Header Ads

BITSAT Mock Test 2018 Free Online Test Biology/Physics/Chemistry/Math

Edit

BITSAT Mock Test

BITSAT Mock Test 2018: To qualify the BITSAT Entrance exam 2018, aspirants should practice with the BITSAT Mock Test. Birla Institute of Technology and Science (BITS), Pilani is going to conduct the BITSAT exam from 16th to 31st May 2018, appearing candidates should practice through BITSAT Free Online Test.

We have provided some BITSAT MBBS questions and answers of Biology/Physics/Chemistry /Math on this page, so candidates can get an idea about the questions that can be asked in the Birla Institute of Technology & Science Admission Test 2018.

BITSAT Online Mock Test 2018:

Online BITSAT mock test free is familiar to the computer based test which helps you to crack BITSAT exam 2018. Also your confidence level will boost after solving more and more mock test for BITSAT 2018

To get more information related to the BITSAT Mock Test 2018, you are advised to go through underneath section of this page which is created by the team of www.privatejobshub.in

BITSAT Mock Test

For the easiness of candidates, we have provided section wise BITSAT online mock test papers on the beneath section of this page. Candidates are advised to go through free BITSAT online mock test and start their preparation accordingly. Must have a look!!!!

BITSAT Online Mock Test for Biology:

Question 1: Plants absorb most part of water needed by them through their
1.    embryonic zone
2.    growing point
3.    root hairs
4.    zone of elongation
Answer: 3

Question 2:   Photo-oxidation is
1.    photorespiration
2.    photolysis
3.    light and oxygen induced breakdown
4.    All of the above
Answer: 4

Check Out Detailed: BITSAT Exam Syllabus

Question 3: Process of cell division can take place by
1.    heterosis
2.    fusion
3.    mitosis
4.    None of these
Answer: 3

Question 4:   Most highly intelligent mammals are
1.    whales
2.    dolphins
3.    elephants
4.    kangaroos
Answer: 2

Question 5: Plant development is influenced by
1.    quality of light only
2.    quality and quantity of light
3.    quality and duration of light
4.    quality, quantity and duration of light
Answer: 4

BITSAT Mock Test 2018 For Physics:

Question 6: Lux is the SI unit of
1.    intensity of illumination
2.    luminous efficiency
3.    luminous flux
4.    luminous intensity
Answer: 1

Question 7: On a rainy day, small oil films on water show brilliant colours. This is due to
1.    dispersion
2.    interference
3.    diffraction
4.    polarization
Answer: 2

Question 8: Point A is at a lower electrical potential than point B. An electron between them on the line joining them will
1.    Move towards A
2.    Move towards B
3.    Move at right angles to the line joining A and B
4.    Remain at rest
Answer: 2
Check Out Here: BITSAT Test Centres 

Question 9:   Materials for rain-proof coats and tents owe their water-proof properties to
1.    surface tension
2.    viscosity
3.    specific gravity
4.    elasticity
Answer: 1

Question 10: RADAR is used for
1.    locating submerged submarines
2.    receiving a signals in a radio receiver
3.    locating geostationary satellites
4.    detecting and locating the position of objects such as aeroplanes
Answer: 4

BITSAT 2018 Mock Test For Chemistry:

Question 11: The nucleus of a hydrogen atom consists of
1.    1 proton only
2.    1 proton + 2 neutron
3.    1 neutron only
4.    1 electron only
Answer: 1

Question 12: The heat required to raise the temperature of body by 1 K is called
1.    specific heat
2.    thermal capacity
3.    water equivalent
4.    None of the above
Answer: 2

Question 13: The nuclear particles which are assumed to hold the nucleons together are
1.    electrons
2.    positrons
3.    neutrons
4.    mesons
Answer: 4

Question 14: The mass of P4O10 that will be obtained from the reaction of 1.33 gram of P4 and 5.07 of oxygen is
1.    2.05 gram
2.    3.05 gram
3.    4 gram
4.    5.05 gram
Answer: 2

Question 15: The octane number of zero is assigned to
1.    2-methyl octane
2.    n-heptane
3.    iso-octane
4.    3-methyl octane
Answer: 2
Get Complete Tricks: Crack Bitsat In Last 3 Months

BITSAT English Mock Test:

Question 16: Extreme old age when a man behaves like a fool
1.    Imbecility
2.    Senility
3.    Dotage
4.    Superannuation
Answer: 3

Question 17: That which cannot be corrected
1.    Unintelligible
2.    Indelible
3.    Illegible
4.    Incorrigible
Answer: 4

Question 18:  The study of ancient societies
1.    Anthropology
2.    Archaeology
3.    History
4.    Ethnology
Answer: 4

Question 19:  A person of good understanding knowledge and reasoning power
1.    Expert
2.    Intellectual
3.    Snob
4.    Literate
Answer: 2
Download Here: BITSAT Sample Papers

Question 20:  A person who insists on something
1.    Disciplinarian
2.    Stickler
3.    Instantaneous
4.    Boaster
Answer: 2
Significance of BITSAT Mock Test 2018:

Aspirants should ensure how Online BITSAT mock test will assist you to enhance up preparation level-
  • Online mock test for BITSAT 2018 is considered as trial of actual Examination.
  • You will acquire idea of actual assessment through BITSAT online mock test 2018.
  • With the facilitate out of Mock test for BITSAT 2018, self-confidence level of students will enhance
  • BITSAT online mock test free is the important tool to fine tune and hone recital of the candidates.
  • Free BITSAT mock test helps to perk up the overall competence of the participants
  • Through BITSAT online mock test papers one can improve their skills and knowledge
  • With the help of BITSAT mock test papers, you will come to know that which types of questions asked in the exam

Final Words:

We hope you are content with this page which is well prepared regarding BITSAT Mock Test 2018. Also you are advised stay connected with our portal to get all the upcoming BITSAT online mock test papers free download.

If you have any query regarding BITSAT 2018 mock test then you can leave your comment in below commenting box we will surely provide solution as soon as possible. Apart from this, you can also stay tuned with us trough face book or Google plus.

Have a look on below links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.