Header Ads

TS PGECET Previous Question Papers | Telangana PGECET Old Paper & Solution

Edit

TS PGECET Previous Question Papers

TS PGECET Previous Question Papers: Direct link to download the TS PGECET Previous Question Papers is available on this page. Candidates can consider Telangana PGECET Exam Old Question Papers to start their preparation for Telangana State PG CET 2018.  

To qualify the Post-graduate Engineering Common Entrance Test with good marks, preparation must be require at high peak, therefore TS PGECET paper with solution helps in better preparation.

TS PGECET Exam Procedure 2018:

Conducting Authority
Osmania University, Hyderabad
Examination
Telangana State Post-Graduate Engineering Common Entrance Test (TS PGECET) 2018
తెలంగాణ రాష్ట్ర పోస్ట్ గ్రాడ్యుయేట్ ఇంజనీరింగ్ కామన్ ఎంటన్స్ టెస్ట్ 2018
Examination Level
State Level
Application Mode
Online
TS PGECET Exam date
28.05.2018 to 31.05.2018
Last date to apply for TS PGECET నోటిఫికేషన్ 2018
01.05.2018

We the team member of www.privatejobshub.in have well designed this page with TS PGECET Previous Question Papers PDF, applicants must go through beneath section to get Telangana PGECET previous exam papers. 

TS PGECET Previous Question Papers

TS PGECET Previous Question Papers Download free!! Candidates can download the TS PGECET Exam Previous Question Papers directly through this page. TS PGECET Previous Exam Question Papers PDF download link is available below so, “Go and get it”-

TS PGECET Previous Question Papers with Answer:

Telangana PGECET last year Question Papers
Telangana PGECET Previous year Papers PDF
Telangana PGECET Previous Question Papers
TS PGECET Previous Model Papers
TS PGECET sample papers
Telangana PGECET Old Paper & Solution

TS PGECET Previous Question Papers PDF:

TS PGECET Previous Year Question Papers
TS PGECET Previous year Papers PDF
TS Post Graduation CET Previous Question Papers Aerospace
Telangana PGECET Old Papers Computer Science
Telangana State PG CET Solved Question Papers  Civil engineering
TS PGECET Last Year Model Papers Electrical
TS PGECET Previous solved Question Papers -Bio Technology

TS PGECET Notification 2018:

Latest Updates!!!
Osmania University, Hyderabad invites applications from eligible students for appearing in Telangana State Post-graduate Engineering Common Entrance Test (TS PGECET) to provide admission into M.E / M.Tech. / M.Pharm. / M. Arch. / Graduate level Pharm. D (P.B.), Full Time courses in University and Affiliated Engineer.
Interested candidates must apply for TS PGECET 2018 Notification  by submitting their application form till 01.05.2018
తాజా నవీకరణలు!!!
తెలంగాణ రాష్ట్ర పోస్ట్ గ్రాడ్యుయేట్ ఇంజనీరింగ్ కామన్ ఎంట్రన్స్ టెస్ట్ (TS PGECET) లో M.E / M.Tech లో ప్రవేశపెట్టిన అర్హతగల విద్యార్థుల నుండి దరఖాస్తులు ఆహ్వానించబడతాయి. / M. ఫామ్. / M. ఆర్చ్. / గ్రాడ్యుయేట్ స్థాయి ఫార్మ్. D (P.B.), యూనివర్సిటీ మరియు అనుబంధ ఇంజనీర్లో ఫుల్ టైమ్ కోర్సులు.
అభ్యర్థులు TS PGECET నోటిఫికేషన్ 2018 వరకు 01.05.2018 వరకు దరఖాస్తు చేసుకోవచ్చు


Benefits of TS PGECET Previous Year Question Papers:
  • Telangana PGECET Old Question paper will help you to analyze the exam pattern.
  • With the help of TS PGECET Previous Exam Papers, candidates will know which types of questions will be asked in the exam so that they can prepare accordingly.
  • Daily practice TS PGECET solved sample papers will enhance the overall efficiency level.
  • Through TS PGECET solved Model papers one can boost up their knowledge and skills
  • Regular practice TS PGECET Previous Question Papers PDF Download, will result in increase of speed.
Do You Know? Shortcuts To Prepare For Exam Quickly

TS Post Graduation CET Examination:

TS PGECET 2018 is Telangana State Level Common Entrance Test which is conducted to provide admission into Regular PG Courses in Engineering, Technology, Architecture, Pharmacy (ME / M.Tech./ M.Pharmacy / M.Arch ), Graduate level Pharm-D (Post Baccalaureate) for the academic year 2018-19.

TS PGECET 2018 is conducted by the Osmania University on behalf of Telangana State Council of Higher Education (TSCHE).

TS PGECET Exam Paper Analysis:

Mode of Exam
Online mode i.e. computer based test (CBT).
Shifts
2 shifts: forenoon and afternoon
Duration of Exam
Total time is 2 hours (120 minutes)
Number of Questions
Each paper will contain 120 questions.
Type of Questions
Multiple choice questions in TS PGECET.
Language
English
Marking Scheme
1 mark for each correct answer.
Negative Marking
No negative marking

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

TS PGECET Exam Paper Codes:

Papers
Paper Code
Aerospace Engineering
AS
Architecture and Planning
AR
Bio-Medical Engineering
BM
Bio Technology
BT
Chemical Engineering
CH
Civil Engineering
CE
Computer Science & Information Technology
CS
Electrical Engineering
EE
Electronics & Communication Engineering
EC
Environmental Management
EM
Food Technology
FT
Geo Engineering & Geo Informatics
GG
Instrumentation Engineering
EI
Mechanical Engineering
ME
Metallurgy
MT
Nano Technology
NT
Pharmacy
PY


TS PGECET Question And Answers:

Question 1: Which capacitor-store higher amount of energy?

A.    Air capacitor
B.    Paper capacitor
C.    Mica capacitor
D.   Plastic film capacitor

Answer: C

Question 2: To prevent a DC return between source and load, it is necessary to use

A.    resistor between source and load
B.    inductor between source and load
C.    capacitor between source and load
D.   either (a) or (b)

Answer: C

Question 3: A cordless telephone using separate frequencies for transmission in base and portable units is known as

A.    duplex arrangement
B.    half duplex arrangement
C.    either (a) or (b)
D.   neither (a) nor (b)

Answer: A


Question 4: A modem is classified as low speed if data rate handled is

A.    upto 100 bps
B.    upto 250 bps
C.    upto 400 bps
D.   upto 600 bps

Answer: D

Question 5: Two materials having temperature coefficients of 0.004 and 0.0004 respectively are joined in series. The overall temperature coefficient is likely to be

A.    0.08
B.    0.04
C.    0.001
D.   0.0001

Answer: C

Question 6: Single-element semiconductors are characterized by atoms with ____ valence electrons.

A.    3
B.    4
C.    5
D.   2

Answer: B


Question 7: A diode conducts when it is forward-biased, and the anode is connected to the ________ through a limiting resistor.

A.    positive supply
B.    negative supply
C.    cathode
D.   anode

Answer: A

Question 8: Under normal conditions a diode conducts current when it is

A.    reverse-biased
B.    forward-biased
C.    avalanched
D.   saturated

Answer: B

Question 9: The main features of a large-signal amplifier is the circuit's ________.

A.    power efficiency
B.    maximum power limitations
C.    impedance matching to the output device
D.   All of the above

Answer: D


Question 10: An AM demodulator can be implemented with a linear multiplier followed by a ________ filter.

A.    low-pass
B.    high-pass
C.    band-pass
D.   band-stop

Answer: A

Question 11: Which one of the following is incombustible ?

A.    H2
B.    CCl4
C.    C2H2
D.   S

Answer: B

Question 12: Tin based white metals are used, where bearings are subjected to

A.    high pressure & load.
B.    low pressure & load.
C.    high temperature.
D.   large surface wear.

Answer: A


Question 13: Friction factor for fluid flow in pipe does not depend upon the

A.    pipe length.
B.    pipe roughness.
C.    fluid density & viscosity.
D.   mass flow rate of fluid.

Answer: A

Question 14: Persons working in cement plants and limestone quarries are more prone to disease like

A.    cancer
B.    asthma
C.    silicosis
D.   flourosis (bone disease)

Answer: C

Question 15: Operating principle of cyclone separator is based on the action of __________ dust particles.

A.    diffusion of
B.    centrifugal force on
C.    gravitational force on
D.   electrostatic force on

Answer: B


Question 16: In a mortar, the binding material is

A.    cement
B.    sand
C.    surkhi
D.   cinder

Answer: A

Question 17:  Wrought iron contains carbon upto

A.    0.25%
B.    1.0%
C.    1.5%
D.   2%.

Answer: A

Question 18: Pick up the polymineralic rock from the following:

A.    Quartz sand
B.    Pure gypsum
C.    Magnesite
D.   Granite

Answer: D


Question 19: Charles Vignoles invented the flat footed rails in

A.    1814
B.    1836
C.    1846
D.   1856
E.    1873

Answer: B

Question 20: Unit Hydrograph theory was enunciated by

A.    Merril Bernard
B.    W.W. Horner
C.    Le-Roy K. Shermen
D.   Robert E. Horten.

Answer: C

Note:

Hope you get TS PGECET Previous Question Papers through this page, but if you want to get more details then must go through the official link. For more upcoming dates regarding examination, admit card, syllabus, result etc. must keep visiting to our site regularly.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.