Header Ads

IBPS Clerk Mock Test 2018-19 Pre/Mains Practice Set, Online Test Series


IBPS Clerk Mock Test

To get success in IBPS Clerk exam you must practice more and more of IBPS Clerk Online Test. Here, we are going to present IBPS Clerk Mock Test through which you can practice for IBPS Clerk Prelims and Mains Exams. IBPS Clerk online Test series can be obtained through online mode in free.

IBPS Clerk exam test series comes with one free mock test in each pack. All the practice tests are available in Hindi & English both, which is designed taking into consideration the new IBPS Clerk exam pattern and latest IBPS Clerk syllabus.

Aspirants preparing for IBPS Clerk exam can obtained IBPS Clerk Mock Test Free and they can practice with it more and more. To get complete details about IBPS Clerk Mock Test 2018, you can go through below provided page that is structuralized by the expert team members of www.privatejobshub.in.

IBPS Clerk Mock Test

Steps to Get IBPS Clerk Online Test Series:
  • Initial step of individual is to login to home page Institute of Banking Personnel Selection that is www.ibps.in to get IBPS Clerk Prelims Mock Test
  • Now select, “Mock Test” tab that is available in left side.
  • On appeared page hit on IBPS Online Mock Test link.
  • By pressing on it, you will navigate to new page which will look like below image.

  • For mock test for IBPS clerk, you are required to enter your login id and password in the space provided and then hit submit tab.
  • Once your details are submitted you can easily start practicing IBPS Clerk Mock Test 2018 for your IBPS Pre/ Mains Exams.
Check Out the difference: SBI Clerk Vs IBPS Clerk

Prepare With Free Online Mock Test For IBPS Clerk

Question 1: In context of banking, what does ‘BBB’ stands for__?

A.    Bank Broadcast Bureau
B.    Bank Beneficial Bureau
C.    Bank Blogger Bureau
D.   Bank Board Bureau

Answer: Bank Board Bureau

Question 2: Ameenah Gurib-Fakim has been designated as first woman president of which country?

A.    France
B.    Mauritius
C.    Philippines
D.   New Zealand

Answer: Mauritius

Question 3: The production of latex in rubber trees is closely related to which of the following?

A.    Atmospheric pressure
B.    Rainfall
C.    Atmospheric temperature
D.   Soil moisture content

Answer: Atmospheric temperature

Question 4: Which one of the following pairs is not correctly matched?

A.    Volkswagen – Germany
B.    Nissan – Japan
C.    Hyundai – North Korea
D.   Chevrolet- America

Answer: Hyundai – North Korea

Question 5: Who is the chairman of the Panel on Net neutrality that submitted its report recently?

A.    A K Bhargava
B.    Rajiv Prasad
C.    A R Shukla
D.   Ravi Karthik

Answer: A K Bhargava

Question 6: The Jal Marg Vikas (National Waterway-1) does not pass through which state of India?

A.    Odisha
B.    West Bengal
C.    Jharkhand
D.   Bihar

Answer: Odisha

Question 7: Which state has been ranked no.1 in the mutual fund landscape in the country?

A.    Karnataka
B.    Delhi
C.    Maharashtra
D.   West Bengal

Answer: Maharashtra

Question 8: World Milk Day is observed on which of the following dates?

A.    29th May
B.    30th May
C.    1st June
D.   2nd June

Answer: 1st June

Question 9: India’s oldest Muslim shrine “Cheraman Juma Masjid” is located in which state?

A.    Madhya Pradesh
B.    Gujarat
C.    Kerala
D.   Maharashtra

Answer: Kerala

Question 10: Who among the following will be conferred with Friends of Bangladesh Liberation War Award?

A.    L K Advani
B.    Atal Bihari Vajpayee
C.    Murali Manhor Joshi
D.   Man Mohan Singh

Answer: Atal Bihari Vajpayee

Question 11: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

A.    Taxol is poisonous when taken by healthy people.
B.    Taxol has cured people from various diseases.
C.    People should not eat the fruit of the Pacific yew.
D.   The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: People should not eat the fruit of the Pacific yew

Question 12: Erin is twelve years old For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

A.    Erin's parents like birds better than they like dogs.
B.    Erin does not like birds.
C.    Erin and her parents live in an apartment.
D.   Erin and her parents would like to move.

Answer: Erin and her parents live in an apartment

Download here: Bank Exam Study Material

Question 13: Tim's commute never bothered him because there were always seats available on the train and he was able to spend his 40 minutes comfortably reading the newspaper or catching up on paperwork. Ever since the train schedule changed, the train has been extremely crowded, and by the time the doors open at his station, there isn't a seat to be found.

A.    Tim would be better off taking the bus to work.
B.    Tim's commute is less comfortable since the train schedule changed.
C.    Many commuters will complain about the new train schedule.
D.   Tim will likely look for a new job closer to home.

Answer: Tim's commute is less comfortable since the train schedule changed

Question 14: When they heard news of the hurricane, Maya and Julian decided to change their vacation plans. Instead of traveling to the island beach resort, they booked a room at a fancy new spa in the mountains. Their plans were a bit more expensive, but they'd heard wonderful things about the spa and they were relieved to find availability on such short notice.

A.    Maya and Julian take beach vacations every year.
B.    The spa is overpriced.
C.    It is usually necessary to book at least six months in advance at the spa.
D.   Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane.

Answer: Maya and Julian decided to change their vacation plans because of the hurricane

Question 15: Pointing to a photograph of a boy Suresh said, "He is the son of the only son of my mother." How is Suresh related to that boy?

A.    Brother
B.    Uncle
C.    Cousin
D.   Father

Answer: Father

Get Here:
Question 16: If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?

A.    Q - N + M x P
B.    P + S x N - Q
C.    P - M + N x Q
D.   Q - S % P

Answer: P - M + N x Q

Question 17: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?
A.    Brother
B.    Sister
C.    Nephew
D.   Cannot be determined

Answer: Cannot be determined

Question 18: If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?

A.    M - N x C + F
B.    F - C + N x M
C.    N + M - F x C
D.   M x N - C + F

Answer: M x N - C + F

Question 19: Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

A.    Brother
B.    Nephew
C.    Uncle
D.   Son-in-law

Answer: Brother

Question 20: Yesterday I saw an ice cube which had already melted due to heat of a nearby furnace.

A.    Always
B.    Never
C.    Often
D.   Sometimes

Answer: Never

All the updates in respect of IBPS Clerk Mock Test 2018-19, you are required to go through this page completely. Join us on Facebook or Google+ to get latest and instant updates of IBPS clerk online mock test.

For any query or any suggestion in respect of IBPS clerk free mock test 2018 you can leave your valuable comments in below mentioned comment box. Our team will soon reply towards it.

More Links Related To IBPS Clerk

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.