Header Ads

AFCAT Mock Test | Online Practice Test Series, Free Quiz, Question-Answers

Edit

AFCAT Mock Test

AFCAT Mock Test:To qualify the AFCAT 2018 exam, candidates should practice with the AFCAT Mock Test. Indian Air Force conducts Exam to hire aspirants on thevacant post under Technical and Non-technical branches, candidates should practice through AFCAT online mock test.

We have provided some AFCAT questions and answers on this page, so candidates can get idea about the questions that can be asked in the Air Force Common Admission Online Test 2018. Candidates can give AFCAT online Test Series and AFCAT Quiz subject wise.

AFCAT Free Online Mock Test

Indian Air Force provides the facility to give free online mock test for AFCAT exam. Online AFCAT mock test is familiar to the computer based test which helps you to crack Air Force Common Admission Online Test.

To get more information related to the AFCAT Mock Test, you are advised to go through underneath section of this page which is created by team of www.privatejobshub.in.

Check Here -

·         AFCAT Exam Pattern
·         AFCAT Syllabus

AFCAT Mock Test

For the easiness of candidates, we have providedAFCAT online mock test free on the beneath section of this page. Candidates are advised to go through AFCAT mock test PDF and start their preparation from AFCAT mock test online free. Must have a look!!!!


In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

Question 1: ENORMOUS
1.    Soft
2.    Average
3.    Tiny
4.    Weak
Answer: 3

Question 2: COMMISSIONED
1.    Started
2.    Closed
3.    Finished
4.    Terminated
Answer: 4

Question 3: ARTIFICIAL
1.    Red
2.    Natural
3.    Truthful
4.    Solid
Answer: 2

Question 4: EXODUS
1.    Influx
2.    Home-coming
3.    Return
4.    Restoration
Answer: 1

Question 5: RELINQUISH
1.    Abdicate
2.    Renounce
3.    Possess
4.    Deny
Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 6: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?
1.    Oxygen
2.    Hydrogen sulphide
3.    Carbon dioxide
4.    Nitrogen
Answer: 2

Question 7: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?
1.    Phosphorous
2.    Bromine
3.    Chlorine
4.    Helium
Answer: 2

Question 8: Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is
1.    copper
2.    magnesium
3.    iron
4.    calcium
Answer: 2

Question 9: Which of the following is used in pencils?
1.    Graphite
2.    Silicon
3.    Charcoal
4.    Phosphorous
Answer: 1

Question 10: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?
1.    Tin
2.    Mercury
3.    Lead
4.    Zinc
Answer: 2


Question 11: Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?
1.    Tubby
2.    Stodge
3.    Helium Bat
4.    Stumpy
Answer: 4

Question 12:  Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?
1.    Canada
2.    Sri Lanka
3.    Zimbabwe
4.    East Africa
Answer: 2

Question 13:Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic games?
1.    Two
2.    Three
3.    Four
4.    Eight
Answer: 3

Question 14:  Which county did Ravi Shastri play for?
1.    Glamorgan
2.    Leicestershire
3.    Gloucestershire
4.    Lancashire
Answer: 1

Question 15:  Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?
1.    GeetSethi
2.    Wilson Jones
3.    Michael Ferreira
4.    Manoj Kothari
Answer: 2


Question 16:  The Parliament of India cannot be regarded as a sovereign body because
1.    it can legislate only on subjects entrusted to the Centre by the Constitution
2.    it has to operate within the limits prescribed by the Constitution
3.    the Supreme Court can declare laws passed by parliament as unconstitutional if they contravene the provisions of the Constitution
4.    All of the above
Answer: 4

Question 17: The name of the Laccadive, Minicoy and Amindivi islands was changed to Lakshadweep by an Act of Parliament in
1.    1970
2.    1971
3.    1972
4.    1973
Answer: 4

Question 18: The members of the RajyaSabha are elected by
1.    the people
2.    LokSabha
3.    elected members of the legislative assembly
4.    elected members of the legislative council
Answer: 3

Question 19:  The members of the panchayat are
1.    nominated by the district officer
2.    the electorates of the respective territorial constituencies
3.    nominated by local self-government minister of the state
4.    nominated by the block development organization
Answer: 2

Question 20: The power to decide an election petition is vested in the
1.    Parliament
2.    Supreme Court
3.    High courts
4.    Election Commission
Answer: 3


Mock test for AFCAT:
  • AFCAT mock test paper will be as same as actual test this is to prepare the aspirants well for the examination in advance.
  • Total number of questions given on this page is different from actual test but we have sorted here the best questions which important for the students to go through once.
  • You will not be able to see your score but you will surely get to know about the correct answer after when you are done with answering.
  • You need to keep a rough notebook and a pen/pencil to calculate their score themselves after solving AFCAT mock test free.
  • Candidates can mark questions that they are unsure of under “review” to check and answer them later.

What is the Use of AFCAT mock Test?

Appearing candidates in the AFCAT 2018 Exam must practice through AFCAT mock test series via online mode as it will increase their speed while attempting the question paper, because in the Air Force Common Admission Online Testyour speed matters a lot.

You should practice through AFCAT free mock test as much as you can. To get placed at the vacant positions, candidates have to qualify the AFCAT Exam and for that you needto practice from AFCAT mock test online that will help you to calculate your performance.


Final Words:

Aspirants who wish to gain more information about AFCAT Mock Test; you are advised to visit the Official Link of organization. And if you have any queries or doubt related to AFCAT 2018 mock test then you are free to ask us in the below given comment box, we will surely get back to you at the earliest

More Links Related To AFCAT

·         AFCAT 1 Notification
·         AFCAT 2 Application Form
·         AFCAT Eligibility Criteria
·         AFCAT Admit Card
·         AFCAT 1 Result
·         AFCAT 2 Result
·         AFCAT Cut Off Marks
·         AFCAT Answer Key

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.