Header Ads

RRB TC Previous Papers | Railway Ticket Collector Old Question Paper PDF

Edit

RRB TC Previous Papers

RRB TC recruitment exam is near and appliers must be in search of RRB TC Previous Papers to know the old questions. In this regard, we are presenting here Railway Ticket Collector Old Question Paper PDF through which you can practice and get to know the important sections in RRB Ticket Collector Recruitment Exam.

Here, Railway TC Previous Year Question Paper with their solutions are provided at free of cost. You just need to do practice more and more which ultimately reflects a confidence in you and you will be able to score more than qualified marks in examination.

Students can download RRB TC Question Paper in PDF and start their revision by solving RRB TC Previous Question Papers. To download all RRB TC Old Question Paper in PDF format go through below prepared page which is well maintained by the expert team members of www.privatejobshub.in

RRB TC Previous Papers

Railway Recruitment Board has made it easy by providing RRB Ticket Collector previous papers for the practice of applied aspirants. RRB Ticket Collector Previous Year Question Paper will help you in getting qualified and scoring good marks.

By solving RRB TC last year sample papers you will get an idea how much percent you have prepared for exams and also you will able to know which sections is important. Here, links for previous year’s paper are provided below, hit on the link and start your practice accordingly.

Download Here

Railway Ticket Collector Exam
RRB TC Exam Pattern:

Subject
No. of Ques
Time
120 Question
90 minute
Language Hindi / English

Practice RRB TC Previous Questions with Answers

Question 1: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

A.    (1/3)
B.    (1/8)
C.    (2/8)
D.   (1/16)

Answer: B

Question 2: Which state hosted the 6th Commonwealth Parliamentary Association (CPA) India Regional Conference?

A.    Chhattisgarh
B.    Bihar
C.    West Bengal
D.   Assam

Answer: B

Question 3: The 54th Munich Security Conference (MSC-2018) was held in which country?

A.    France
B.    Belgium
C.    Brazil
D.   Germany

Answer: D


Question 4: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?

A.    7
B.    10
C.    12
D.   13

Answer: B

Question 5: Find the correctly spelt words.

A.    Efficient
B.    Treatmeant
C.    Beterment
D.   Employd

Answer: A    

Question 6: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?

A.    20
B.    22
C.    23
D.   26

Answer: B


Question 7: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?

A.    22
B.    24
C.    25
D.   26

Answer: C

Question 8: Find the correctly spelt words.

A.    Ommineous
B.    Omineous
C.    Ominous
D.   Omenous

Answer: C

Question 9: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?

A.    12
B.    14
C.    27
D.   53

Answer: B

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: Who has inaugurated the 8th edition of Theatre Olympics 2018?

A.     Narendra Modi
B.    Ram Nath Kovind
C.    M Venkaiah Naidu
D.   Sumitra Mahajan

Answer: C

Question 11: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years What was the total of their ages three years ago?

A.    71 years
B.    72 years
C.    74 years
D.   77 years

Answer: A

Question 12: Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A?

A.    Rs. 4, Rs. 23
B.    Rs. 13, Rs. 17
C.    Rs. 15, Rs. 14
D.   Rs. 17, Rs. 13

Answer: B


Question 13: An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete?

A.    2/13
B.    13/40
C.    Data inadequate
D.   None of these

Answer: C

Question 14: A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was

A.    8
B.    12
C.    16
D.   24

Answer: A

Question 15: Which state to launch cheap sanitary pad scheme “Asmita Yojana” for rural women?

A.    Punjab
B.    Haryana
C.    Maharashtra
D.   Rajasthan

Answer: C


Question 16: Who has been conferred with the 5th edition of Yash Chopra Memorial Award 2018?

A.    Jackie Shroff
B.    Asha Bhosle
C.    Poonam Dhillon
D.   David Dhawan

Answer: B

Question 17: India and which country has recently signed pact to avoid double taxation & to prevent fiscal evasion?

A.    Israel
B.    Myanmar
C.    Iran
D.   Sri Lanka

Answer: C

Question 18: Which oil company to introduce Asia’s first large scale CO2 injection technique at Gandhar field?

A.    Oil and Natural Gas Corporation
B.    Indian Oil Corporation Limited
C.    Hindustan Petroleum Corporation Limited
D.   Bharat Petroleum Corporation Limited

Answer: A


Question 19: Which state is hosting the National Banana Festival (NBF) 2018?

A.    Karnataka
B.    Odisha
C.    Andhra Pradesh
D.   Kerala

Answer: D

Question 20: The Ranganadi Dam is located in which state?

A.    Punjab
B.    Arunachal Pradesh
C.    Himachal Pradesh
D.   Jammu & Kashmir

Answer: B

Note:

Aspirants who are preparing can plan their studying schedule accordingly as RRB TC question papers are very helpful in your preparation. Contenders can download all the important RRB TC Previous Papers with Solutions in PDF form and also you can grab these free of cost. The dedicated team members have modified this page to provide all the essential questions along with their solutions as framed above.

Check Latest Updated Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.