Header Ads

KLUEEE Sample Papers 2018 Download Subject-Wise Model Question Paper PDF

Edit

KLUEEE Sample Papers

KLUEEE Sample Papers 2018: Download the PDF of KLUEEE Sample Papers Subject-Wise from here. Through KLUEEE 2018 Sample Papers, applicants get an idea about the type of multiple choice questions that will be asked in test from all sections of KLUEEE Exam.

Regular practice of the KLUEEE Solved Papers will help the applicants to build their strength with strong topics and put effort to raise the weaker parts. The Sample Papers of KLUEEE is available here for Physics, Chemistry and Mathematics & Biology.

Candidates can also practice from KLUEEE Previous Year Question Papers for better knowledge. To get more details regarding KLUEEE Model Question Papers, you need to check the below structured page which is well provided by team of www.privatejobshub.in.

KLUEEE Sample Papers

KLUEEE Sample Papers PDF:

Subjects Name
Download Link
KLUEEE Sample Papers for Physics
KLUEEE Sample Chemistry Papers
KLUEEE Sample Maths Papers
KLUEEE Sample Botany Papers
KLUEEE Sample Papers for Zoology

KLUEEE Sample Paper Questions with Solutions:

Question 1: An aeroplane is flying horizontally with a velocity of 600 km/h and at a height of 1960 m. When it is vertically at a point A on the ground a bomb is released from it. The bomb strikes the ground at point B. The distance AB is

1.    1200 m
2.    0.33 km
3.    3.33 km
4.    33 km

Answer: 3

Question 2: It is easier to roll a barrel full of coal tar than to pull it because

1.    the full weight of the barrel comes into play when it is pulled
2.    the rolling friction is much less than the sliding friction
3.    more surface area of the barrel is in contact with the road when it is pulled
4.    coal tar is a liquid and it flows in the barrel when it is rolled

Answer: 2

Question 3: Minimum number of unequal vectors which can give zero resultant are

1.    two
2.    three
3.    four
4.    more than four

Answer: 2


Question 4: Solar eclipse will take place when

1.    the sun is between the moon and the earth
2.    the earth is between the moon and the sun
3.    the moon is between the sun and the earth
4.    the moon does not lie on the line joining the sun and the earth

Answer: 3

Question 5: Isotopes of an element contain

1.    the same number of protons but different number of neutrons
2.    the same number of neutrons but different number of protons
3.    equal number of protons and electrons
4.    equal number of nucleons

Answer: 1

Start Your Test

Question 6: One watt-hour is equivalent to

1.    6.3 x 103 J
2.    6.3 x 10-7 J
3.    3.6 x 103 J
4.    3.6 x 10-3 J

Answer: 3

Question 7: Sir C.V. Raman was awarded Nobel Prize for his work connected with which of the following phenomenon of radiation?

1.    Scattering
2.    Diffraction
3.    Interference
4.    Polarization

Answer: 1

Question 8: The metal that is usually extracted from sea water is

1.    Ca
2.    Na
3.    K
4.    Mg

Answer: 4


Question 9: The method of concentrating the ore which makes use of the difference in density between ore and impurities is called

1.    liquation
2.    leaching
3.    levigation
4.    magnetic separation

Answer: 3

Question 10: The inert gases are ____ in water

1.    sparingly soluble
2.    insoluble
3.    soluble
4.    None of these

Answer: 1

Take a Test Now

Question 11: The organic reaction represented by equation CH3 - CH = O + H2NOH gives CH3 - CH - NH + H2O is an example of

1.    an addition reaction
2.    a condensation reaction
3.    an oxidation reaction
4.    an elimination reaction

Answer: 2

Question 12: The human body is made up of several chemical elements; the element present in the highest proportion (65%) in the body is

1.    carbon
2.    hydrogen
3.    oxygen
4.    nitrogen

Answer: 3

Question 13: The main use of salt in the diet is to

1.    make the taste of food better
2.    produce in small amounts the hydrochloric acid required for the digestion of food
3.    ease the process of cooking
4.    increase the solubility of food particles in water

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 14: Simplify 5⁄2 ÷ 1⁄x

1.    5x ⁄ 2
2.    5 ⁄ 2x
3.    2 ⁄ 5x
4.    2x ⁄ 5

Answer: 1

Question 15: Coefficient of x2 in 4x3 + 3x2 - x + 1 is:

1.    1
2.    -1
3.    3
4.    2

Answer: 3


Question 16: Expand and simplfy (x - 5)(x + 4)

1.    x2 + 9x - 20
2.    x2 - x - 9
3.    x2 - x - 1
4.    x2 - x – 20

Answer: 4

Question 17: What is 1004 divided by 2?

1.    52
2.    502
3.    520
4.    5002

Answer: 2

Take a Test  Now

Question 18: Expand and simplfy (x - y)(x + y)

1.    x2 - 2xy + y2
2.    x2 + 2xy + y2
3.    x2 - y2
4.    x2 + y2

Answer: 3

Question 19: (a - b)2 =

1.    a2 - 2ab + b2
2.    a2 + 2ab + b2
3.    a2 - b2
4.    a2 + b2

Answer: 1


Question 20: Factorise x2 + x - 72

1.    (x - ?72)(x + ?72)
2.    (x - ?72)2
3.    (x - 8)(x + 9)
4.    (x + 8)(x - 9)

Answer: 3

Benefits of using KLUEEE Sample Papers:
  • The KLUEEE Question Papers or KLUEEE Sample Papers are one of the best methods for time management and increasing the speed of attempting questions within a certain period of time
  • KLUEEE Model Papers will help the applicants to get a maximum number of common questions of the actual entrance exam.
  • The KLUEEE Exam Sample Papers will be beneficial as it will assist the applicants to examine their preparation of KLUEEE Entrance Exam and focus on their strong and improve their weaker sections.
Do You Know? How To Study At The Last Minute For Exams

Final Note:

Through this page, applicants can download the KLUEEE Sample Papers 2018. Follow us on Facebook & Google+ to get the latest updates regarding KLUEEE Solved Sample Papers. You can also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for getting the latest updates regarding KLUEEE Sample Papers.

If contenders have any question regarding KLUEEE Sample Papers, then drop the comment in comment box which is provided below. Subscribe our free email service to get the latest updates.

Check More Related Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.