Header Ads

RRB Previous Year Question Papers - Group D/ALP/Tech, Railway Solved Paper

Edit

RRB Previous Year Question Papers

RRB Previous Year Question Papers: Enhance your preparation level with the help of RRB Previous Year Question Papers!!! To crack the RRB Recruitment Examination one should need immense preparation to score good marks, in this RRB Question Papers is very useful for better studies.

Railway Recruitment Board is going to conduct exam to recruit eligible and deserving applicants for Group D/ Asst Loco Pilot (ALP) and Tech posts. Those who have applied for the said jobs have to qualify the exam, so do regular practice with RRB solved Paper to boost up skills and knowledge.

Important Dates

Last date to apply for Railway Group D Recruitment
31.03.2018 
Last date to apply for RRB ALP Technician Recruitment
31.03.2018 
Railway Group D Exam Date
April / May 2018
RRB ALP Technician Exam Date
April / May 2018

Download Railway Previous Year Question Papers!!

Applicants must download RRB Previous Year Solved Papers PDF and make strategy for better preparation. We the team member of www.privatejobshub.in have provided Railway RRB Previous Year Question Papers post wise in below section of this page.

Scroll down this page and get RRB Previous Year Question Papers PDF in just single hit.

RRB Previous Year Question Papers

RRB Group D Previous Year Question Papers

RRC RRB Group D Question Paper Pdf for General Awareness
RRB Previous Year Question Papers Pdf
RRC RRB Solved Question Papers
Railway RRC Previous Year GK Exam Paper
RRC RRB Solved Paper Download
Railway RRB Group D Question Paper – Telugu
RRB Group D Last Year Question Paper
RRB Group D Old Papers Pdf

RRB ALP Previous Year Question Papers

RRB Previous Year Papers
RRB Technician Previous Year Question Papers
Indian Railway ALP question  Papers
RRB Asst Loco Pilot Question Papers

RRB Previous Year Question Papers Download PDF

Railway Recruitment Board Previous Year Question Paper
Railway previous Question Paper With Answers
Railway Recruitment Board question paper
RRB ALP Previous Papers PDF
Railway Recruitment Board Previous Year Paper
RRC Group D Previous Year Question Paper

Benefits Of RRB Previous Papers:
  • With the help of RRB Railway Solved Paper, applicants will get an idea about the exam pattern.
  • Regular practice with RRB Exam Papers will enhance the overall efficiency of the applicants.
  • Sometimes questions will be repeat from RRB Previous Year exam Papers.
  • Through RRB Question Paper candidates will know about types of question asked in the Exam. 
Know About - Upcoming Railway Jobs

RRB Solved Questions and Answers

Question 1: Vincent has a paper route. Each morning, he delivers 37 newspapers to customers in his neighborhood. It takes Vincent 50 minutes to deliver all the papers. If Vincent is sick or has other plans, his friend Thomas, who lives on the same street, will sometimes deliver the papers for him

A.    Vincent and Thomas live in the same neighborhood.
B.    It takes Thomas more than 50 minutes to deliver the papers.
C.    It is dark outside when Vincent begins his deliveries.
D.   Thomas would like to have his own paper route.

Answer: A

Question 2: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

A.    Taxol is poisonous when taken by healthy people.
B.    Taxol has cured people from various diseases.
C.    People should not eat the fruit of the Pacific yew.
D.   The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: C

Question 3: Which Zone is the largest in Indian Railways?

A.    Central Railway
B.    Northern Railway
C.    Eastern Railway
D.   Western Railway

Answer: C

Question 4: The railway station situated in the extreme south is?

A.    Chennai
B.    Cochin
C.    Kanyakumari
D.   Trivandrum

Answer: C

Question 5: A platform surrounded by rail lines from all the four sides, is calle

A.    Dock Platform
B.    Passenger Platform
C.    Island Platform
D.   Goods Platform

Answer: C

Check Here - How To Crack Railway Exam

Question 6: When was the nationalization of Indian Railways done?

A.    1952
B.    1950
C.    1951
D.   1954

Answer: B


Question 7: In which year Research, Design and Standard organization was established?

A.    1954
B.    1957
C.    1959
D.   1967

Answer: B

Question 8: Railway Staff College is situated at

A.    Bangalore
B.    Secundrabad
C.    Chennai
D.   Vadodara

Answer: D

Question 9: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

A.    Oxygen
B.    Hydrogen sulphide
C.    Carbon dioxide
D.   Nitrogen

Answer: B

Question 10: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

A.    Phosphorous
B.    Bromine
C.    Chlorine
D.   Helium

Answer: B    


Also Check - Railway Exam Syllabus

Question 11: Entomology is the science that studies

A.    Behavior of human beings
B.    Insects
C.    The origin and history of technical and scientific terms
D.   The formation of rocks

Answer: B

Question 12: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

A.    Asia
B.    Africa
C.    Europe
D.   Australia

Answer: B

Question 13: Garampani sanctuary is located at

A.    Junagarh, Gujarat
B.    Diphu, Assam
C.    Kohima, Nagaland
D.   Gangtok, Sikkim

Answer: B

Question 14: Which of the following pass to be reopened by China for Indian pilgrims to undertake the Kailash Mansarovar Yatra?

A.    Gyong La Pass
B.    Marsimik La Pass
C.    Mana Pass
D.   Nathu La Pass

Answer: D

Question 15: This country has become the top source market for Dubai.

A.    UK
B.    Russia
C.    India
D.   Chiana

Answer: C

Also Check Here - Railway Current Affairs

Question 16: Srinagar is situated on the bank of the river

A.    Ravi
B.    Sutlej
C.    Jhelum
D.   Chenab

Answer: C

Question 17: The Shompens are the tribal people of

A.    Andaman
B.    Nicobar
C.    Lakshadweep
D.   None of these

Answer: B

Question 18: In India, Plan holiday was after

A.    China-India war of 1962
B.    Draught of 1966
C.    Pakistan war of 1971
D.   Pakistan war of 1965

Answer:  B

Question 19: The headquarters of Northern Railway is at

A.    New Delhi
B.    Guwahati
C.    Gorakhpur
D.   Mumbai (V.T)

Answer: A

Question 20: The headquarters of South Railways is situated at

A.    Calcutta
B.    Chennai
C.    Delhi
D.   Mumbai

Answer: B

Start Now - Online Practice Test For Railway

RRB ALP & Technician Exam Pattern 2018

Stages
Subjects
No of Questions
Duration
First Stage CBT
(ALP & Technician)
Mathematics
75
60 Minutes
General Intelligence & Reasoning
General Science
General Awareness (Current Affairs)
Second Stage CBT
Part A
Mathematics
100
90 Minutes
General Intelligence & Reasoning
Basic Science & Engineering
General Awareness (Current Affairs)
Part B
Trade Subjects
75
60 Minutes
Total
250

RRC RRB Group D Exam Pattern 2018

Latest RRC RRB Group D Exam Pattern
S. No
Type of Exam
Subject Name
Maximum Marks
Duration
01
Written Test
Arthematic Ability
25
90 Minutes
02
General Science
30
03
Reasoning
25
04.
General Knowledge
20
Total
100

Note:

If you want RRB Previous Year Question Papers PDF’s go through provided link. After practicing them if you need more RRB sample papers then do comment, we will send it to you.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.