Header Ads

RIE CEE Question Paper 2018 Download (Subject-Wise) Sample Papers PDF

Edit

RIE CEE Question Paper

RIE CEE Question Paper 2018:  Applicants, who are going to participate in RIE Common Entrance Exam 2018, must start their preparation with RIE CEE Question Paper. NCERT RIE CEE Question Paper is the best sought to boost up preparation.

NCERT is going to conduct RIE CEE 2018 on 10-06-2018 with the aim to provide admission to eligible students into 6 courses B.Sc B.Ed, BA B.Ed, MSc B.Ed, B.Ed, M.Ed, B.Ed-M.Ed Integrated. Students, who want to get admission have to qualify the exam, thus you must require RIE CEE Previous Year Question Paper.

RIE CEE Subject-Wise Question Paper:

As per the RIE CEE Notification 2018, admission will be done on the basis of exam, thus preparation must be at peak to crack the exam easily. In this RIE CEE Sample Papers is very best study material.
Download RIE CEE Question Paper 2018 either through official site or through this page which is well created by the expert team member of www.privatejobshub.in.

RIE CEE Question Paper

RIE CEE Question Paper PDF Download

Here we have provided RIE CEE Question Paper PDF for your ease!!! Applicants, you can download RIE CEE previous Question Paper PDF by hitting the below highlighted links.

Regular practice with RIE Entrance Exam Question Paper will help to boost up preparation level to qualify the exam with good marks.

RIE CEE Question Paper
RIE CEE Question Paper Download PDF
RIE CEE Language Proficiency Question Paper
RIE CEE Teaching Aptitude Question Paper
 RIE CEE Reasoning Ability Question Paper

Benefits RIE CEE Sample Question Paper:
  • With the help of RIE CEE Last Year Question Paper one can get the idea about the exam pattern.
  • Through RIE CEE Exam Question Paper candidates will know about the difficulty level of the exam and types of question asked.
  • RIE CEE Previous Exam Question Paper helps in boosting up preparation level.
  • Applicants, if you will do regular practice with RIE CEE Question Paper, you knowledge skill and accuracy will be enhance.
Get Here: 5 Tips To Complete Exam On Time

RIE CEE Exam Pattern 2018:
  • Exam will be held Offline (Pen and Paper based) mode.
  • Duration of exam is 2 Hours.
  • Language admissible is Hindi, English; except the section of Language Proficiency in English.
  • For each Correct answer +2 marks will be given
  • There will be negative marking for incorrect answer (-0.5)
Name of the Subjects
Questions
Marks
Language Proficiency In English
20
40
Teaching Aptitude / Attitude
30
60
30
60
TOTAL
80
160


RIE CEE Questions and Answers:

Question 1: Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.

A.    with
B.    over
C.    on
D.   round

Answer: C

Question 2: Extreme old age when a man behaves like a fool

A.    Imbecility
B.    Senility
C.    Dotage
D.   Superannuation

Answer: C

Question 3: The study of ancient societies

A.    Anthropology
B.    Archaeology
C.    History
D.   Ethnology

Answer: B


Question 4: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

A.    3.6
B.    7.2
C.    8.4
D.   10

Answer: B

Question 5: A person of good understanding knowledge and reasoning power

A.    Expert
B.    Intellectual
C.    Snob
D.   Literate

Answer: B

Question 6: State in which the few govern the many

A.    Monarchy
B.    Oligarchy
C.    Plutocracy
D.   Autocracy

Answer: B

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 7: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

A.    50 km
B.    56 km
C.    70 km
D.   80 km

Answer: A

Question 8: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

A.    9
B.    10
C.    12
D.   20

Answer: B

Question 9: The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

A.    0
B.    1
C.    10
D.   19

Answer: D


Question 10: The average weight of 8 person's increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?

A.    76 kg
B.    76.5 kg
C.    85 kg
D.   Data inadequate

Answer: C

Question 11: Which one of the following is not a prime number?

A.    31
B.    61
C.    71
D.   91

Answer: D

Question 12: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

A.    2
B.    3
C.    18
D.   21

Answer: A


Question 13: The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:

A.    9944
B.    9768
C.    9988
D.   8888

Answer: A

Question 14: A farmer travelled a distance of 61 km in 9 hours. He travelled partly on foot @ 4 km/hr and partly on bicycle @ 9 km/hr. The distance travelled on foot is:

A.    14 km
B.    15 km
C.    16 km
D.   17 km

Answer: C


Question 15: GRAIN:SALT

A.    shard:pottery
B.    shred:wood
C.    blades:grass
D.   chip:glass

Answer: D


Important Note:

Applicant you have got RIE CEE Question Paper 2018 PDF through this page. If you want to grab further details about the exam, syllabus, admit card, result etc. then must go through the official link.


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.