Header Ads

AP EdCET Previous Year Question Papers | Download Sample/Model Paper PDF

Edit

AP EdCET Previous Year Question Papers

AP EdCET Previous Year Question Papers: Sri Venkateswara University, Tirupati is going to conduct Andhra Pradesh Education Common Entrance Test. Those individuals who are going to appear in this test can download AP EdCET Previous Year Question Papers from this page.

The AP EdCET is scheduled on 19-04-2018; if you want to score good marks in your examination then must start preparing with AP EdCET Sample/Model Paper, you can download AP EdCET Previous Year Question /Sample and Model Paper in PDF format with the help of direct link provided below.

Conducting body
Sri Venkateswara University, Tirupati
Examination
Andhra Pradesh Education Common Entrance Test 2018
Page Type
AP EdCET Previous Year Question Papers
AP Edcet B.Ed Exam Date
19-04-2018

AP EDCET Old Question Papers of all subject is well prescribed below, we have also provided the 20 multiple choice Questions this will help you for the preparation of your Andhra Pradesh Education Common Entrance Test 2018.

So download AP EdCET Previous Year Question Papers from the below section of this page which is well created by the team of www.privatejobshub.in

इस वर्ष आंध्र प्रदेश शिक्षा कॉमन एंट्रेंस टेस्ट 19-04-2018 को आयोजित की जाएगी। एपी एडसीईट में जा रहे उम्मीदवारों को एपी एडीसीईटी के पिछले साल के प्रश्न पत्रों का अध्ययन कर सकते हैं!

Download Here: AP EdCET Syllabus

AP EdCET Previous Year Question Papers

Choose the correct alternatives out of the four:

Question 1: The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

1.    Put on
2.    Put of
3.    Put away
4.    Put off

Answer: 4

Question 2: I do my work …….. Carefully to make mistakes.

1.    so
2.    Very
3.    Too
4.    More

Answer: 3

Common Error Detection:

Question 3: It was him / who came / running / into the classroom.

1.    It was him
2.    Who came
3.    Running
4.    Into the classroom
5.    No Error

Answer: 1


Question 4: Supposing if / it rains / what shall / we do?

1.    Supposing if
2.    it rains
3.    what shall
4.    we do
5.    No Error

Answer: 1

Question 5: Permanent hardness of water can be removed by adding

1.    potassium permanganate
2.    chlorine
3.    bleaching powder
4.    washing soda

Answer: 4

Question 6: LPG consists of mainly

1.    methane, butane and propane
2.    methane, ethane and hexane
3.    ethane, hexane and nonane
4.    methane, hexane and nonane

Answer: 1


Question 7: If majority of students in your class are weak you should

1.    not care about the intelligent students
2.    keep your speed of teaching fast so that students comprehension level may increase
3.    keep your teaching slow
4.    keep your teaching slow along with some extra guidance to bright pupils

Answer: 4

Question 8: The field of education is permeated by conflicts and misconception because

1.    problems in education call for subjectivity of interpretation
2.    problems encountered in teaching are not amenable to rigorous scientific investigation
3.    there are not good teaching methods and procedures
4.    teachers are not worthy of doing rigorous scientific investigation

Answer: 2

Question 9: What comes next in the sequence: 2, 4, 10, 28, ___?


1.    64
2.    70
3.    76
4.    82

Answer: 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: Interest rate per year is 16 and compounding occurs every quarter then interest rate per compounding period is

1.    0.4
2.    0.04
3.    40
4.    0.004

Answer: 2

Question 11: Electric bulb filament is made of

1.    Copper
2.    Aluminum
3.    Lead
4.    Tungsten

Answer: 4

Question 12: Chemical formula for water is

1.    NaA1O2
2.    H2O
3.    Al2O3
4.    CaSiO3

Answer: 2


Question 13: The inert gas which is substituted for nitrogen in the air used by deep sea divers for breathing, is

1.    Argon
2.    Xenon
3.    Helium
4.    Krypton

Answer: 3

Question 14: In an examination 80% candidates passed in English and 85% candidates passed in Mathematics. If 73% candidates passed in both these subjects, then what per cent of candidates failed in both the subjects?

1.    8
2.    15
3.    27
4.    35

Answer: 1

Question 15: Half percent, written as a decimal, is

1.    0.2
2.    0.02
3.    0.005
4.    0.05

Answer: 3


Question 16: Seldom fatal disease is known as

1.    malignant
2.    benign
3.    tertian malaria
4.    anemia

Answer: 2

Question 17: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

1.    Hydrogen sulphide
2.    Oxygen
3.    Carbon dioxide
4.    Nitrogen

Answer: 1

Question 18: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

1.    Chlorine
2.    Helium
3.    Phosphorous
4.    Bromine

Answer: 4


Question 19: Which instrument is used in submarine to see the objects above sea level ?

1.    Periscope
2.    Pykometer
3.    Polygraph
4.    Photometer

Answer: 1

Question 20: Peroxyacetyl nitrate is a

1.    secondary pollutant
2.    acidic dye
3.    plant hormone
4.    vitamin

Answer: 1

AP EdCET Previous Year Question Papers (PDF)

Here we are providing you the direct links to download subject wise AP edcet previous papers in PDF format so candidates are advised to go through the below table.

Part C- Physics
Part B – General Knowledge
Part A – General English

Books for Andhra Pradesh Education Common Entrance Test

Along with AP EdCET Sample Paper and AP EdCET Model Paper we are also providing you some important books for the preparation of Andhra Pradesh Education Common Entrance Test.

AP B.Ed Entrance Exam Preparation Books:

##IGNOU B.Ed. Entrance Exam Guide (Small)
By RPH Editorial Board

##IGNOU B.Ed. Entrance Test: Previous Years Papers (Solved)
By RPH Editorial Board

##B.Ed. Entrance Exam Guide (Popular Master Guide)
By RPH Editorial Board

##IGNOU B.Ed Entrance Exam
By Arihant Experts

##IGNOU B.Ed. Entrance Exam Guide
By RPH Editorial Board

##B.Ed. Entrance Examination Guide (Science Stream) (Free Odisha Objective)
By BK Editorial Board

##Delhi University B.Ed. Entrance Exam Guide (Hindi)
By RPH Editorial Board

##B.Ed. Entrance Examination for Arts Stream (Free Odisha Objective)
By BK Editorial Board

Note:

So download your AP EdCET Previous Year Question Papers form above and start preparing for your exam. We request you to start preparing for your exam by today only to crack the exam effectively and efficiently.

Check Related Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.