Header Ads

CSIR UGC NET Question Papers PDF | GS/LS/MS/CS/ES Previous Paper Download

Edit

CSIR UGC NET Question Papers

CSIR UGC NET Question Papers: Council of Scientific and Industrial Research is going to conduct the CSIR-UGC Test on 17-06-2018 Sunday. Thus, CSIR UGC NET Question Papers has been uploaded by the CSIR, to help the participants for their better preparation.

Purpose of exam is to check the eligibility of for the award of Junior Research Fellowships (JRF) NET and appointment of Lecturers (NET). Applicants who want to grab foresaid jobs have to perform well. In this CSIR UGC NET Question Papers for GS, LS, MS, CS and ES helps you to make preparation effective.

CSIR UGC NET Previous year Paper PDF:

CSIR UGC NET Question Papers is available at csirhrdg.res.in. Students must download CSIR UGC NET Exam papers to know the types of questions asked in the exam and get familiarized with exam pattern. 

Applicants, can easily access the CSIR UGC NET Question Papers PDF, through below presented page which is structured by team member of www.privatejobshub.in.

CSIR UGC NET Previous Question Papers:

You can download the CSIR UGC NET Previous year Papers by hitting below highlighted links…. We have provided all CSIR UGC NET Previous papers of      General Sciences, Chemical Sciences, Earth Sciences, Life Sciences, Mathematical Sciences and Physical Sciences.

Candidates you can access any of the CSIR UGC NET sample Papers to make preparation much better and score highly possible marks-

CSIR UGC NET Question Papers PDF
CSIR UGC NET Question Papers PDF Download
CSIR UGC NET GS Question Papers PDF
CSIR UGC NET LS Question Papers PDF
CSIR UGC NET MS Question Papers PDF
CSIR UGC NET CS Question Papers PDF
CSIR UGC NET PS Question Papers PDF
CSIR UGC NET ES Question Papers PDF

CSIR UGC NET Question Papers PDF (December 2017):

Chemical Sciences 
A / B / C 
Earth Sciences 
A / B/  C 
Life Sciences 
A / B / C 
Mathematical Sciences
A / B / C 
Physical Sciences 
A / B / C 

Question Papers for CSIR UGC NET (June 2017):

Chemical Sciences 
 AB / C 
Earth Sciences 
 A / B / C 
Life Sciences 
 A / B / C 
Mathematical Sciences 
 A / B / C 
Physical Sciences 
 A / B / C 

Previous Papers for CSIR UGC NET December 2016:

Chemical Sciences 
A / B / C 
Earth Sciences 
A / B / C 
Life Sciences 
A / B / C 
Mathematical Sciences 
A / B / C 
Physical Sciences
A / B / C 

CSIR UGC NET Exam Paper June 2016:

Chemical Sciences 
A / B / C 
Earth Sciences 
A / B / C 
Life Sciences 
A / B / C 
Mathematical Sciences 
A / B / C 
Physical Sciences 
A / B / C 

Advantages of CSIR UGC NET previous Papers PDF download:
  • With the help of CSIR UGC NET Model Question Papers, applicants will get idea about the exam structure or pattern.
  • CSIR UGC NET Sample Question Papers helps the candidates to improve skills and knowledge.
  • Regular practice with CSIR UGC NET Model Papers will make candidates to overcome form their week points.
  • Candidates must do daily practice with CSIR UGC NET Exam previous Papers as it will increase the speed to complete the exam on time.
  • Through CSIR UGC NET Exam Question Papers, applicants can make strategy for exam to score high marks.
Download Here: CSIR UGC NET Syllabus

CSIR UGC NET Questions And Answers:

Question 1: The gas usually filled in the electric bulb is

A.    nitrogen
B.    hydrogen
C.    carbon dioxide
D.   oxygen

Answer: A

Question 2: Washing soda is the common name for

A.    Sodium carbonate
B.    Calcium bicarbonate
C.    Sodium bicarbonate
D.   Calcium carbonate

Answer: A

Question 3: Which of the gas is not known as green house gas?

A.    Methane
B.    Nitrous oxide
C.    Carbon dioxide
D.   Hydrogen

Answer: D


Question 4: The number of moles of solute present in 1 kg of a solvent is called its

A.    molality
B.    molarity
C.    normality
D.   formality

Answer: A

Question 5: The metal used to recover copper from a solution of copper sulphate is

A.    Na
B.    Ag
C.    Hg
D.   Fe

Answer: D

Question 6: The absorption of ink by blotting paper involves

A.    viscosity of ink
B.    capillary action phenomenon
C.    diffusion of ink through the blotting
D.   siphon action

Answer: B

Get Here List Of Best Institutes: UGC NET Coaching Centres

Question 7: Nuclear sizes are expressed in a unit named

A.    Fermi
B.    angstrom
C.    newton
D.   tesla

Answer: A

Question 8: Plants receive their nutrients mainly from

A.    chlorophyll
B.    atmosphere
C.    light
D.   soil

Answer: D

Question 9: Movement of cell against concentration gradient is called

A.    osmosis
B.    active transport
C.    diffusion
D.   passive transport

Answer: B

Check Here:
Question 10: Plants absorb dissolved nitrates from soil and convert them into

A.    free nitrogen
B.    urea
C.    ammonia
D.   proteins

Answer: A

CSIR UGC NET Exam Pattern:

Subjects
Total Marks
Chemical Sciences

200 marks
Earth, Atmospheric, Ocean and Planetary Sciences
Life Sciences
Mathematical Sciences
Physical Sciences

Also Check Out HereUGC NET Objective Type Questions

Note:

Hope you must get CSIR UGC NET Question Papers from this web page, for more candidates can also visit official link. Keep visiting to our web page www.privatejobshub.in to grab more information regarding CSIR UGC NET 2018 such as admit card, result, syllabus and more.

You can also get connected with our portal through facbeook or Google plus moreover you can bookmark our site by using ctrl+d key.

Check Below Related Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.