4.    occasion

Answer: 1


Question16) I saw a ...... of cows in the field

1.    group
2.    herd
3.    swarm
4.    flock

Answer: 2

Question17) Commercial banking system in India is

1.    Unit Banking
2.    Branch Banking
3.    Mixed banking
4.    None

Answer: 3

Question18) The first bank established in India was

1.    Traders Bank
2.    State Bank of India
3.    Bank of Hindustan
4.    Punjab National Bank

Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question19) Words " Bull" and "Big" are associated with which of commercial activity ?

1.    MAnufacturing
2.    Foreign trade
3.    Share Marketing
4.    Banking

Answer: 3

Question20) The oldest stock exchange of India is

1.    Kolkata Stock Exchange 
2.    Hyderabad Stock Exchange 
3.    Bangalore Stock Exchange 
4.    Bombay Stock Exchange 

Answer: 3

About SSC CGL mock test 2018:

Staff Selection Commission conducts Combined Graduate Level Examination to hire eligible candidates for the vacant post in the department in ministries, departments and organisations of the Government of India.

If you are the one who have applied for SSC CGL exam then you must start preparing for the exam as per the exam syllabus. After completing the entire syllabus, you can give SSC CGL tier 1 mock test and SSC CGL tier 2 mock tests to check the performance.


Benefits of giving SSC CGL 2018 mock test:

By giving SSC CGL online mock test, candidates will be able to analyze their performance and they will come to know their weaker and stronger sections. So appearing candidates should give mock test for SSC CGL. 

You can manage your time and give enough time to the weaker parts and make them strong. Giving the SSC CGL free online mock test can help the candidates to crack the competitive exam with good marks.

Last Words:

The above stated questions as per online mock test for SSC CGL or SSC CGL Mock Test 2018 will help you to check your preparation and go for further preparation. You can stay connected with this web portal to get the further information.

For any query regarding mock test for SSC CGL 2018, SSC CGL tier 2 free mock test, SSC CGL mock test online free, SSC CGL free mock test online, free SSC CGL mock test¸ free mock test for SSC CGL, you can ask us in the below given comment box.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.