Header Ads

RRB ASM Previous Papers | Asst Station Master Model Question Paper Free PDF

Edit

RRB ASM Previous Papers

RRB ASM Previous Papers: Download RRB ASM Previous Papers through this page!!! Candidates who are going to appear in upcoming RRB Assistant Station Master Exam and are looking for RRB Assistant Station Master Model Question Paper Free PDF then they are on right web page.

Railway Recruitment Board Previous Papersis the best resource to prepare better for RRB Assistant Station Master Exam. Here on this page candidates can download Railway Recruitment Board ASM Previous Year Question Papers just by hitting the below stated link through online mode.

RRB Previous Year Question Papers For ASM:

Railway Recruitment Board conducts RRB Assistant Station Master Exam to hire dedicated and skilled contenders to fill up the vacant positions of Assistant Station Master. So those aspirants who are going to appear in the Railway Recruitment Board ASM exam can score well by preparing from the RRB Model Question Paper.

Aspirants may also get detailed information about RRB ASM Previous Papersby going through underneath section of this page which is well furnished by team of www.privatejobshub.in

Check Here - RRB ASM Recruitment

RRB ASM Previous Papers

Aspirants, who want to get Jobs in RRB by qualifying in Assistant Station Master Exam, may start their preparation through RRB Model Question Paper PDF provided below. Must have a glance on RRB Previous Year Question Papers

RRB ASM  Previous Papers PDF
RRB Model question papers of Station Master Exam
RRB previous papers with answers for ASM Exam
Railway Recruitment Board Previous Papers
RRB ASM Previous Question Papers

Also Check - RRB ASM Syllabus

RRB Assistant Station Master Model Question Paper

Question 1:  Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?
1.    Oxygen
2.    Hydrogen sulphide
3.    Carbon dioxide
4.    Nitrogen
Answer: 2

Question 2:  Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?
1.    Phosphorous
2.    Bromine
3.    Chlorine
4.    Helium
Answer: 2

Question 3:  Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is
1.    Copper
2.    Magnesium
3.    Iron
4.    Calcium
Answer: 2

Question 4:  Which of the following is used in pencils?
1.    Graphite
2.    Silicon
3.    Charcoal
4.    Phosphorous
Answer: 1


Question 5: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?
1.    Tin
2.    Mercury
3.    Lead
4.    Zinc
Answer: 2

         
Question 6:Mohiniattam dance from developed originally in which state?
1.    Tamil Nadu
2.    Orissa
3.    Kerala
4.    Karnataka
Answer: 3

Question 7: Which of the following folk dance forms is associated with Gujarat?
1.    Nautanki
2.    Garba
3.    Kathakali
4.    Bhangra
Answer: 2

Question 8: Which of the following Akademis is responsible for fostering the development of dance, drama and music in India?
1.    National School of Drama
2.    SangeetAkademi
3.    SahityaAkademi
4.    Lalit Kala Akademi
Answer: 2

Question 9: The RathYatra at Puri is celebrated in honour of which Hindu deity
1.    Ram
2.    Jaganath
3.    Shiva
4.    Vishnu
Answer: 2

Question 10:  The book of Parsis is
1.    Torah
2.    Bible
3.    ZendAvesta
4.    Gita
Answer: 3

Also Check - Railway Exam Syllabus

Question 11:  Pointing to a photograph of a boy Suresh said, "He is the son of the only son of my mother." How is Suresh related to that boy?
1.    Brother
2.    Uncle
3.    Cousin
4.    Father
Answer: 4

Question 12:  If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?
1.    Q - N + M x P
2.    P + S x N - Q
3.    P - M + N x Q
4.    Q - S % P
Answer: 3

Question 13: If A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is related to A?
1.    Brother
2.    Sister
3.    Nephew
4.    Cannot be determined
Answer: 4

Question 14:  If A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of M?
1.    M - N x C + F
2.    F - C + N x M
3.    N + M - F x C
4.    M x N - C + F
Answer: 4

Question 15:  Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?
1.    Brother
2.    Nephew
3.    Uncle
4.    Son-in-law
Answer: 1

Also Check Here - Railway Current Affairs

Question 16:  CUP: LIP:: BIRD : ?
1.    BUSH
2.    GRASS
3.    FOREST
4.    BEAK
Answer: 4

Question 17: Flow: River:: Stagnant : ?
1.    Rain
2.    Stream
3.    Pool
4.    Canal
Answer: 3

Question 18: Paw: Cat:: Hoof : ?
1.    Lamb
2.    Elephant
3.    Lion
4.    Horse
Answer: 4

Question 19:  Ornithologist: Bird::Archealogist : ?
1.    Islands
2.    Mediators
3.    Archealogy
4.    Aquatic
Answer: 3

Question 20:  Peacock: India:: Bear : ?
1.    Australia
2.    America
3.    Russia
4.    England
Answer: 3

Get Information About - Railway Exam Pattern

RRB Assistant Station Master Exam:

Above stated questions and answers are helpful to prepare well for RRB Assistant Station Master Exam. For the post of RRB Assistant Station Master Exam, the Railway Recruitment Board conducts First Stage CBT, Second Stage CBT followed by Personal Interview

Final Words:

To get more information regarding RRB ASM Previous Papers, you are advised to stay in touch with web portal that is www.privatejobshub.in. You may also follow us on Facebook / Whatsapp or Google Plus to grab latest updates on your timeline wall directly.

More Links Related To Railway

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.