Header Ads

UP Assistant Teacher Model Paper 2018 Download Solved Sample Papers PDF

Edit

UP Assistant Teacher Model Paper

UP Assistant Teacher Model Paper 2018: Download the UP Assistant Teacher Model Paper in PDF from here: UP Assistant Teacher Sample Paper is the easiest way to prepare for UP Assistant Teacher Examination.  

Through UP Assistant Teacher Solved Sample Papers, applicants can get an idea of the question paper and difficulty level of examination. With the help of UP Assistant Teacher Previous Years Question Paper, applicants can prepare well for the upcoming examination.

For more details about UP Assistant Teacher 2018 Model Paper, you need to go through the below section of this page which is well prepared by team of www.privatejobshub.in. Download the UP Assistant Teacher Model Paper PDF from below page.

UP Assistant Teacher Model Paper

UP Assistant Teacher Previous Papers Download PDF

Subject Name
Uttar Pradesh Assistant
Teacher Model Paper
UP Assistant Teacher Model Paper 2018
UP Assistant Teacher Question Paper for General Aptitude
UP Assistant Teacher Solved Paper for General Knowledge
For Paper 1: Download PDF
For Paper 2: Download PDF
General Science
Model Paper of UP Assistant Teacher for General Hindi
Quantitative Aptitude
UP Assistant Teacher Model Paper for English

UP Assistant Teacher Model Paper Questions with Answers

Question 1: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?
1.    Physics and Chemistry
2.    Physiology or Medicine
3.    Literature, Peace and Economics
4.    All of the above
Answer: 4

Question 2: Hitler party which came into power in 1933 is known as
1.    Labour Party
2.    Nazi Party
3.    Ku-Klux-Klan
4.    Democratic Party
Answer: 2

Question 3: In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.
EMBEZZLE
1.    Misappropriate
2.    Balance
3.    Remunerate
4.    Clear
Answer: 1

Question 4: BRIEF
1.    Limited
2.    Small
3.    Little
4.    Short
Answer: 4

Take a Test

Question 5: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?
1.    Tin
2.    Mercury
3.    Lead
4.    Zinc
Answer: 2

Question 6: Permanent hardness of water may be removed by the addition of
1.    sodium carbonate
2.    alum
3.    potassium permanganate
4.    lime

Answer: 1


Take a Test Now


Question 7: The most important ore of aluminium is
1.    galena
2.    calamine
3.    calcite
4.    bauxite
Answer: 4

Question 8: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because
1.    work done in rolling is more than in lifting
2.    work done in lifting the stone is equal to rolling it
3.    work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
4.    work done in rolling a stone is less than in lifting it
Answer: 4

Start Your Test

Question 9: Plants receive their nutrients mainly from
1.    chlorophyll
2.    atmosphere
3.    light
4.    soil
Answer: 4

Question 10: Movement of cell against concentration gradient is called
1.    osmosis
2.    active transport
3.    diffusion
4.    passive transport
Answer: 2

Start Your Test

UP Assistant Teacher Model Paper with Answer

Question 11: The graphs of the two equations y = a x 2 + b x + c and y = A x 2 + B x + C, such that a and A have different signs and that the quantities b 2 - 4 a c and B 2 - 4 A C are both negative,
1.    intersect at two points
2.    intersect at one point
3.    do not intersect
4.    none of the above
Answer: 3

Question 12: A clock strikes once at 1 o’clock, twice at 2 o’clock, thrice at 3 o’clock and so on. How many times will it strike in 24 hours?
1.    78
2.    136
3.    156
4.    196
Answer: 3

Question 13: The probability that an electronic device produced by a company does not function properly is equal to 0.1. If 10 devices are bought, then the probability, to the nearest thousandth, that 7 devices function properly is
1.    0.057
2.    0.478
3.    0.001
4.    0
Answer: 1

Question 14: The period of 2 sin x cos x is
1.    4 pi 2
2.    2 pi
3.    4 pi
4.    pi
Answer: 4

Take a Test  Now

Question 15: When a metallic ball bearing is placed inside a cylindrical container, of radius 2 cm, the height of the water, inside the container, increases by 0.6 cm. The radius, to the nearest tenth of a centimeter, of the ball bearing is
1.    1 cm
2.    1.2 cm
3.    2 cm
4.    0.6 cm
Answer: 2

Question 16: Which is considered as the most ancient part of the world by historians?
1.    Gangetic Valley
2.    Southern part of Vindhya Mountain
3.    North Western Indian Valley
4.    North Eastern part of India
Answer: 2

Question 17: The reign of Chandragupta Mauriya
1.    B.C. 298-273
2.    B.C. 324-299
3.    B.C. 261-236
4.    B.C. 280-255
Answer: 2

Question 18: The official language of Pallavas was
1.    Tamil
2.    Pali
3.    Sanskrit
4.    Kharosti
Answer: 3

Question 19: Nuclear family refers to
1.    Any family born after 1950
2.    Family includes parents and their children
3.    Entire family including children, their parents and grandparents
4.    Only husband and wife
Answer: 2

Take a Test Now

Question 20: Which country has the maximum number of tube-wells in the world ?
1.    America
2.    Australia
3.    China
4.    India
Answer: 4
UP Assistant Teacher Model Paper
  • The UP Assistant Teacher Model Paper is the gate way to get high marks in the exam. Through Assistant Teacher Model Paper, you are able to handle the intricacy of the questions.
  • The more you practice through Assistant Teacher Model Paper, the more knowledge and idea you will achieve about the type of the question.
  • By solving UP Assistant Teacher Model Paper candidate easily manage the time to solve the question paper within given time limit
Get Here Exam Pattern With Syllabus: UP Assistant Teacher Syllabus

Minimum Qualifying Marks

For General & OBC Category 67 Marks (45% Marks) is needed & for Reserved Category 60 Marks (40% Marks) is needed. After that the applicants will get the Certificate for Qualifying the UP Assistant Teacher.

Final Words:

Contenders can get the download the UP Assistant Teacher Solved Model Papers through this Official Link. You can also join us on Facebook and Google Plus to get more detailed information about UP Assistant Teacher Model Paper 2018 on your timeline.

If you have any query regarding Sahayak Adhyapak Model Paper then you may leave comment in comment box. You may also bookmark our web portal by pressing Ctrl+D option for getting latest details regarding Uttar Pradesh Assistant Teacher Previous Papers.

Check Related Updates

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.