Header Ads

KMAT Kerala Previous Year Question Papers | Download Model Paper PDF

Edit

KMAT Kerala Previous Year Question Papers

To get qualified in KMAT Kerala 2018 state level entrance exam you need to work very hard. To get an idea of your preparation level you must solve as many as KMAT Kerala Previous Year Question Papers.

Previous year papers are something that is very crucial for the preparation of competitive exams. So, you must download KMAT Kerala Model Papers PDF and start solving all KMAT Kerala Old Question Papers.

Conducting Body
University of Kerala
Exam Name
Kerala Management Admission Test (KMAT Kerala 2018)
KMAT Kerala Exam Date
24-06-2018
Category
KMAT Kerala Previous Year Question Papers
Last Date For KMAT Kerala 2018
07-06-2018

To get admission into MBA course in various governments /private institutions of management in the state of Kerala you can download Previous Years Question Papers for KMAT Kerala 2018 and start solving them. Follow below presented page that is furnished by the expert team members of www.privatejobshub.in

KMAT Kerala 2018:

University of Kerala will conduct Kerala Management Admission Test 2018 on 24-06-2018. Candidates who have not done KMAT Kerala 2018 Registration can now submit KMAT Kerala Application Form on or before the last date that is 07-06-2018.

Once you are registered for KMAT Kerala 2018 then you can start practicing for exam by follow latest KMAT Kerala Exam Pattern and KMAT Kerala Syllabus. After completing preparation from KMAT Kerala 2018 Syllabus you have to start solving KMAT Kerala Previous Year Papers.

Events
Dates (Announced)
KMAT Kerala 2018 Registration Begins
09-03-2018
Last date to submit KMAT Kerala Online Application Form
07-06-2018 (5:00 PM)
In June 2018
KMAT Kerala Exam Date
24-06-2018
KMAT Kerala 2018 Answer key release
In June 2018
Objections, if any, to answer key to be registered with ASC
In June 2018
Clearance of objection, if needed, and publication of final key
In June 2018
KMAT Kerala 2018 Result & Rank Announcement
In July 2018
Score card release
In July 2018

KMAT Kerala Previous Year Question Papers

Direct Link To Download KMAT Kerala Previous Question Papers:

KMAT Kerala 2018 Previous Years Question Papers For February 2018
Previous Years Question Papers for KMAT Kerala 2018 For April 2017
KMAT Kerala Question Papers For November 2016
KMAT Kerala Model Paper For April 2016
KMAT Kerala Old Question Papers of 2015

Do You Know Changes Done In KMAT Kerala Exam Pattern?

KMAT Kerala Exam Scheme:

Exam Name
Kerala Management Admission Test
Mode of Exam
Offline mode
Duration of Exam
The duration of the exam will be 3 hours
Type of Questions in Exam
Multiple choice questions
No. of Questions in KMAT Kerala Exam
Total 180 question
Language
English language.
Marking Scheme of KMAT Kerala 2018
For correct answer, 4 marks will be allotted to the candidates
No marks will be deducted for a wrong answer.

KMAT Kerala Exam Pattern:

Subjects
No. of Questions
50
50
Data Sufficiency & Logical Reasoning Ability
40
General Knowledge& Contemporary Business Scenario
40
Total
180

Follow Below Steps To Get KMAT Kerala Previous Year Question Papers PDF

Step 1: First and foremost step of individual is to open home page of KMAT Kerala 2018 that is kmatkerala.in
Step 2: On appeared page, you need to hit on “KMATTT June 2018” tab.
Step 3: This will navigate you to new page where you are required to hit on ‘Old Question Papers’ tab that is available in menu bar.
Step 4: Now list of KMAT Kerala Previous Question Paper will appear of past years.
Step 5: Aspirants can select suitable link of KMAT Kerala Model Paper as per the year.
Step 6: Start practicing by solving KMAT Kerala Previous year papers as many as you can.
Step 7: Also, check your answers and you can download it for future practice.


Start Practicing KMAT Kerala Old Questions and Answers

Question 1: Join these parts to make a meaningful sentence: 1. I 2. Immediately 3. Salary 4. My 5. Want 
A.    43152
B.    15432
C.    25143
D.   42351

Answer: B

Question 2: Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

A.    4 
B.    7
C.    9 
D.   13

Answer: A

Question 3: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?

A.    12
B.    14
C.    27
D.   53

Answer: B


Question 4: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?

A.    22
B.    24
C.    25
D.   26

Answer: C

Question 5: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

A.    Rs. 650
B.    Rs. 690
C.    Rs. 698
D.   Rs. 700

Answer: C

Question 6: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

A.    Rs. 6400
B.    Rs. 6500
C.    Rs. 7200
D.   Rs. 7500

Answer: A


Question 7: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A.    15
B.    16
C.    18
D.   25

Answer: B

Question 8: It is being given that (232 + 1) is completely divisible by a whole number. Which of the following numbers is completely divisible by this number?

A.    (216 + 1)
B.    (216 - 1)
C.    (7 x 223)
D.   (296 + 1)

Answer: D

Question 9: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

A.    2
B.    3
C.    18
D.   21

Answer: A

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: 1397 x 1397 =?

A.    1951609
B.    1981709
C.    18362619
D.   2031719

Answer: A

Question 11: The Union Government has launched TB-free India Campaign from which city to eradicate TB from India by 2025?

A.    Lucknow
B.    Varanasi
C.    New Delhi
D.   Gandhi Nagar

Answer: C

Question 12: The first-ever Indo-French Knowledge Summit was held in which city?

A.    Varanasi
B.    New Delhi
C.    Chennai
D.   Shimla

Answer: B


Question 13: The Union Government has constituted the tribunal to solve Mahanadi Water dispute between Odisha & Chhattisgarh. Who will be the Chairman of the tribunal ?

A.    AM Khanwilkar
B.    Indermeet Kaur Kochhar
C.    Ravi Ranjan    
D.   Kirtipal Singh

Answer: A

Question 14: Which state Central Government Forms Tribunal to Solve Mahanadi Water Dispute between Odisha?

A.    Chattisgarh
B.    Tamil Nadu  
C.    Kerala       
D.   Andhra Pradesh

Answer: A

Question 15: Whom to inaugurate Delhi End TB Summit and to launch Tuberculosis Free India Campaign?

A.    Shri Narendra Modi
B.    Shri Arun Jaitley  
C.    Shri Dinesh Yadav  
D.   Shri Venkatesh Kumar

Answer: A


Question 16: How many Pacts did India and France to Major Boost To Defence, Nuclear Energy Cooperation?

A.    14 
B.    15  
C.    18 
D.   25

Answer: A

Question 17: An event named “Vision for Future” commemorates how many years of Indo-Russia ties?

A.    50 years
B.    40 years 
C.    60 years
D.   70 years

Answer: D

Question 18: World ATM (Air Traffic Management) Congress WATMC 2018 held in

A.    Spain
B.    Canada 
C.    Malaysia
D.   Singapore

Answer: A


Question 19: For Women Entrepreneurs of India, on the occasion of International Women’s Day, MSME launched a portal named:-

A.    e-Samvad
B.    Udyam Sakhi 
C.    Shakthi
D.   Mathru Poorna

Answer: B

Question 20: India defeated Bangladesh in the second T20I series of the Nidahas Trophy. This is the India’s _____ consecutive T20I victory.

A.    Fourth
B.    Fifth 
C.    Sixth
D.   Third

Answer: C


Practice With- KMAT Kerala Preparation Books

KMAT Kerala Study Material
Author/Publication
Quantitative Aptitude for Competitive Examination Tips, Techniques, and Short-cut Methods
Abhijit Guha
Class 8th, 9th, 10th, 11th and 12th Textbooks
NCERT/ Kerala State Board
Pearson Guide to Quantitative Aptitude and Data Interpretation for CAT
Nishit Sinha
Business English and Communication
Clark Zimmer
Verbal Ability and Reading Comprehension by Ajay Singh, Publisher
Ajay Singh
Pearson Guide to Verbal Ability and Logical Reasoning for CAT
Nishit Sinha
How to Prepare for Data Interpretation for the CAT
Arun Sharma


Important and Final Note:

Go through Official Link to get KMAT Kerala Previous Year Question Papers. You can also join us on Facebook or Google + for latest updates. For any query or any suggestions related to this comment us on below provided comment box our team will soon reply towards it. 

Top College Updates

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.